FK фарове на Е36 Компакт - Монтаж на ксенон???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
FK фарове на Е36 Компакт - Монтаж на ксенон???
Здравейте,
купих си тези фарове за Е36 на FK, но ми обясниха, че има особеност в монтажа им! На пръв и на по-обстоен поглед са абсолютно еднакви
Ако някой има повече инфо, моля за HELP!

купих си тези фарове за Е36 на FK, но ми обясниха, че има особеност в монтажа им! На пръв и на по-обстоен поглед са абсолютно еднакви

Последна промяна Znajko на 03 Окт 2008, 22:50, променена общо 1 път
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Май не ни обърна внимание като ти говорехме в тая тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
...а сега решението...сменяш буксите от новите фарове с тези от старите и града спи..другия вариант,намираш от ударено е36 букси за твоите фарове,слагаш и си ти...
...а сега решението...сменяш буксите от новите фарове с тези от старите и града спи..другия вариант,намираш от ударено е36 букси за твоите фарове,слагаш и си ти...

ре
///MapTo написа:Май не ни обърна внимание като ти говорехме в тая тема
Аз за късите светлини съм взел Ксенонов комплект H7 на 4300К! Това променя ли нещо?
- ///MapTo
-
-
Значи гледай сега..на теб разликата ти е в буксите отзад,тези които свързват фаровете с ел.инсталацията на колата...единия ти вариант е да си свалиш буксите от старите фарове и с малко побългаряване да ги сложиш на новите,другия вариант е да си намериш букси от ел.инсталация на Е36 различно от компакт и да ги сложиш на мястото на твоите в момента...кое не разбра?ксенона няма никаква връзка в случая
ре
///MapTo написа:Значи гледай сега..на теб разликата ти е в буксите отзад,тези които свързват фаровете с ел.инсталацията на колата...единия ти вариант е да си свалиш буксите от старите фарове и с малко побългаряване да ги сложиш на новите,другия вариант е да си намериш букси от ел.инсталация на Е36 различно от компакт и да ги сложиш на мястото на твоите в момента...кое не разбра?ксенона няма никаква връзка в случая

Много благодаря за съдействието! Така, както го обясни май ще търся втория вариант, за да няма побългаряване

А да можеш да помогнеш с това къде да се монтират планките на баластите на ксенона?
- ///MapTo
-
-
аз лично си ги монтирах на гредата на предната броня,тъй като при мен са 3 баласта отляво и три отдясно - къси,дълги и халогени..но всеи сам си преценя
а относно ел.частта,дето не си по нея..намери някой от плевен,който може да ти удари едно рамо не е голяма философия...те дори цветовете на кабелите са си същите...демек режеш старите,слагаш новите и така

а относно ел.частта,дето не си по нея..намери някой от плевен,който може да ти удари едно рамо не е голяма философия...те дори цветовете на кабелите са си същите...демек режеш старите,слагаш новите и така

ре
///MapTo написа:аз лично си ги монтирах на гредата на предната броня,тъй като при мен са 3 баласта отляво и три отдясно - къси,дълги и халогени..но всеи сам си преценя
Може ли да сложиш една снимка за онагледяване! Аз също съм взел втори комплект ксенон H1 за халогените!
?
Имам намерение освен въпросните фарове да монтирам ксенон кит на късите светлини (H7 4300K) и на халогенните светлини (H1 4300K), НО отваряйки капака не виждам къде да се захванат 4 бр. планки за баластите. Сигурен съм, че много от Вас са правили това упражнение и имат свежи идеи по темата. Пиша Ви защото днес посетих един "майстор", който ми разправя "нема страшно ше ти боцнем две-три дупки и ша се опрай работата"
А аз искам да стане малко по цивилизован монтажа! Е36 е доста разпространен, дори масов, автомобил и предполагам, че ще има енусиасти, които могат да помогнат. Предварително Ви благодаря!
ПП: Ако е възможно, моля да пуснете снимка къде точно в коша се монтират баластите

ПП: Ако е възможно, моля да пуснете снимка къде точно в коша се монтират баластите

- ///MapTo
-
-
ре
///MapTo написа:нали ти казах бе човек...на гредата на предната броня ги боцкай...
Идея си нямам какво имаш предвид! Ако може пусни една снимка на ЛС! Или утре като идвам ми обясни, че не искам да ми дупчат автомобилчето...
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
ако си от Плевен дай на лс да се разберем кога и къде да се видим да ти обясна @///MapTo какво има предвид, найстина много цивилизовано го е измислил 

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
имам същите,
мажинките за регулиране на светлините ще трябва дас е скасят с 2-3 милиметра ама ти това ще го видиш като извадиш старите
иначе са лесни за сваляне:
1. сваляш мигача (леко с отверка буташ палчето като гледаш да не го счупиш)
2. сваляш пласмасовата кора над бъбреците дето стой с 4 болта е захваната
3. Разкачаш буксите на фаровете
4. Сваляш четерите болтова на всеки фар
5. Изваждаш фаровете (малко трудно но ако се помъчиш 3-4 мин ще излязат леко настрани )
за хора с Xenon
6. Пробиваш дупки в капачките така че да може да влезе голямата букса
7. Изваждаш старите фасонги и слагаш + на ксенона в + на васунгата ,същото и с масата , иолираш добре.
8. Слагаш новите плазма фасонги и прекарваш кабелите с тях (гуменото уплатнение влиза в дупката която се пробив т.6)
220V преубразователите шумат леко странно , ама да не се шашкате

мажинките за регулиране на светлините ще трябва дас е скасят с 2-3 милиметра ама ти това ще го видиш като извадиш старите
иначе са лесни за сваляне:
1. сваляш мигача (леко с отверка буташ палчето като гледаш да не го счупиш)
2. сваляш пласмасовата кора над бъбреците дето стой с 4 болта е захваната
3. Разкачаш буксите на фаровете
4. Сваляш четерите болтова на всеки фар
5. Изваждаш фаровете (малко трудно но ако се помъчиш 3-4 мин ще излязат леко настрани )
за хора с Xenon
6. Пробиваш дупки в капачките така че да може да влезе голямата букса
7. Изваждаш старите фасонги и слагаш + на ксенона в + на васунгата ,същото и с масата , иолираш добре.
8. Слагаш новите плазма фасонги и прекарваш кабелите с тях (гуменото уплатнение влиза в дупката която се пробив т.6)
220V преубразователите шумат леко странно , ама да не се шашкате

ре
EnimEn написа:ако си от Плевен дай на лс да се разберем кога и къде да се видим да ти обясна @///MapTo какво има предвид, найстина много цивилизовано го е измислил
Ами събота, неделя ще ми е приятно да се запознаем!
13 мнения
• Страница 1 от 1