Проблем: Шофьорския фар свети ниско
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Проблем: Шофьорския фар свети ниско
Четох из нета и разбрах, че освен с моторчето имало и някакви две "врътки" на фаровете(бели май били), които се регулират с отвертка ако късите светлини бият в земята(в моя случай шофьорския фар свети на два метра пред мен и нищо не се вижда и е отврат). Ако някой може да ми даде по-подробна иформация(в момента не мога да слеза при колата по простата причина, че е тъмно и нищо няма да видя) или поне да ме опъти ще съм му много благодарен.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Умните хора са измислили стенд за регулиране на фарове,не се оставяй на Колю и Иван да ги правят на стената вечер
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Ами - мерси, ама къде има такъв стенд
? И колко ще струва
?
И все пак бих искал да знам дали наистина има такива врътки ли са, болтове ли са - не знам, за регулиране
.

И все пак бих искал да знам дали наистина има такива врътки ли са, болтове ли са - не знам, за регулиране

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Вечер на стената си ги регулираш сам елементарно е просто гледаш десния да свети малко по високо от левия а иначе на каква височина се регулират най добре не мога да ти кажа точно.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Проблем: Шофьорския фар свети ниско
Kaloyan78 написа:Четох из нета и разбрах, че освен с моторчето имало и някакви две "врътки" на фаровете(бели май били), които се регулират с отвертка ако късите светлини бият в земята(в моя случай шофьорския фар свети на два метра пред мен и нищо не се вижда и е отврат). Ако някой може да ми даде по-подробна иформация(в момента не мога да слеза при колата по простата причина, че е тъмно и нищо няма да видя) или поне да ме опъти ще съм му много благодарен.
Е тука чети и ще ти бъде полезно: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 2%E5%F2%E5
Иначе във всеки център на СБА рагулират фарове срещу 5лв(миналогодишна цена).А няколко години подред имат инициатива с КАТ и безплатно ги регулират в известен период от време преди започване на "Акция светлина"...
Аиде успех!!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
mitko_n1 написа:Умните хора са измислили стенд за регулиране на фарове,не се оставяй на Колю и Иван да ги правят на стената вечер
Аз в с сервизното обслужване съм пуснал тема за настройка на фарове DIY, както се казва. Пак се извършва на стена, но всичко е с точни размери в зависимост от колата...

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
EnimEn написа:Коки, обади ми се да се видим някоя вечер и ще ги настрим
Заминавам за София тея дни(не знам дали с колата или с автобус) и няма да мога, иначе щях непременно да звънна

Благодаря за съветите на всички, но не разбрах от къде се регулират точно

EDIT: Оправих се, благодаря пак на всички

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
liloff написа:Освен ако не ти е счупен вътрешния държач. Тогава свети наистина в земята. Ако е само от врътките проблема си щастливец.
Ами ще видим довечера

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега иди в сервиз да ти ги регулират на машината,иначе ефекта като светене може да ти хареса,но не и на тези които идват срещу теб.А и в мъгла ще разбереш точно какво си направил,за което може да съжаляваш.Не се скъпи сервиз.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1