При палене на двигателя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

При палене на двигателя?

Мнение от battery83 » 15 Окт 2008, 18:59

Искам да попитам за поведението на вашият двигател припалене. При мен се получава следното: стартера завърта, веднага след запалване оборотите скачат на около 1500 след това започват да падат стигат около 400, до първата чертичка на скалата и лсед това започват да се вдигат до 800 ( това е когато е загряла колата, иначе падат до 1000 и после ясно... На какво се дължи според вас това падане на оборотите до 400 500 ? нортмално ли е?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2008, 19:02

И при мене го прави понякога когато е загряла колата и загася и запаля в кратък интервал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 15 Окт 2008, 19:08

Ок, брато има ли смисъл всеки ден да се разисква такава тема. 2 теми по-надолу има подобна тема, страница назад и има същата тема, не ми се мисли колко още такива теми има.
Ние някви бавноразвиващи ли сме се събрали в този форум или какво? Кво ти пречи първо да провериш в търсачката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 15 Окт 2008, 20:03

PeReZ написа:Ок, брато има ли смисъл всеки ден да се разисква такава тема. 2 теми по-надолу има подобна тема, страница назад и има същата тема, не ми се мисли колко още такива теми има.
Ние някви бавноразвиващи ли сме се събрали в този форум или какво? Кво ти пречи първо да провериш в търсачката.
Пич ти напоследък все си недоволен от нещо :twisted: когато си пусна темата че чистиш грешки за 5 лв. помня че имаше доста различни мнения за това аз те подкрепих но защо като няма какво да кажеш пишеш? ако е за да трупаш мнения по добре пиши нещо по темата а ако нямаш мнение просто я подмини. Според мен в този форум са изписани абсолютно всички проблеми които могат да възникнат при Е36 ами защо тогава да е форум . Модовете да оставят само търсачката и на който му трябва нещо да си търси. Не съм съгласен понякога с тези изказвания виж в търсачката....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 15 Окт 2008, 21:09

Няма значение аз кой съм и какво правя напоследък. Има значение само факта че се пускат еднотипни теми и то не през дни а през часове. И какво като има всички теми изписани да започнем да ги повтаряме ли ? Ние някви малоумници ли сме или какво. Не виждам какъв е проблем да се провери в търсачката. Според мен всички трябва да се противопоставим на това форума да се превръща в това. Точно за това форума, България и всичко тъпо за което се сетиш са на това дередже, защото всеки "няма мнение и просто подминава" а не мисля че трябва да е така. Ако форума или изброените неща са ти мили трябва да правиш нещо, а не да подминаваш. Съгласен съм че не е това начина "да пиша във всяка тема едно и също" но не се сдържам, имам чувството че форума се е напълнил с нагляри.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 15 Окт 2008, 22:49

PeReZ написа:Няма значение аз кой съм и какво правя напоследък. Има значение само факта че се пускат еднотипни теми и то не през дни а през часове. И какво като има всички теми изписани да започнем да ги повтаряме ли ? Ние някви малоумници ли сме или какво. Не виждам какъв е проблем да се провери в търсачката. Според мен всички трябва да се противопоставим на това форума да се превръща в това. Точно за това форума, България и всичко тъпо за което се сетиш са на това дередже, защото всеки "няма мнение и просто подминава" а не мисля че трябва да е така. Ако форума или изброените неща са ти мили трябва да правиш нещо, а не да подминаваш. Съгласен съм че не е това начина "да пиша във всяка тема едно и също" но не се сдържам, имам чувството че форума се е напълнил с нагляри.
Има логика в думите ти но според мен БМВ вече е достъпна кола за доста повече хора и визирам специално Е36 и в това е проблема можеби защото някой отива взима едно Е36 за 3000лв. и след седмица започват проблемите а човека е едва на 18год. това му е първата кола и той е силно притеснен и понеже няма останали пари след покупката за сервиз и е чул че има форум. Той бърза ,регистрира се без да прочете правилата ,дори не е прочел че има търсачка и единственото което го интересува в момента е да пусне една тема и някой да го успокои че проблема му не е сериозен и няма да му струва скъпо,но можеби не е съвсем правилно да ги разкарваме така новите притежатели на марката ние всички сме минали можеби оттам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 17 Окт 2008, 9:34

