Инфо за ел.седалки Е36 комби.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Инфо за ел.седалки Е36 комби.

Мнение от EDD » 29 Сеп 2008, 13:54

Колеги наскоро си купих кожен салон за моето Е36 .Колата е комби 98г. и беше с обикновен плюшен салон .Обаче новите седалки се оказаха с помпане и може би още нещо защото под тях има 4ри букси.Та въпроса ми е за какво са как се свързват и ако е трудно кой може да ми ги свърже.Предварително благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maiden » 29 Сеп 2008, 19:42

Колега, седалките на комбито са на фирмата Johnson Controls и биват няколко вида:
-Ако е с една букса, то тя е за датчика за наличие на пътник върху нея (има значение за отварянето на еърбеците)
-Ако е с 2 - датчика + регулиране на лумбална област (надува ти кръста)
-Ако е с 3 - горните 2 + подгряване
-с 4 лично аз не съм виждал, но ако буксата е по-различна вероятно са с роботизирано задвижване (ел. регулиране).
Ако не е тайна в какво състояние ти е салона и откъде си, защото аз съм с комби и салона ми е сив и се цапа УЖАСНО много, заради светлия цвят.

Потребител
Аватар

Мнение от EDD » 30 Сеп 2008, 19:49

Благодаря ти за одговора ;) .Значи салона ми е черен и кажи речи е перфектен.Ходих при един познат които е работил в дару кар и тои каза че седалките имат само надуване на кръста и без оригиналната инсталация нестава.Опитвам се да кача снимка на буксите.Иначе съм от София кв.Орландовци. А имам и оригиналния салон за продан :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Niko M3 » 30 Сеп 2008, 22:37

Ти ли ми го взе под носа :mhihi: аиде честит да ти е ;)
Супер. Сега отиди да си купиш opel нафтичка и ще се возиш от сервиз до сервиз икономично :mhihi:

Назад към E36