Спирачките...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Спирачките...
Здравейте колеги, имам следния въпрос:
Ако трябва да спра внезапно при натискане на спирачките , педалът ми пропада , хваща само едното колело, ABS-а рита и почти не спира. Като напомпам 1-2пъти всичко си е наред- педалът е твърд и спира перфектно. Не губи спирачна течност, обезвъздушавам няколко пъти вече, но не се оправя. Какво друго може да е?
Ако трябва да спра внезапно при натискане на спирачките , педалът ми пропада , хваща само едното колело, ABS-а рита и почти не спира. Като напомпам 1-2пъти всичко си е наред- педалът е твърд и спира перфектно. Не губи спирачна течност, обезвъздушавам няколко пъти вече, но не се оправя. Какво друго може да е?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Това трябва да се види, така много мнения ще се изпишат. Нека който е имал подобен проблем да помогне.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Напълно е възможно, при този вариянт не губи течност, няма въздух, но просто спирачната течност преминава през тези уплътнение и резултата е никакво движение и налягане върху спир. течност = без спирачки. Най-дорбре е да се смени спирачната помпа - ама цифра, може и уплътненията, но зависи колко е запазена помпата отвътре, т.е. да ли има ямички и ако има лошо.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
И на мен също ми е интересно, понеже и при мене се забелязва това нещо. Дето се вика един път ще ти се наложи и няма да спреш...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Няма да намерите готова схема на чарколяка в спирачната помпа освен ако някой не я снимал и сложил някъде си. Обикновено вътре е метално бутало с няколко уплътнения, които са същите на вид като за помпата на съединителя. Разглобявате тази помпа и сваляте уплътненията, оглеждате ги много внимателно, някъде по тях пише колко им е диаметъра. Най-добре със стъблото и старите уплътнения в джоба почвате да търсите магазин където се продават такива уплътнения, върти ми се нещо, че в кв. Княжево имаше май магазин, но не съм сигурен.
9 мнения
• Страница 1 от 1