Моля за съвет !!!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за съвет !!!!!!!

Мнение от mace 320 » 20 Окт 2008, 19:56

Проблемът е такъв от скоро карам мечтата си БМВ 320 ванос 94 година , но ми се появи следния проблем :
на ниските обороти до 3к и от 5к на горе се се дави и се мъчи двигателя не ускорява и прекъсва ходих на дигностики на две места в Добрич и ми казаха че ламдата и дебитомера са ок и излиза само една грешка на датчика за разпределителния вал ( а датчика работи тествали го ) и трябвало ремонт на ваноса :shock:
Въпросът ми е възможно ли това и да си давам ли колата да я раколачат , че им нямам вяра :?: :?: :?: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 20 Окт 2008, 20:01

Давай го товя варел да го разколачат докато не излезе нещо по-големо
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 20 Окт 2008, 20:03

Aми само от ваноса не може да ти се дави ... Моя също не работи .. разхода ми е малко по голям ... отделно е това че ми гори масло и ще сменям двигателя... работата е че при мен са сегменти и ми го прави така.. ии ако колата ти е от италия ... от нередовна смяна на масло .. (запазена марка на италянците) се получава това чудене като натиснеш газта .. защото вътре в двигателя се е получила угарка иии двигателя се мъчи ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mace 320 » 20 Окт 2008, 20:31

от германия е със сигурност а другото е че като чукнеш гаста стрелката на оборотомера леко тръгва на доло и после на горе както трябва :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Моля за съвет !!!!!!!

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2008, 21:04

mace 320 написа:Проблемът е такъв от скоро карам мечтата си БМВ 320 ванос 94 година , но ми се появи следния проблем :
на ниските обороти до 3к и от 5к на горе се се дави и се мъчи двигателя не ускорява и прекъсва ходих на дигностики на две места в Добрич и ми казаха че ламдата и дебитомера са ок и излиза само една грешка на датчика за разпределителния вал ( а датчика работи тествали го ) и трябвало ремонт на ваноса :shock:
Въпросът ми е възможно ли това и да си давам ли колата да я раколачат , че им нямам вяра :?: :?: :?: :help:

Ако е датчика на вала ще пали трудно, освен другите работи. Мен ако питаш го смени да ти е мирна главата. Ламбдата може да я хванат евентуално при диагностиката ама дебитомера ми е много интересно как разбраха, че е читав? Намери някой със здрав дебитомер и пробвай как е, на диагностиката той не може да се хване ако не бачка. ВАНОС- а и грам да не бачка не се усеща чак кой знае колко много. Пък и диагностиката му е лесна. Там ако сменяш са 960лв ако не се лъжа веригите, банана и колелетата. Т.е. работата е по- дебела, но си струва. А видял ли си свещи, бобини, дюзи и т.н. по- дребни работи? Мен ако питаш се разходи до някой по- читав сервиз във Варна на първо време.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 21 Окт 2008, 0:40

Моето беше с същите симптоми и го водих на диагностика и датчика излезе на вала и след като го смених колата не се оправи, пак на диагностика и пак никакви грешки колата се оправи с нов дебитомер :winky:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Окт 2008, 0:48

имаш ЛС ;)
Изображение

Назад към E36