За светлините през деня зимата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
За светлините през деня зимата
Здравейте колеги,
От 1-ви ноември, ако не се лъжа, са задължителни фаровете през цялото денонощие. Миналата година ме глобиха веднъж и няколко пъти бях на косъм поради забравени фарове. Прегледах някои стари теми, но все пак бих искал да попитам по-компетентните колеги:
Възможно ли е за малко пари да се инсталира система за включване на дългите фарове на 50% след запалване на двигателя? При това без да се разбутва ел. инсталацията и с едно ключе да се елиминира тази екстра. Става въпрос за колата от подписа.
Предварително благодаря на всички отзовали се!
Със здраве!
От 1-ви ноември, ако не се лъжа, са задължителни фаровете през цялото денонощие. Миналата година ме глобиха веднъж и няколко пъти бях на косъм поради забравени фарове. Прегледах някои стари теми, но все пак бих искал да попитам по-компетентните колеги:
Възможно ли е за малко пари да се инсталира система за включване на дългите фарове на 50% след запалване на двигателя? При това без да се разбутва ел. инсталацията и с едно ключе да се елиминира тази екстра. Става въпрос за колата от подписа.
Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: За светлините през деня зимата
a4o написа:Здравейте колеги,
Със здраве!
Възможно е с помощта на няколко реленца и правилното им свързване

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Denev написа:Колега нещо си в грешка - фаровете са задължителни от 1 октомври!
Ти си в грешка бате,баш от първи ноември си е

Към подателя на темата,свържи се с NeoPrint той предлагаше такива релета за 40-50лв преди време

- a4o
- кандидат ентусиаст
-
Колега ///MapTo, благодаря за информацията. Ще се свържа с колегата NeoPrint. Ако последния прочете този пост, моля да ми се обади.
Със здраве!
Със здраве!
Извинявам се че ес намесвам,но ако съм те разбрал правилно искаш когато колта запали фаровете да светват сами..?Ако е така един познат си ги беше прекарал през датчик на маслото(когато колта качи налягане и светват и обратно)Нямам представа как точно и колата небеше БМВ ама хвани се за идеята и питай някои електричар...аз ще се поинтересувам за подробности,ако някои има идея нека я сподели...
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща

А защо не през захранването на бензиновата помпа или през датчика на дифа за скоростта?
Практични решения предлагате

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колеги, прочетете тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=107108
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
Колега Людмил, въпроса ми е за интелигентна система, която всъщност отдавна е измислена. Има канадско и скандинавско изпълнение. Сменят се някои релета и не само това, и след запалване и преминаване на захранване от алтернатора - се включват дългите светлини на 50%. Така се използват рационално дългите и не изгарят често късите светлини.
Със здраве!
Със здраве!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
да де, ама светлините не са само интензивност, но и посока... и ако през деня не е такава грижа полудълги, как е вечер... или ги гасиш
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Има едно момче от опел форума който продава устройство(забравих му името
) което като запалиш двигателя след 15 секунди се пускат фаровете.Цената на тази работка е 35лв.
Ако те интересува ще го намеря и ще ти пратя негови данни за контакт

Ако те интересува ще го намеря и ще ти пратя негови данни за контакт

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
http://drl.hit.bg/
Ето го извора на мармалада,четете и налазвайте ако ви хареса.
Ето го извора на мармалада,четете и налазвайте ако ви хареса.
Само едно реле се сменя за Е36 (от канадското изпълнение)
DRL Relay, на мястото на релето за дългите, при много нужда, ако не го намерите в Google, ще дам парт номера.
Проблема е, че пуска дългите на 80% (или 50%), веднага щом се пусне на контакт, ако си пуснеш нормално светлини, си пуска късите.
До тук няма грижи, но не включва стоповете отзад. Което е малко неприложимо. Релето струва 120лв ново, аз не можах да го намеря другаде.
DRL Relay, на мястото на релето за дългите, при много нужда, ако не го намерите в Google, ще дам парт номера.
Проблема е, че пуска дългите на 80% (или 50%), веднага щом се пусне на контакт, ако си пуснеш нормално светлини, си пуска късите.
До тук няма грижи, но не включва стоповете отзад. Което е малко неприложимо. Релето струва 120лв ново, аз не можах да го намеря другаде.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2