микрофилтър на компакт 95 с климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

микрофилтър на компакт 95 с климатик

Мнение от asentchernaev » 28 Сеп 2008, 23:34

Здравейте, въпроса ми е за микрофилтъра на моя компакт. Доста почетох тук, и видях нагледно на 3 места как се сменя, но на купета или 4етиривратки, не и на компакт. Разглобих жабката, но не откривам каквото търся там, където би трябвало да е тази кутия-разбира се не съм сигурен. В каталога си намерих колата по вин
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=64_0664&hg=64&fg=10, и излизат два филтъра, точно както ми казаха и в магазина преди това. Така или иначе още нищо не съм купил и сменил. Моля някой който ги е сменял на компакт като моя, да ме информира или да сложи снимки но за компакт, преди да продължа да ровя наслуки. Знам че има много теми, извинявам се че повтарям темата, но за съжаление доста порових и тук, и другаде, и за компакт не намирам, освен на едно място едно момче беше снимал някакви филтри под решетката под предното стъкло, откъм мотора-но не разбрах какви и са и не приличаха на тези които виждам в етк-то[/url]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 E36
Мечтае да кара: Кабрио с харттоп

филтри

Мнение от D.Devito » 29 Сеп 2008, 0:56

колега филтрите ти са два на брои тъй наречените гъби и са точно там под решетката на придното стъкло от към мотора.Сменят се като на шега сменяй и пускаи парното да духа че зима иде а със задръстени филтри има студ. :idea:

Потребител
Аватар
Кара: Е36 Компакт

Мнение от hugh » 29 Сеп 2008, 20:27

Както колегата каза по-горе, филтрите са два броя и се намират точно под чистачките отпред. Обаче на мен ми прави впечатление, че цената на тези филтри е тройно по-голяма от тази на седана и купето.
Обиколих вече половината магазини за авточасти в Сф и те хората ми предлагат винаги оня единичния филтър дет става за седан, а тези за компакт са голяма рядкост. Цената на обикновенния(единичния) е към 20лв, а този на компакта - към 80 , 90лв. коплекта.
Б.....ти и филтъра. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Re: микрофилтър на компакт 95 с климатик

Мнение от kinazo2000 » 30 Сеп 2008, 2:12

asentchernaev написа:Здравейте, въпроса ми е за микрофилтъра на моя компакт. Доста почетох тук, и видях нагледно на 3 места как се сменя, но на купета или 4етиривратки, не и на компакт. Разглобих жабката, но не откривам каквото търся там, където би трябвало да е тази кутия-разбира се не съм сигурен. В каталога си намерих колата по вин
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=64_0664&hg=64&fg=10, и излизат два филтъра, точно както ми казаха и в магазина преди това. Така или иначе още нищо не съм купил и сменил. Моля някой който ги е сменял на компакт като моя, да ме информира или да сложи снимки но за компакт, преди да продължа да ровя наслуки. Знам че има много теми, извинявам се че повтарям темата, но за съжаление доста порових и тук, и другаде, и за компакт не намирам, освен на едно място едно момче беше снимал някакви филтри под решетката под предното стъкло, откъм мотора-но не разбрах какви и са и не приличаха на тези които виждам в етк-то[/url]

Виж долния линк може де ти свърши работа
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=2199546

Незнам обаче дали и другите купета имат тука филтри ли това си е само за компакта а ?
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikk4o78 » 30 Сеп 2008, 10:20

" Хаджиеви " на Красно село до пицарията на Мис Каприз са 45лв. :yes:
ИзображениеНики Ангелов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 05 Окт 2008, 19:01

аз не видях добре дали имам такъв отпред, някой сменял ли е на компота да знам къде се намира.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Окт 2008, 19:12

hugh написа:Както колегата каза по-горе, филтрите са два броя и се намират точно под чистачките отпред. Обаче на мен ми прави впечатление, че цената на тези филтри е тройно по-голяма от тази на седана и купето.
Обиколих вече половината магазини за авточасти в Сф и те хората ми предлагат винаги оня единичния филтър дет става за седан, а тези за компакт са голяма рядкост. Цената на обикновенния(единичния) е към 20лв, а този на компакта - към 80 , 90лв. коплекта.
Б.....ти и филтъра. :mhihi:

Мога да ти кажа че въобще не е 20 лева ! месних го преди 2 дена 50 лева е от Киров на bosch
I'm slowly drifting
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Окт 2008, 20:44

ditko1 написа:аз не видях добре дали имам такъв отпред, някой сменял ли е на компота да знам къде се намира.

ако няма клима,няма и филтри ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Окт 2008, 21:02

ditko1 написа:аз не видях добре дали имам такъв отпред, някой сменял ли е на компота да знам къде се намира.

:arrow: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 01_fzart=1
Като отвориш "твоят" филтър, потърси зеленият "бутон" инструкция за монтаж.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 06 Окт 2008, 16:17

значи имам само 2 филтъра вътре в купето май :shock:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Окт 2008, 16:22

ditko1 написа:значи имам само 2 филтъра вътре в купето май :shock:

На компота вътре няма филтри :idea:
Само двата отпред когато има клима,когато няма може да има отпред конусовидни,но в 99% от случаите ги няма ;)
Впрочем само по каталозите дават да има,до ся на живо не съм виждал компот без клима с какъвто и да било филтър на парното :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Мнение от thunderl » 06 Окт 2008, 17:17

Оня ден отварях там да сменя пластмаста под стъклото и ми направи впечатление, че на моя компакт постановката от горните снимки изглежда съвършено различно. Там където трябва да бъдат тия филтри, аз имам огромна правоъгълна тръба, с капак и малки болтчета, която покрива изцяло мястото и тръгва някъде надолу...явно е свързано с климатика... Ама нещото не изглежда да може да се премести...освен под това капаче да има някакви "специфични" филтри.

Иначе за сега парното духа ОК колата като позагрее...дано няма ядове зимъска.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Окт 2008, 20:15

А има ли 2 железни клапи отстрани на това с болтчетата?

Ако има честита ти италианска Диавиа.

кандидат ентусиаст
Аватар

микрофилтър компакт парт номер 64319071933 130 лв

Мнение от asentchernaev » 06 Окт 2008, 21:50

110 лв комплекта без ддс от камор - упътване няма. Благодаря на всички които се отзоваха, специални благодарности за снимките.

кандидат ентусиаст
Аватар

коносувидния, за който по-горе пишете

Мнение от asentchernaev » 06 Окт 2008, 21:56

А за този конусовидния за който пишете по-горе, не знам имам ли го и къде седи, въпреки че в каталога и аз го видях : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=10 :в камор в магазина момчето също не беше сигурен за какво е този филтър, но беше сигурен за двата които купих че са те. Ако някой знае за него, да ни осветли :)

Следваща

Назад към E36