Е36 на метан.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е36 на метан.
Здравейте колеги.
Нов съм в форума, предстой ми покупка на кола. Насочил съм се към БМВ е36 Компакт/седан или купе няма значение.
На бензин няма да карам 100% щото пътувам доста, сегашната ми (Ланчия) беше на газ и пак ми беше скъпо, за това ще взимам кола на която искам да сложа метан. Изобщо не ме интересува колко ще е спъната колата.
Насочил съм се към м43 мотора с верига.
Въпроса ми е може ли да се сложи обикноевнна метанова на този мотор.
Ползвах търсачката, и макара да съм убеден че има писано не открих нищо.
Благодааря на отзовалите се.
Нов съм в форума, предстой ми покупка на кола. Насочил съм се към БМВ е36 Компакт/седан или купе няма значение.
На бензин няма да карам 100% щото пътувам доста, сегашната ми (Ланчия) беше на газ и пак ми беше скъпо, за това ще взимам кола на която искам да сложа метан. Изобщо не ме интересува колко ще е спъната колата.
Насочил съм се към м43 мотора с верига.
Въпроса ми е може ли да се сложи обикноевнна метанова на този мотор.
Ползвах търсачката, и макара да съм убеден че има писано не открих нищо.
Благодааря на отзовалите се.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега задължително слагай ГИ или МИ за да нямаш проблеми...може и обикновенна уредба да набодеж но...ще ти белее тиквата!на ис-ката съм сложил ГИ и нямам никакви проблеми...то не я и карам вече де но...
Благодаря ви за мненията.
На газ съм се отказал да карам, сега ще поскъпва пак с 30%.
Метана ми е надеждата, знам, че с метанов инжекцион и проблеми няма да имма, и вървежа ще е по-добре, но и вие знаете, че си е цифра.
Бих искал някой ако кара с обикновенна метанова да сподели как е.
Още веднъж благодаря
Метана ми е надеждата, знам, че с метанов инжекцион и проблеми няма да имма, и вървежа ще е по-добре, но и вие знаете, че си е цифра.
Бих искал някой ако кара с обикновенна метанова да сподели как е.
Още веднъж благодаря

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
един приятел във ВТ кара с обикновенна...ами как е-пълен смях...кара ис-ка а върви като 16-ка...общо взето трагедия!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530, М54В30
Здрасти колега,
Имам 316, м40, на метан я карам от месец март. Уредбата ми е обикновена с две бутилки по 24 литра. Досега да чукна на дърво не съм имал никакви проблеми с нея. Много важно е, обаче, да попаднеш на читав майстор и задължително да сложиш аванс процесор. Колата не върви много, но е доста икономична - извънградско около 6.50 лв/100 км, а в града с около лев отгоре. Ако имаш други въпроси ще се радвам да помогна...
Имам 316, м40, на метан я карам от месец март. Уредбата ми е обикновена с две бутилки по 24 литра. Досега да чукна на дърво не съм имал никакви проблеми с нея. Много важно е, обаче, да попаднеш на читав майстор и задължително да сложиш аванс процесор. Колата не върви много, но е доста икономична - извънградско около 6.50 лв/100 км, а в града с около лев отгоре. Ако имаш други въпроси ще се радвам да помогна...
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Това ,че спъва колата е 1 на ръка,100-тина кг постоянно в багажника не са малко.Вярвай ми ,след време си казва думата.(говоря от опит)
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
SuperDani написа:Благодаря ви за мненията.
Колега, природния газ (метана) ще поскъпва с 30%, а не пропан-бутана.В момента метана е около 1,40 и като го вдигнат с 30%.....
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
overclock написа:SuperDani написа:Благодаря ви за мненията.
Колега, природния газ (метана) ще поскъпва с 30%, а не пропан-бутана.В момента метана е около 1,40 и като го вдигнат с 30%.....
тъкмо и аз щях да казвам че комай ще поскъпва метана а не пропана
п.п.БМВ на метан

Пич според теб за какво му е на метан?
Последна промяна PeReZ на 08 Мар 2022, 16:14, променена общо 1 път
Абе то с тия е36ци се едно караме новото м3.
Слагай я газ или метан и да не ти дреме.Като гледам това 6.50лв. на 100км. и ми се присква и аз да си сложа.Щото по никакъв начин нито едно е36 с който и да е мотор неможе да даде разход в този диапазон на бензин или дизел.Та караш ли много слагай и не му мисли.
Те хората ги изхърлят тия коли ние ги копуваме и почваме да ги гледаме се едно от магазина сме ги взели.Ама беден народ така е.
Не им се впрягайте толко на тия коли!Това е купчина желязо все пак и най-важното е ,че главната и цел е да те заведе от точка А до точка Б.Как точно и на каква цена всеки преценява според джоба си.
Айде поздрави и слагай метана колега.Има и карбонови бутилки вече така,че не е проблем тежеста.Всичко е до пари!

Слагай я газ или метан и да не ти дреме.Като гледам това 6.50лв. на 100км. и ми се присква и аз да си сложа.Щото по никакъв начин нито едно е36 с който и да е мотор неможе да даде разход в този диапазон на бензин или дизел.Та караш ли много слагай и не му мисли.
Те хората ги изхърлят тия коли ние ги копуваме и почваме да ги гледаме се едно от магазина сме ги взели.Ама беден народ така е.
Не им се впрягайте толко на тия коли!Това е купчина желязо все пак и най-важното е ,че главната и цел е да те заведе от точка А до точка Б.Как точно и на каква цена всеки преценява според джоба си.
Айде поздрави и слагай метана колега.Има и карбонови бутилки вече така,че не е проблем тежеста.Всичко е до пари!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колега замислилял ли си се как ще я подържаш тая кола ? Защото не че нещо ама щом ти е скъпо да караш на газ определено не си за тая марка (лично мнение)
I'm slowly drifting

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2