Задното :):):)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ivanoffster
- Потребител
-
Задното :):):)
Искам от самото начало да уточня: пускам темата напълно сериозно, моля, на който му се струва смешно, да не спами. Значи: колата е 316 бензин, 1995. Купих я миналото лято на 260 000 километра и противно на очакванията на някои "разбирачи" върви супердобре. На магистралата съм я докарвал до малко над 200 и се усеща, че може и нагоре, просто не съм експериментирал. Миналата зима, обаче, срещанх проблеми със задното задвижване: ня бях карал кола със задно и на няколко пъти ми поднася, затова и не посмях да се катеря из планината с нея. Тази зима няма да има начин - ще трябва да се кара борд, пък е неудобство да ходиш с чужда кола. Интересно ми е да споделите какъв опит имате с карането в планината при зимни условия и какво може да ме посъветвате като по-опитно шофьори. Също така ми е любопитно какви зимни гуми бихте препоръчали да купя. Благодфаря предварително!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ХЕХЕХЕХЕХЕ. Слагаш зимни гуми с добър грайфер 4 на брой, едно чувалче цимент 25 кг., може и повече /както си прецениш/ в багажника и си караш. И внимателно, може и с русата.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
- ivanoffster
- Потребител
-
Това за майсторлъка е ясно, но както споменах - карам 316 от една година насам, предполагам, че ще мине време, докато стана майстор. Забравих да кажа, че успях да се кача в Еленския балкан и да сляза, но ми беше доста тегаво, понеже постоянно усещах някаква несигурност в задницата на колата. Възможно е да се е дължало на опита ми като шофьор, но все пак ... Какво ще рече "На завоите не даваш много газ?". При това изкачване бях последна кола, понеже не знаех накъде тозно отиваме. На няколко пъти се налагаше да се спира и на два пъти едвам потеглих. има ли някаква тайна при потеглянето при зимни условия?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
затова като падне първия сняг излизаш и почваш да се пързаляш по безлюдни улици, някое полигонче и т.н., просто това да го тренира човек си е супер полезно. да знаеш в различните ситуации какво да правиш и вярвай ми като се понаучиш да се парзаляш ще станеш доста по-сигурен из планини и т.н. 

Tux0 Ca !

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
ivanoffster написа:Това за майсторлъка е ясно, но както споменах - карам 316 от една година насам, предполагам, че ще мине време, докато стана майстор. Забравих да кажа, че успях да се кача в Еленския балкан и да сляза, но ми беше доста тегаво, понеже постоянно усещах някаква несигурност в задницата на колата. Възможно е да се е дължало на опита ми като шофьор, но все пак ... Какво ще рече "На завоите не даваш много газ?". При това изкачване бях последна кола, понеже не знаех накъде тозно отиваме. На няколко пъти се налагаше да се спира и на два пъти едвам потеглих. има ли някаква тайна при потеглянето при зимни условия?
Първо да ти кажа, ако 316-ската ти е купе най вероятно е с шпер диференциал

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ivanoffster написа: има ли някаква тайна при потеглянето при зимни условия?
купуваш си автоматик, и му ръгаш снежинката

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
A какви са тия течни вериги ве, сефте ги чивамfuriozo написа:слагаш течни вериги ако е заснежено, хубави зимни гуми и не се правиш на ДК и си готов

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Nikito_nn написа:A какви са тия течни вериги ве, сефте ги чивамfuriozo написа:слагаш течни вериги ако е заснежено, хубави зимни гуми и не се правиш на ДК и си готов
Едни спрейчета.Последно на ОМВ гледах, че имат.Пръска се по гумата и се води, че има по-добро сцепление.До колко върши работа не съм запознат, но ми се струва смешно.
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Нови зимни гуми и това е
Аз миналата зима си бях взел втора ръка зимни гуми нов дот с доста граифер маркови но 15-ки писна ми с 15-ките и си метнах 16-ките и за тях сложих 4исто нови зимни гуми някви Маранголи ефтини И ви казвам баси разликата Всеедно танк няма боксуване няма пързаляне(нежелано такова
)
затова ви казвам по добре чисто нова зимна гума ефтина отколкото маркова втора ръка !

Аз миналата зима си бях взел втора ръка зимни гуми нов дот с доста граифер маркови но 15-ки писна ми с 15-ките и си метнах 16-ките и за тях сложих 4исто нови зимни гуми някви Маранголи ефтини И ви казвам баси разликата Всеедно танк няма боксуване няма пързаляне(нежелано такова

затова ви казвам по добре чисто нова зимна гума ефтина отколкото маркова втора ръка !
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Mpower84 написа:Nikito_nn написа:A какви са тия течни вериги ве, сефте ги чивамfuriozo написа:слагаш течни вериги ако е заснежено, хубави зимни гуми и не се правиш на ДК и си готов
Едни спрейчета.Последно на ОМВ гледах, че имат.Пръска се по гумата и се води, че има по-добро сцепление.До колко върши работа не съм запознат, но ми се струва смешно.
бе и на мене не ми се вярваше много да действат ама имат ефект и са лесни за употреба

- ivanoffster
- Потребител
-
Ясно - чисто нови зимни гуми. А да препоръчате нещо? Казаха ми да купя "Малоя" - били около 100 лева гумата и не били лоши. Някакви впечатления?
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3