Изтекоха ми водите :/ бмв е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Изтекоха ми водите :/ бмв е36 купе

Мнение от snaiperist0 » 30 Сеп 2008, 23:54

Значи в момента дори не съм си в нас , на вила сме близко до града ми и точно когато е оставих пред вилата докато (запалена) докато отворя враитте за да е вкарам в гараж , колата отдолу почна да тече антифриза ... , когато е паркирах след 5мин вече беше изтекла сичката течност . Почна да се чува загрята довна течност ... 5мин мотора като го барнах беше доста горещ (а не е работила дълго около 20мин път) . отдолу има локва и сега просто незнам какво да правя ... вижда се от каде е течът под съда за антифриз . нещо някой да може да препоръча ? смисъл целия радиатор ли какво трябва да правя вали може да стане нещо на колата дали е станало евентуално ... , бтв след това дадох колата на контакт термоста не показваше загрят двигател точно на 12 часа както винаги ... , дали може да направя някоя беля някои нещио да сподели ... ясно ми е че утре сам на сервиз .. но в момента съм на бодли и изобщо не мога се успокоя ... и така моля някои да ми разясни имам ли няква потенциялна опасност или нещо ..
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Сеп 2008, 23:59

Ако колата не е загрявала, стрелката не е минавала 12 няма нищо. Не я пали без течност, докарайте я до сервиз.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 01 Окт 2008, 0:03

Щом не е загряла повече от нормалното спокоино.Утре и долеи течност и виж за въздух в системата.После в сервиз,според мен ти е изпуснал клапана на капачката и от там е теча които описваш под разширителното казанче.Успех
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Аватар

Мнение от snaiperist0 » 01 Окт 2008, 0:22

pistata9889 написа:Щом не е загряла повече от нормалното спокоино.Утре и долеи течност и виж за въздух в системата.После в сервиз,според мен ти е изпуснал клапана на капачката и от там е теча които описваш под разширителното казанче.Успех

ясно мерси и на 2-мата , а как да видя дали има въздух в системата ?
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 01 Окт 2008, 0:41

[/quote]

не го гледай изгони го от нея :)

палиш колата и започваш да наливаш.наливаш,наливаш и опп то се напални ,изчакваш малко даже можеш да подадеш малко газ да вратне водата вътре.после пак наливаш и така докато водата в казанчето не спре да пада :D :yes:

Аватар

Мнение от snaiperist0 » 01 Окт 2008, 0:54

BMWRACING написа:

не го гледай изгони го от нея :)

палиш колата и започваш да наливаш.наливаш,наливаш и опп то се напални ,изчакваш малко даже можеш да подадеш малко газ да вратне водата вътре.после пак наливаш и така докато водата в казанчето не спре да пада :D :yes:[/quote]

е добре и аз знам че не е хубаво да иам въздух . сега поселдо така лида направя ... благодаря на всички които се отзоваха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 01 Окт 2008, 1:00

ми брат щом нети загрява можеш да се пребереш от виличката до вас :)

самоче си напални една туба 10кила заизпът за всеки случаи :D

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Окт 2008, 1:02

... и си пусни парното да ти е топло :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Окт 2008, 1:49

добре как какво да правиш.Ами ще си оправиш повредата.
Може да ти се е спукало казанчето.Стува 80 лева оригинално.
На мене ми казаха че вървяло със радиатор и струвало 350лв.
Викам чааакай малкооо и настоявах и така от някъде случайно изникна само казанче :mhihi: .
А долу на казанчето има уплатнение може то да се е прецакало.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 01 Окт 2008, 7:53

Колега като се пребираш и ако тръгне да загрява,да не се излъжеш да отвориш капачката за да доливаш вода,че системата работи под налягане и ще те изгори а не е приятно.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 01 Окт 2008, 8:30

Продавам спукан радиатор от ИС-ката ми с клима,ако ти трябва мога да ти го дам целия за 30лв,казанчето е на 100% здраво ;)

Назад към E36