Антифриз?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Антифриз?
Та значи влязах в един сайт (не си спомням точно кой беше - некъв блог е36 или нещо от сорта) и като почнах да чета за антифриза за направо ме заболя главата - то некви съставки, елементи, изисквания и т.н. и т.н.
Бихте ли ми препоръчали някоя конретна марка!
П.П. Харесал съм си на SHELL един концентрат Longlife - одзад на тубата са изброени сумати и марки автомобили, обаче не и BMW. А също е споменато, че е за алуминиеви двигатели. Да го взимам ли???
Бихте ли ми препоръчали някоя конретна марка!
П.П. Харесал съм си на SHELL един концентрат Longlife - одзад на тубата са изброени сумати и марки автомобили, обаче не и BMW. А също е споменато, че е за алуминиеви двигатели. Да го взимам ли???
liloff написа:Редно ли е да купя червен (за алум.блок) антифриз за М42 и да го приготвя за -30гр. (т.е. слабо разреден), за да маже по-добре.
Теоритично антифриз за по-ниска температура топлоотделя по-зле от такъв направен за -10, но маже по-добре.
Колега, за каква марка говориш, и за съотношението - нали навсякъде препоръчват 1:1, т.е. -37градуса би трябвало да се получи при това съотношение.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Вземи си оригинален и не го мисли, за 16ка 50:50 разреден няма да ти е по скъп от 40лв. но не съм проверявал скоро колко струва.
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Оригиналния антифриз за всеобщо учудване не е скъп, бутилка 1,5 литра концентрат излиза около 15 лева, като се има в предвид и правилните добавки вътре. При разреждане с 1,5 литра дистилирана вода става 3 литра готов за наливане антифриз за 16 лева 

agent smit написа:Оригиналния антифриз за всеобщо учудване не е скъп, бутилка 1,5 литра концентрат излиза около 15 лева, като се има в предвид и правилните добавки вътре. При разреждане с 1,5 литра дистилирана вода става 3 литра готов за наливане антифриз за 16 лева
Верно бе колега, горе долу толкова пари излиза ... днеска си поръчах!
П.П. Отсега нататък друго освен BMW Antifreze, няма да наливам!
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Момчета дайте съвет за М 43 какъв бъркоч да сложа ..червен или друг .Какъв е блока по принцип е .Вчера сменях масло и гледах в сервиза имаше червен на YACCO на -37 органичен .Не е скъп некъде ми се върти в главата 16лв
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Интересно ми е българския антифриз по-лош ли е? Ако да, защо? Не че е скъп другия а просто любопитствам.... Примерно Приста или някакви други?
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
KIM написа:aisikterix написа:Момчета дайте съвет за М 43 какъв бъркоч да сложа ..червен или друг .Какъв е блока по принцип е .Вчера сменях масло и гледах в сервиза имаше червен на YACCO на -37 органичен .Не е скъп некъде ми се върти в главата 16лв
къв е тоя аватар бре ,счупи ме от смях![]()
![]()
Аватарът е връхта .Тва е на мр.Бийн Буталото ,малко е на високи обороти ама е добре човека .Кажи баце какъв е блока на М43 ако имаш инфо,че ше сменям антифриза но че чудя какъв да е .Мерси предварително
- MasterRalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ti
- Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane
Сори за офтопика, но аватара не е от мистър Бийн, а от една глупава комедия за полицаи, която се върти по диемите... ако я засека ще постна и името!
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Верно и ас искам да задам този вапрос,и какво ше стане ако налея бг.антифриз.barty написа:Интересно ми е българския антифриз по-лош ли е? Ако да, защо? Не че е скъп другия а просто любопитствам.... Примерно Приста или някакви други?

Перфектен е БГ антифриза. Аз бех сложил хубав, ама го полях по околовръстното и сега съм с на Петрол -40гр. готов за употреба. 2 литра бутилка беше към 15лв. (че само такъв имаше наоколо в неделя по никое време)
Изглежда си отлично засега върши работа, пак е мазен, пак същото свиване и разширяване има както и предния (както и този с който купих колата също), така че... нищо му няма. Идеален е
Изглежда си отлично засега върши работа, пак е мазен, пак същото свиване и разширяване има както и предния (както и този с който купих колата също), така че... нищо му няма. Идеален е

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2