А сега по темата. Точно подобна тема беше зададена преди седмица. Имам изказване по нея, при това съвсем подробно. Напълно в реда на нещата е когато стартираш двигателя когато е достигнал работна температура оборотите да паднат до около 500-600 в минута, след това веднага да се нормализират до около 800 оборота в минута. Това се дължина факта, че смукателния колектор, както и датчика отчитащ температурата на входящия въздух са нагрети до температури, надхвърлящи реалните стойности на температурата на въздуха. Достатъчно е да влязат няколко литра въздух, за да се отчитат реални стойности. При студен старт не е нормално оборотите да падат под 700-800. В този случай оборотите скачат до 1300-1500 в минута и веднага падат до 800-1000-1100, в зависимост от температурата на външния въздух.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2008, 11:18

Да не пускам нова тема...

На мен ми е интересно нещо.
Колата не е палена 10ина часа, напълно изстинала. Оботори, всичко си е съвсем в ред. Нито ходят нагоре надолу... нищо. Нямам грешки в ЕКУ-то (или където и да е другаде), гофрирания маркуч не е напукан.

С нови свещи, нова ламбда, ново масло и всички филтри. И въпреки всичко няма мощност първите няколко подавания на газ. Винаги е била така от момента, в който съм я взел. Т.е. не че няма мощност, ами трябва да задържа педала на газта като тръгвам, не е като нормално "да си върви сама".

Не знам какво друго остава... дебитомер? Има ли връзка?!
Иначе колата си върви перфектно, нямам никакви грижи след това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 17 Окт 2008, 14:48

Макс 1200 при палене и падат бързичко до където трябва, освобождаване от скорост при загряла кола се връщат веднага на място независимо от скоростта на движение.

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 17 Окт 2008, 16:12

много дразнещи са тези като тоя отворко вижда ква е темата помни неква подобна и почва аве търсете преди да пишете аве пич човека може да пусне за къвто вапрос си иска просто е пич просто е просто не пиши нищо тва е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2008, 19:14

Дайте да помислим и над моя проблем...

Не е сонда, не е свещи, не е горивото, не е кабели... не са и филтрите...
Що така аджеба се получава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: При палене на двигателя?

Мнение от P1tbuL » 17 Окт 2008, 19:53

battery83 написа:Искам да попитам за поведението на вашият двигател припалене. При мен се получава следното: стартера завърта, веднага след запалване оборотите скачат на около 1500 след това започват да падат стигат около 400, до първата чертичка на скалата и лсед това започват да се вдигат до 800 ( това е когато е загряла колата, иначе падат до 1000 и после ясно... На какво се дължи според вас това падане на оборотите до 400 500 ? нортмално ли е?

боже хора... чували ли сте за автоматичен смукач? ... тва да не ви е лада за да не ви играя оборотите ... при студен двигател държи 1000 за да загрее.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2008, 20:32

Aвтоматичния смукач се слага на карбураторни машини. Е36 такова нещо няма от завода. Аз ЛАДА с автоматичен смукач също не знам да има...(но не съм сигурен) виж моноинжекция знам.

Освен това при пълната инжекция не трябва да играят в такъв голям диапазон.
800-1000 да, но 400-1500 не е наред. Моята при студен държи 800.

Недей така, че с тоя пост "у Историята ке влезеш!" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 17 Окт 2008, 22:11

liloff написа:Дайте да помислим и над моя проблем...

Не е сонда, не е свещи, не е горивото, не е кабели... не са и филтрите...
Що така аджеба се получава.

обмисли варианта за позапушени дюзи
аз съм изправен пред подобен проблем със сходни признаци

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2008, 22:18

И на газ е същото, а съм с г.инжекцион. Не би трябвало да се получава на газ... А същия ефект го има и там. Нищо не ми пречи да си изчистя дюзите следващия месец профилактично и да пренастроим газовата, но ме съмнява че може да е дебитомер... просто в началото да не отчита правилно... от доста време го мисля, не мога да си представя причините още.

Иначе колата върви като изтървана (то с всички консумативи нови, оставаше и да не върви...)

Следваща

Назад към E36