Прегряване!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Прегряване!!!
Миналата седмица се наложи да мина ипка, жега голяма, чудо.Тръгвам от търново през Габрово и малко след началото на прохода като се заниза една колона...2 камиона големи и 7-8 коли слуд тях. И после аз
Кютам си на 2-3 скорост и по едно време забелязвам, че стрелката за температурата минала средата и бяга към другата черта.После светна и лампата на температурата.При първата възможност отбих- срам, не срам- вдигнах капака
Оставих я да работи, но тя не пада.След 10-тина минути охлади малко, но да горе пак позагря. На връщане нямаше проблеми. Сега също няма. На някой от вас случвало ли му се е такова нещо? Дано няма проблеми занапред!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аве нещо не е наред..аз мойта 320ка над средата съм я виждал само като бях с 4 литра антифриз вместо 12 .. НИКОГА по никакъв повод не се вдига над средата ако всичко е наред .. ни климатик ни градско и каране на 1-2 предавка нищо ...
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
ми то там си е баир ве човек...особено кат залазиш на горе на 2-ра...колко души бяхте в колата?

8.32
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
До колкото съм чувал от другите ... температурата на М50 поне .. винаги трябва да е на средата ... 1мм да мръдне в дясно .. нещо не е наред ...

R.I.P Landikar
Провери си термостата във вряла вода дали отваря,не чакай да изпуснеш мотора
С времето се натрупват боклуци в охл. система,изчисти я/малко е игра,ама.../ Може да са го блокирали,така ми беше станало на аудито.

Последна промяна Sasho 28 на 17 Авг 2004, 21:32, променена общо 1 път
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
PIONEER написа:...колко души бяхте в колата?
трима, по към 95-100 кг. До сего съмо веднъж е правила така. Иначе съм минавал много пъти през Шипка, но нямаше такава колона. Какви последици може да има това прегряване?
- PIONEER
- ентусиаст
-
Sasho 28 не мисля че от един път може да стане...де да знам...
аз нашата към 2-3 пъти съм я прегравял докъм 100...как да разбера крива ли е главата,защото мотора според мен е 6..просто мърка...некакъв шум ли има? 

8.32
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Не, в повечето случай се наблюдава изчезване на водата от охладителната система или бял пушек от ауспуха ... което си е доста гнусно ...

R.I.P Landikar
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
От един път може да изкриви главата
Провери си водната помпа и термостата
От силикона не може
да вдигне толкова висока температура

Провери си водната помпа и термостата

да вдигне толкова висока температура

Или като отвориш капачката на радиатора,излизат мехурчета при високи обороти.Карай,ако не ти изчезва водата и дв. си мърка,всичко е ок и си се разминал,но термостата го провери като го свалиш,го изчисти,потопи го във вода над 90 градуса и наблюдавай дали реагира и колко му е хода на реакция,има определени мм за всеки вид термостат но не ги знам точно за твоя дв,може да отваря,но не изцяло/амортизиран метал с времето/Системата я промии - отваряш да изтича отдолу,а отгоре маркуч от чешмата...rtzankov написа:Не, в повечето случай се наблюдава изчезване на водата от охладителната система или бял пушек от ауспуха ... което си е доста гнусно ...
- PIONEER
- ентусиаст
-
rtzankov написа:Не, в повечето случай се наблюдава изчезване на водата от охладителната система или бял пушек от ауспуха ... което си е доста гнусно ...

амортизиран метал с времето
термото ми е нов..смених го преди година и е 99% сигурен....ще промия системката за профилактика....на сега тичах до гаража да видя какво става...има вода..ама мноо леко е паднала...и горе единия ръб на радиатора ми е леко навлажнен...най-много да е избил...те миналата година го правиха долу а сега май и горе ще иска...стара работа...а новите да ви казвам че първо струват 1/2 от колата и второ нямат пробка за източване....ама това няма значение...
утре ще гледам как е...казвали са ми че отзад къдяла малко..ама аз като сляза нищо не виждам...това пушене постоянно ли е>или като е студена/топла?

8.32
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен просто ти е малко антифриза и/или не е обезвъздушена системата ,точно така прави тогава ..
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2