проблем централно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем централно

Мнение от raadi » 19 Авг 2004, 14:38

проблема е в машинката на шофьорската врата. когато отварям с алармата на се отключва или пък заключва. по точно това го прави от време на време. някъде във форума пишеше че се управлява от багажника обаче не ми е ясно. имате ли някакви идеи. мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 19 Авг 2004, 22:39

При мен е същата работа, само че не с шофьорската врата, ами задната. Не иска нито да се заключи, нито да се отключи, обаче прави някакви опити, което ме навежда на мисълта, че нещо из машинката е клеясало или нещо такова. Реших да я поправя и свалих кората, ама ядец! Нищо се не види. Трябва да се пръсне цялата врата на парчета, за да мога да достигна до машинката. Тогава просто нямах време и го отложих за друг път.
Та...виж дали и твойто стърчащото прави някакви опити да шава когато заключваш или отключваш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaskoto1 » 20 Авг 2004, 9:51

ако работи нормално с ключа има шанс проблема да е от монтажа на алармата.
при ауди и МБ съм сигурен за БМВ не съм но управлението на централното върви по еди кабел- плюс заключва-минус отключва или обратното-няма значка. прави се една схемица с 2 реленца за да може това да се осъществи по тоя един кабел-хем алармата-хем ключа да работят.
е ако имаш кофти връзка в тая система (пак повтарям-може и да е така-може и да не е...)...

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 20 Авг 2004, 10:40

И ПРИ МЕН ЗАДНА ДЯСНА БЕШЕ ТРЪГНАЛА ДА СЕ ЗАКЛЮЧВА И ОТКЛЮЧВА КОГАТО СИ ИСКА. ОТВОРИХА Я ЕДНИ АЛАРМАДЖИИ НАПРЪСКАХА С НЯКАКАВ СПРЕЙ ЗА ПО-ДОБРА ВРЪЗКА В ЕЛ КОНТАКТИТЕ И СЕГА НЕ МИ СЪЗДАВА ГРИЖИ :)

Потребител
Аватар

Мнение от raadi » 21 Авг 2004, 13:13

проблема при мен е че един път работи 2-3 дни друг път не работи 2-3 седмици. може би има прекъснат кабел някъде?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M POWER » 23 Авг 2004, 20:40

Аз го имах същия проблем, при мен се оказа че машинката на централното е прецакана и работи когато си поиска. Свали кората на вратата, след това развиваш трите болта от страни на вратата който държат механизма за заключване. Като махнеш болтовете, заключващият механизъм на вратата ще увисне на едно или две метални лосчета. Черната кутйка която се намира върху заключващият механизъм е моторчето на централното заключване. Черната кутика е клипвана за заключващият механизъм, с отверка лесно ще можеш да я свалиш. Като свалиш кутиката я обарни на обратно и ще видиш една пластмасова пластина. Пробваи да заключиш или да отключиш вратите. Пластинката трябва да застава в горната част за заключване и долната част за отключване. Ако обаче пластината отива до едната част и после се връща обратно без да спре това означава че моторчето е заминала. Смени го или го занеси на еликтричар да го погледне.
Успех
Винаги с вратите напред

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd