Помощ за изпаренията от резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Помощ за изпаренията от резервоара
някои има ли идея тоя резистор Номер 8 за какво служи ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
И тая инсталация цялата по принцип за какво служи щото в момента е разкачена цялата ? и маркуча от резервоара си стои във въздуха
И тая инсталация цялата по принцип за какво служи щото в момента е разкачена цялата ? и маркуча от резервоара си стои във въздуха

Последна промяна Zaho на 03 Ное 2008, 11:40, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мойта инсталация е разкачено, но бих искал да я възстановя. Но от друга страна доста чарколяк трябва да купувам и си трая, понеже карам само на газ, бензина е само за макс. 5 минути сутрин да стопли малко ДВГ-то.
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
Re: Помощ за испаренията от резервоара
Zaho написа:някои има ли идея тоя резистор Номер 8 за какво служи ?
колега и аз съм така,цялото чудо си го возя в багажника вече доста време и не мога да схвана как да го възтановя,най тъпото е че аз си го изкормих от м42-то а не схващам как да го направя сега
резорвоара ми не прави вакум,само при палене се чува някакъв звук,предполагам че е от шлауха от резорвоара които запуших със тапичка и тиксо
от много време се каня да намина към Роската и Любака по повод тея ск.кутии и мислех да се консултирам със тях и по тоя въпрос
колеги,вие ме разбихте....от доста време карам колата и до сега си мислех,че е за картените газове...
какво става ако не работи,кои са му слабите места?Аз го имам на колата ако ви интересува нещо по монтажа питаите..обече кое за какво служи и на какъв принцип работи и аз искам да знам:D

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- Zaho
-
-
Людмил написа:колеги,вие ме разбихте....от доста време карам колата и до сега си мислех,че е за картените газове...какво става ако не работи,кои са му слабите места?Аз го имам на колата ако ви интересува нещо по монтажа питаите..обече кое за какво служи и на какъв принцип работи и аз искам да знам:D
Това за картерните газове е друга бира, има и за испаренията от резервоара.
Ти с кой мотор си М50 или М52 ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
С който и мотор да е колегата все тая, всички имаме за тези изпарения, на кой работи, на кой в багажника, на друг: тотал го няма. Така се получава.
........с М40/1.6 ама гледики схемата и моето е същото,само дето резистора е вграден в вакума(малко е опростено)...та някой запознат ли е по-обстоино с принципа на деиствие и евентуално със страничните ефекти?
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Zaho написа:Людмил написа:колеги,вие ме разбихте....от доста време карам колата и до сега си мислех,че е за картените газове...какво става ако не работи,кои са му слабите места?Аз го имам на колата ако ви интересува нещо по монтажа питаите..обече кое за какво служи и на какъв принцип работи и аз искам да знам:D
За това ли става дума:

Да не отварям нова тема да ви питам при мене тази тръбиякане е свързана никъде а накрая и някой се е мъчил да я лепи с хартиено тиксо. Може ли да ми разясните за какво става въпрос и така ли трябва да е.

Поздрави!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Този резистор се слага на буксата в случай,че инсталацията е разкачена.
Иначе фабрично се слага на Е36-ците без катализатор,които нямат такава система.
Като моята
Като моята

mihal написа:Zaho написа:Людмил написа:колеги,вие ме разбихте....от доста време карам колата и до сега си мислех,че е за картените газове...какво става ако не работи,кои са му слабите места?Аз го имам на колата ако ви интересува нещо по монтажа питаите..обече кое за какво служи и на какъв принцип работи и аз искам да знам:D
За това ли става дума:
Да не отварям нова тема да ви питам при мене тази тръбиякане е свързана никъде а накрая и някой се е мъчил да я лепи с хартиено тиксо. Може ли да ми разясните за какво става въпрос и така ли трябва да е.
Поздрави!
Е точно за това става въпрос...е какво обощихме последно?

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- Zaho
-
-
bmwdriver написа:Този резистор се слага на буксата в случай,че инсталацията е разкачена.
Като моята
Каква му е ролята в краина сметка ?

- Zaho
-
-
Питам за тези Изпарения защото При диагностика компа ми го отчита че клапана за испаренията неработи
А и някаде бях чел, че кога не работи тази система има вероятност от това да ти обеднява сместа и да ти работи неравномерно на празенход колата ?
А и някаде бях чел, че кога не работи тази система има вероятност от това да ти обеднява сместа и да ти работи неравномерно на празенход колата ?

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2