помощ спешно-вдига температура

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

помощ спешно-вдига температура

Мнение от genkov4336 » 29 Сеп 2008, 22:48

Здравейте колеги имам следния проблем моля помогнете спешно е :( Карам е36 320 ванус-Става на въпрос:Миналата зима като карах колата зимата почна да духа студено от парното на тихите обороти.След като мина зимата-това лято ходих в сервиза на BMW защото се бях оплашил да не духнала гарнитура.Там ми казаха че не съм я бил обезвъдошил и това е бил проблема.След като я обезвъздошиха на следващия ден сложих АГУ-газов инжекцион.Майсторите дето слагаха гаста я баха напълнили със въздох и се наложи да я обезвъзидошавам отново.След като я обезвъздоших я карах известно време всичко беше добре.Колата си загряваше нормално и си прехвърляше на газ малко над синьото деление на темперетурната скала.Обаче този месец като стана студено ми направи впечетление че прехвърля на газ след като почти стигне до средада на температурната скала а това не е нормално-докато един ден ми стана следния проблем станах сутринта и я подакарах неискаше да прехвърли на газ и на всичкото отгоре започна да вдига темпретура кати слезнах да пипна маркучите единия кадето влиза горе в радиатора като застанеш пред колата се пада от дясно беше адски горещ другия от другата страна дето влиза отдоло на радитора беше леден.Рещих че е термостат.След като го смених заработи за една седмиц добре,но преди два дена започна пак да духа студено и да чука в педала на спирачките и днеска отново я подкарах и започна да загрява и да е студена в единия маркуч а топла в дтугия(едвам съм я прибрал у нас).Моля ви ако има някой идея какво е нека ми каже дали е възможно да е от клапанчетата на парното и това клапанче едно ли или са две.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 29 Сеп 2008, 22:54

Колега според мен или пак въздух в системата или водна помпа.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар

Мнение от genkov4336 » 29 Сеп 2008, 23:01

и аз така предполагам но интересно защо след като смених термостата се оправи за седмица и сега пак същата работа дали е възможно тези клапанчета да са или ако са те няма причина да вдига темпретурата???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Сеп 2008, 23:03

Колега,всичко което описваш води до ментерлив термостат.Ако имаш климатроник,клапаните на парното са 2,но не нямат пряко отношение със загряването.Липсата на топло в купето може да се дължи на тях,на липса на вода в системата(едва ли е това щом я следиш) или въздух.Това че горния маркуч е студен ,не говори за нищо друго освен термостат или запушване,което е е почти невероятно.Случвало се е на приятел да смени 4!!! термостата(уж кавито трябва) докато попадна на читав :!: .Вземи един оригинален и ако водната помпа ти е ок и обезвъздушиш хубаво системата,би трябвало да се корегират нещата.Успех
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 29 Сеп 2008, 23:03

колега а виското как ти е?провериго може и той да прави некаква бела :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от genkov4336 » 29 Сеп 2008, 23:12

ми и аз си мисля че може термостат да е е нещо пак издухал въпреки че преди седмица го снменях взех го за 23 лева, може да е някав ментак защото след като го смених за седмица работеше перфектно страшно парно блъскаше а сега има същите симптоми.Оригинален от каде да си взема и колко пари е горе долу.
P.S. колега не разбрах какво е това-колега а виското как ти е?провериго може и той да прави некаква бела

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 29 Сеп 2008, 23:19

Обезвъздуши системата,ако пак го направи,свали термостата и виж как ще е без него,ако пак го прави е водна помпа.Охладителната течност не циркулира,щом единия маркуч ти е топъл а друдия студен.Това ти е евтиния вариант да разбереш от къкво е?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 29 Сеп 2008, 23:20

genkov4336 написа:ми и аз си мисля че може термостат да е е нещо пак издухал въпреки че преди седмица го снменях взех го за 23 лева, може да е някав ментак защото след като го смених за седмица работеше перфектно страшно парно блъскаше а сега има същите симптоми.Оригинален от каде да си взема и колко пари е горе долу.
P.S. колега не разбрах какво е това-колега а виското как ти е?провериго може и той да прави некаква бела

Колега оригинален е 60-70лв.Не се отчайвай от цената,струва си!!!Това с виското би имало значение ако водата се върти през радиатора,но доколкото разбирам не е така,а ако с новия термостат и здрава водна помпа,колата продължава да загрява тогава обърни внимание и на виското,дали зацепва и т.н.Не знам в Плевен каде се продават оригинални части за БМВ,но би трябваало да можеш да го поръчаш от всеки сериозен магазин за части.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от genkov4336 » 29 Сеп 2008, 23:42

Ми в Плвен имаме шоурум на BMW и специализиран сервиз те нали са си заедно.Ако е термостата не ме бърка 60-70 лв ще го взема само че този дет го сменях уш майсота каза че е добър.
А като цена на водна помпа имате ли някаква представа колко е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 30 Сеп 2008, 0:59

Водна помпа около 100лв,това намерих във форума.

Потребител
Аватар

Мнение от genkov4336 » 30 Сеп 2008, 1:36

мерси колеги утре ще отида да вида какво е и ще споделя после :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 30 Сеп 2008, 8:15

plradev написа:
genkov4336 написа:ми и аз си мисля че може термостат да е е нещо пак издухал въпреки че преди седмица го снменях взех го за 23 лева, може да е някав ментак защото след като го смених за седмица работеше перфектно страшно парно блъскаше а сега има същите симптоми.Оригинален от каде да си взема и колко пари е горе долу.

Колега оригинален е 60-70лв.Не се отчайвай от цената,струва си!!!Това с виското би имало значение ако водата се върти през радиатора,но доколкото разбирам не е така,а ако с новия термостат и здрава водна помпа,колата продължава да загрява тогава обърни внимание и на виското,дали зацепва и т.н.Не знам в Плевен каде се продават оригинални части за БМВ,но би трябваало да можеш да го поръчаш от всеки сериозен магазин за части.

Оригинален термостат (демек BMW) е точно 96лв. - поръчал съм го и трябва да пристигне до края на седмицата. Тъй че тия 60-70лв. пак са за някой ментак, а пък това за 23лв. - не ща и да си го помислям!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Сеп 2008, 8:27

Колега един мои приятел имаше проблем точно със оригинален термостат-75лв.Колата е 318ис.Смени 3 оригинални термостата докато си намери кадърен,самоч1е проблема при него беше че колата не загряваше.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 30 Сеп 2008, 9:20

Denev написа:
plradev написа:

Оригинален термостат (демек BMW) е точно 96лв. - поръчал съм го и трябва да пристигне до края на седмицата. Тъй че тия 60-70лв. пак са за някой ментак, а пък това за 23лв. - не ща и да си го помислям!

Номенклатурен номер : 11537511580
Описание : ТЕРМОСТАТ 88C
Ед.цена (с ДДС) : 64.20 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Това е за М52 на 88градуса :winky: .Айде малко се въздържайте от неподготвени изказвания :roll:

Номенклатурен номер : 11537511083
Описание : ТЕРМОСТАТ 92 *C
Ед.цена (с ДДС) : 67.44 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

на 92 градуса
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 30 Сеп 2008, 11:48

Е пичове каква е тая цена на термостат, много са се оляли нещо. Около 45 лв. ми излезе термостата. М40В18.

Следваща

Назад към E36