не отоплява/охлажда на място
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
не отоплява/охлажда на място
Здравейте,
проблема:
Пускам примерно парното на максимум и на място си духа студено, като колата е карана вече 3 часа и си е топла, даже гореща
тръгвам да карам и над 100 вече се усеща топлия въздух... спирам на място след няма 10 секунди отново духа студено. Същото беше на горещо с климатика.. духа само след 100....
проблема:
Пускам примерно парното на максимум и на място си духа студено, като колата е карана вече 3 часа и си е топла, даже гореща

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега виж колко охладителна течност имаш,или водна помпа.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
имах същият проблем. оказа се недостатъчно количество антифриз, вседствие на лек теч от радиатора. Съветвам те да провериш много внимателно цялата охладителна система и да следиш нивото на течността. успех. ако нямаш теч има вероятност проблема да е в електромагнитните клапани, намиращи се в двигателния отсек до сервото. успех
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Не стига достатъчно охладителна течност до раиатора за отоплението и духа топло само когато двигателят мине определени обороти и водната помпа, качва повече течност. Още един глас за обезвъздушаване. Успех!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- BFM
- младши ентусиаст
-
nux написа:Не колеги. Пълня антифриз и обезвъздушавам, н0 няма ефект. Има мнения за запушен радиатор,. какво правя ?
Тогава, за съжаление, отиваш да си купиш водна помпа. Друго не остава. Успех!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
брей брей отново моя любим подфорум Е36
ХОРА, помислете реално - казвате водна помпа - ами като поработи 5 минути на място без водна помпа стрелката няма да се "счупи" в червеното ли ?
според мен са клапите на парното - засядат и само на оборот на мотора (тогава водната помпа прави дебит) преминава антифриз (или вода, кой с каквото кара
)
най-лесно премахни клапите, направи байпас и виж дали няма да се оправи
поздрави от Е34 подфорум

ХОРА, помислете реално - казвате водна помпа - ами като поработи 5 минути на място без водна помпа стрелката няма да се "счупи" в червеното ли ?

според мен са клапите на парното - засядат и само на оборот на мотора (тогава водната помпа прави дебит) преминава антифриз (или вода, кой с каквото кара

поздрави от Е34 подфорум

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- deni & rado
- Потребител
-
Здравейте, аз го имам същия проблем . Така премахнах елклапанчето видях че работи , но за да съм по-сигурен включих маркуча директно в парното. Изчаках да загрее да отвори термостата НО УВИ ТАКА И НЕ ДОЙДЕ ТОПЛОТО. Когато проверих маркучите, единия вход и др иход бяха с еднаква температура. Това според мен означава че варти вода през парното. Ако има някаква клапа в таблото незнам вие МИ ПОМОГНЕТЕ много благодарности още от сега.
- BFM
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:брей брей отново моя любим подфорум Е36![]()
ХОРА, помислете реално - казвате водна помпа - ами като поработи 5 минути на място без водна помпа стрелката няма да се "счупи" в червеното ли ?![]()
![]()
![]()
според мен са клапите на парното - засядат и само на оборот на мотора (тогава водната помпа прави дебит) преминава антифриз (или вода, кой с каквото кара)
поздрави от Е34 подфорум
А и тогава изобщо няма да качва вода, дори при високи обороти. Прав е колегата. Взимам си поста назад.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2