При палене на двигателя?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
При палене на двигателя?
Искам да попитам за поведението на вашият двигател припалене. При мен се получава следното: стартера завърта, веднага след запалване оборотите скачат на около 1500 след това започват да падат стигат около 400, до първата чертичка на скалата и лсед това започват да се вдигат до 800 ( това е когато е загряла колата, иначе падат до 1000 и после ясно... На какво се дължи според вас това падане на оборотите до 400 500 ? нортмално ли е?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Пич ти напоследък все си недоволен от нещоPeReZ написа:Ок, брато има ли смисъл всеки ден да се разисква такава тема. 2 теми по-надолу има подобна тема, страница назад и има същата тема, не ми се мисли колко още такива теми има.
Ние някви бавноразвиващи ли сме се събрали в този форум или какво? Кво ти пречи първо да провериш в търсачката.

Няма значение аз кой съм и какво правя напоследък. Има значение само факта че се пускат еднотипни теми и то не през дни а през часове. И какво като има всички теми изписани да започнем да ги повтаряме ли ? Ние някви малоумници ли сме или какво. Не виждам какъв е проблем да се провери в търсачката. Според мен всички трябва да се противопоставим на това форума да се превръща в това. Точно за това форума, България и всичко тъпо за което се сетиш са на това дередже, защото всеки "няма мнение и просто подминава" а не мисля че трябва да е така. Ако форума или изброените неща са ти мили трябва да правиш нещо, а не да подминаваш. Съгласен съм че не е това начина "да пиша във всяка тема едно и също" но не се сдържам, имам чувството че форума се е напълнил с нагляри.
Има логика в думите ти но според мен БМВ вече е достъпна кола за доста повече хора и визирам специално Е36 и в това е проблема можеби защото някой отива взима едно Е36 за 3000лв. и след седмица започват проблемите а човека е едва на 18год. това му е първата кола и той е силно притеснен и понеже няма останали пари след покупката за сервиз и е чул че има форум. Той бърза ,регистрира се без да прочете правилата ,дори не е прочел че има търсачка и единственото което го интересува в момента е да пусне една тема и някой да го успокои че проблема му не е сериозен и няма да му струва скъпо,но можеби не е съвсем правилно да ги разкарваме така новите притежатели на марката ние всички сме минали можеби оттамPeReZ написа:Няма значение аз кой съм и какво правя напоследък. Има значение само факта че се пускат еднотипни теми и то не през дни а през часове. И какво като има всички теми изписани да започнем да ги повтаряме ли ? Ние някви малоумници ли сме или какво. Не виждам какъв е проблем да се провери в търсачката. Според мен всички трябва да се противопоставим на това форума да се превръща в това. Точно за това форума, България и всичко тъпо за което се сетиш са на това дередже, защото всеки "няма мнение и просто подминава" а не мисля че трябва да е така. Ако форума или изброените неща са ти мили трябва да правиш нещо, а не да подминаваш. Съгласен съм че не е това начина "да пиша във всяка тема едно и също" но не се сдържам, имам чувството че форума се е напълнил с нагляри.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
А сега по темата. Точно подобна тема беше зададена преди седмица. Имам изказване по нея, при това съвсем подробно. Напълно в реда на нещата е когато стартираш двигателя когато е достигнал работна температура оборотите да паднат до около 500-600 в минута, след това веднага да се нормализират до около 800 оборота в минута. Това се дължина факта, че смукателния колектор, както и датчика отчитащ температурата на входящия въздух са нагрети до температури, надхвърлящи реалните стойности на температурата на въздуха. Достатъчно е да влязат няколко литра въздух, за да се отчитат реални стойности. При студен старт не е нормално оборотите да падат под 700-800. В този случай оборотите скачат до 1300-1500 в минута и веднага падат до 800-1000-1100, в зависимост от температурата на външния въздух.
Да не пускам нова тема...
На мен ми е интересно нещо.
Колата не е палена 10ина часа, напълно изстинала. Оботори, всичко си е съвсем в ред. Нито ходят нагоре надолу... нищо. Нямам грешки в ЕКУ-то (или където и да е другаде), гофрирания маркуч не е напукан.
С нови свещи, нова ламбда, ново масло и всички филтри. И въпреки всичко няма мощност първите няколко подавания на газ. Винаги е била така от момента, в който съм я взел. Т.е. не че няма мощност, ами трябва да задържа педала на газта като тръгвам, не е като нормално "да си върви сама".
Не знам какво друго остава... дебитомер? Има ли връзка?!
Иначе колата си върви перфектно, нямам никакви грижи след това.
На мен ми е интересно нещо.
Колата не е палена 10ина часа, напълно изстинала. Оботори, всичко си е съвсем в ред. Нито ходят нагоре надолу... нищо. Нямам грешки в ЕКУ-то (или където и да е другаде), гофрирания маркуч не е напукан.
С нови свещи, нова ламбда, ново масло и всички филтри. И въпреки всичко няма мощност първите няколко подавания на газ. Винаги е била така от момента, в който съм я взел. Т.е. не че няма мощност, ами трябва да задържа педала на газта като тръгвам, не е като нормално "да си върви сама".
Не знам какво друго остава... дебитомер? Има ли връзка?!
Иначе колата си върви перфектно, нямам никакви грижи след това.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Макс 1200 при палене и падат бързичко до където трябва, освобождаване от скорост при загряла кола се връщат веднага на място независимо от скоростта на движение.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: При палене на двигателя?
battery83 написа:Искам да попитам за поведението на вашият двигател припалене. При мен се получава следното: стартера завърта, веднага след запалване оборотите скачат на около 1500 след това започват да падат стигат около 400, до първата чертичка на скалата и лсед това започват да се вдигат до 800 ( това е когато е загряла колата, иначе падат до 1000 и после ясно... На какво се дължи според вас това падане на оборотите до 400 500 ? нортмално ли е?
боже хора... чували ли сте за автоматичен смукач? ... тва да не ви е лада за да не ви играя оборотите ... при студен двигател държи 1000 за да загрее.....
Aвтоматичния смукач се слага на карбураторни машини. Е36 такова нещо няма от завода. Аз ЛАДА с автоматичен смукач също не знам да има...(но не съм сигурен) виж моноинжекция знам.
Освен това при пълната инжекция не трябва да играят в такъв голям диапазон.
800-1000 да, но 400-1500 не е наред. Моята при студен държи 800.
Недей така, че с тоя пост "у Историята ке влезеш!"
Освен това при пълната инжекция не трябва да играят в такъв голям диапазон.
800-1000 да, но 400-1500 не е наред. Моята при студен държи 800.
Недей така, че с тоя пост "у Историята ке влезеш!"

И на газ е същото, а съм с г.инжекцион. Не би трябвало да се получава на газ... А същия ефект го има и там. Нищо не ми пречи да си изчистя дюзите следващия месец профилактично и да пренастроим газовата, но ме съмнява че може да е дебитомер... просто в началото да не отчита правилно... от доста време го мисля, не мога да си представя причините още.
Иначе колата върви като изтървана (то с всички консумативи нови, оставаше и да не върви...)
Иначе колата върви като изтървана (то с всички консумативи нови, оставаше и да не върви...)
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2