проблем може би с съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
проблем може би с съединител
проблема се изявява в това че съединителя не буксува но има моменти в който не може да се включи скорост трябва да върна съединителя да го натисна пак и тогава вече скороста влиза а по л ощото е че има моменти когато не може и да се изключи на какво се дължи това? от днес дори и чувам някакъв шум на изключена от скорост без натиснат съединител като го натисна и сичко е ок
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз мисля,че е най-удачно да си провериш аксиалният лагер на съединителя.Ако не си сменял съединител,ако отделя много от горе(толкова,че при бърз страт да ти прави впечатление и завлачване на оборотите)има голям шанс да е от него.А ако се стигне до вал по добре според мен е да си намериш качествена кутия направо.Защото ако е тръгнал вала то значи,че може и други механизми в кутията да си заминават.
Но това го направи бързо защото ако наистина има биене или стъргане в първичния вал,може да се получи усложнение и при коляновия вал и да знаеш,че там парите и нервите са други.
Но не се впрягай прекалено докато не се провери неможе да се каже апсоютно нищо.
Аз например миналата зима,имах крива джанта,и много биеше и имаше много неприятен шум.Помислих че е нещо по кардана и мноо се втелих взех да поръчвам части лагери буклуци но се оказа джанта.
Така,че не се тревожи излишно преди да си разбрал какво е точно
Но това го направи бързо защото ако наистина има биене или стъргане в първичния вал,може да се получи усложнение и при коляновия вал и да знаеш,че там парите и нервите са други.
Но не се впрягай прекалено докато не се провери неможе да се каже апсоютно нищо.
Аз например миналата зима,имах крива джанта,и много биеше и имаше много неприятен шум.Помислих че е нещо по кардана и мноо се втелих взех да поръчвам части лагери буклуци но се оказа джанта.
Така,че не се тревожи излишно преди да си разбрал какво е точно

ок де наистина има ли шанс да се размина само с смяна на масло ама интересното че не го прави това с невлизането на скорост постоянно а примерно на 10 км градско един път и възможно ли е съединителя да не буксува а да прави такива мизерии защо като го натисна втори път и скоростите си влизат перфектно след като е от скоростите
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: проблем може би с съединител
kabalo написа:проблема се изявява в това че съединителя не буксува но има моменти в който не може да се включи скорост трябва да върна съединителя да го натисна пак и тогава вече скороста влиза а по л ощото е че има моменти когато не може и да се изключи на какво се дължи това? от днес дори и чувам някакъв шум на изключена от скорост без натиснат съединител като го натисна и сичко е ок
относно шума при свободна....... не се тревожи за това тука има доста хора с този проблем и темата е доста обсъждана, проблема е в лагер на първичен вал на скоростната кутия и аз го имам проблема. При мен обаче се появява само когато маслото в скоростите е загряло и включа климатика иначе без климатика дори и на загряло масло го няма проблема........ Тука някой от форума беше писа, че на компакта му се е появило през 2000-та година и до днес(2008-ма) още си кара така и няма грижи, но що се отнася до другия ти проблем не знам........ моята си включва без проблеми и си влизат добре с коростите............
..... първо пробвай със смяна на маслото на скоростите..... 20-тина лв. ше излезе.... пък после ако продължава да прави мизерии не се коси има скорости за по 200лв. се продават, читави...........
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
ето темата, в която разисквахме.........
а в търсачката аз преди това намерих още такива и наистина проблема не е само при тебе, доста често се проявява, съществува и вариант да се смени само този лагер на първичния вал, но тъй като май никой още не го е правил
няма инфо по въпроса
П.П. Понеже съм от Пловдив дори я закарах в МКар да я проверят там и също потвърдиха диагнозата за лагер на първичен вал.........
Тяхното решение беше разбира се нова скоростна кутия
но аз в последствие изкарах стаж там и видях че при тях просто така се работи, там не се ремонтира, а направо се сменя с нова част...... така, че няя да му се плашиш
П.П.2 Цената на лагера е 92лв. оригинален от Мкар........ вече ремонта не знам, но съм чувал че за отваряне на скоростите взимат м/у 50-100лв. така, че ако някой може да го направи не мисля, че ще струва повече от 150-200лв.
ето темата, в която разисквахме.........
а в търсачката аз преди това намерих още такива и наистина проблема не е само при тебе, доста често се проявява, съществува и вариант да се смени само този лагер на първичния вал, но тъй като май никой още не го е правил

П.П. Понеже съм от Пловдив дори я закарах в МКар да я проверят там и също потвърдиха диагнозата за лагер на първичен вал.........
Тяхното решение беше разбира се нова скоростна кутия

но аз в последствие изкарах стаж там и видях че при тях просто така се работи, там не се ремонтира, а направо се сменя с нова част...... така, че няя да му се плашиш

П.П.2 Цената на лагера е 92лв. оригинален от Мкар........ вече ремонта не знам, но съм чувал че за отваряне на скоростите взимат м/у 50-100лв. така, че ако някой може да го направи не мисля, че ще струва повече от 150-200лв.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
За демонтаж и монтаж на скоростна кутия на БМВ искат около 150 лв и за отваряне още толкова. Така че определено ако се наложи да я правиш, по-добре си намери някоя читава втора ръка. Но според мен проблема е малък. Преди време имах същия проблем (на VW Polo), но аз си знаех че ми тече масло и когато маслото в кутията свърши симптомите бяха абсолютно същите. При мен всичко се оправи със смяна на скъсаната семеринга и наливане на масло и присадка. След 500 км кутията стана като нова и до днес си работи перфектно. Надявам се и при теб да е така. Като смениш маслото задължително сложи присадка!
Наскоро писах за присадките и действието им в тази тема. Прочети я ако те интересува.
Наскоро писах за присадките и действието им в тази тема. Прочети я ако те интересува.
днес смених маслото и каято че ли вече го няма това бучене обаче проблема с скоростите си остава има моменти в който не искат да влизат а ми прави впечатление че когато си натискам и отпускам съединителя докрай и плавно не го прави ама когато не го отпускам точно до край между предавките и после зацикли и няма вкарване на скорост освен ако не го върна и натисна отново и пак повтарям съединителя не буксува 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Обърни внимание на работните цилиндърчета,които задвижват съединителя.Може проблема да е в тях.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=10
Това е линк към устройството им.Дано съм ти полезен
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=10
Това е линк към устройството им.Дано съм ти полезен

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Съжалявам,че нищо не си разбрал,това е най-доброто което аз намерих .А можеш да ги провриш.По принцип белега,че не са наред е ако са омазнени със спирачна течност.На твоята мисля се намираха от дясно на скоростната кутия.Трябва да погледнеш не съм 100% сигурен,че са там.
Има и варянт да са спекли,малко раздвижване след разглабяне ще ги оправи.
Има и варянт да са спекли,малко раздвижване след разглабяне ще ги оправи.

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3