малкия борд си смени езика ?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
малкия борд си смени езика ?!?!
след като няколко пъти си свалях акумолатора да паля едни скрапове тука , и в последствие палих моята кола с почти занулен акумолатор ... малкия борд мина от английски на немски
говоря за тоя комп с термометъра и чек модула - без OBD
идея някой как се сменят езиците , това със зарържането на 10 и 1000 го опитах - не става

идея някой как се сменят езиците , това със зарържането на 10 и 1000 го опитах - не става

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Здравейте! Езика на "средния борд" (чек контрола + термометър) се сменя по следния начин:
1. Натискаш 1000 + 10
2. Натискаш два пъти 1 (трябва да стане FUNKTION 01)
3. Натискаш SET ( и влизаш в менюто с езиците)
4. С 1 сменяш езиците докато не стигнеш до "1 engl."
5. SET
Ако с 10 + 1000 не ти отваря меню FUNKTION, единствения вариант е да си смениш езика посредством кабел и някой добър софтуер от ранга на bmw scanner.
Това е, дано съм помогнал.
1. Натискаш 1000 + 10
5. SET
Ако с 10 + 1000 не ти отваря меню FUNKTION, единствения вариант е да си смениш езика посредством кабел и някой добър софтуер от ранга на bmw scanner.
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
PeReZ написа:Здравейте! Езика на "средния борд" (чек контрола + термометър) се сменя по следния начин:
1. Натискаш 1000 + 10
5. SET
Ето това се казва добър отговор.Дали ще стане или не важна е помоща.А за борда колега не съм компетентен,съжалявам 4е немога да ти помогна

- Ivo318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....318is
PeReZ написа:Да, но съвсем не е само това при смяната на езика на големия борд, затова е излишно да му обясняваш като не си сигурен и като не си го правел, особено в тема която не се отнася за големия борд.
Не е излишно да го кажа в тази тема, защото имаше питане тук.
И да правил съм го, даже няколко пъти и то все с различни...
... коли.
P.S.
И дай малко по-спокойно. Не е нужно да ми се караш за нещо което не си сигурен че знам. Смятам от доста време съм във форума и от доста време се занимавам пряко и не толкова пряко с BMW-та че знам кога да говоря (пиша) и кога да слушам (чета)
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Митак извинявай но ще ползвам темата ти.Лъчо ми сложи малкия борд наскоро,сверих го аз и така цели 3 дни докато забелязах че съм сверил грешно датата.
Опитах се да оправя нещата,но нестава.
Потърсих в търсачката,но там мноу четене ще трябва май,поне за 40 мин никакъв успех.Та да попитам вещите по въпроса как става далаверата със сверяването.

Свали си упътването за е36 там има подробно описание как се сменя датата. Мисля че пак беше със задържане на UHR/DAT за около три секунди като след това го натискаш още веднъж.
Ето какво пише в упътването:
http://perez.ftp.sh/inputdate.jpg
Ето какво пише в упътването:
http://perez.ftp.sh/inputdate.jpg
12 мнения
• Страница 1 от 1