320и.ванос 94г. смяна антифриз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
320и.ванос 94г. смяна антифриз
някой да го е правил вече,внос ми е от италия и има мн гадости в системата,и мисля събота,неделя да я сменя,как става номера има ли пропка на блока или само каквото изтече от радиатора и маркучите?
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
zazomazo написа:Hellrider написа:има пробка и на блока-над/зад изходящите колектори ще я видиш
къде,къде?? нещо не разбрах....![]()
колега,колекторите са на главата, а пък блока е под нея...как се оказва,че пробката е над колекторите и същевременно на блока?
Колега, автомобилите имат всмукателни и изпускателни колектори. Колегата ти казва че проБката е над изпускателните колектори през които излизад изгорелите газове от двг.

Re: ок
emiche написа:zazomazo написа:........
Колега, автомобилите имат всмукателни и изпускателни колектори. Колегата ти казва че проБката е над изпускателните колектори през които излизад изгорелите газове от двг.
така де, т.е. на главата а не на блока

приемам критиката, но съм писал така защото ще му е по-лесно да намери пробката.
"над" съм го сложил не че е над мястото от където излизат тръбите, а над самите тръби като се сгънат надолу
oще по-лесно казано поглеждаш двигателя отдолу докато е на подемник и в дясната му част ще я видиш пробката
надявам се знаете, че колата има само една дясна част
"над" съм го сложил не че е над мястото от където излизат тръбите, а над самите тръби като се сгънат надолу
oще по-лесно казано поглеждаш двигателя отдолу докато е на подемник и в дясната му част ще я видиш пробката
надявам се знаете, че колата има само една дясна част

NetWar написа:Аз сменях на моята , нее трудно но после трябва да го обезвъздушиш от малката тапичка на радиатор-а и то след като загрее за да отвори термостата, отвиваш докато не потече вода .
И аз така бях слушал от разни умници и се оказа, че всъщност се прави на студена изгасена кола. Развиваш пробката на радиатора и доливаш докато не почне да изтича вода от пробката - това значи че по системата не е останал никъде въздух.
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
jk написа:се прави на студена изгасена кола. Развиваш пробкаа на радиатора и доливаш докато не почне да изтича вода от пробката - това значи че по системата не е останал никъде въздух.
Абсолютно точно.Само да допълня,че на моята след като се напълни казанчето,майстора наду бузи в отвора и затегна отвора за обезвъздушаване,когато през него започна да излиза антифриз.След това допълни до средатната мярка и каза "готово"
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: 320и.ванос 94г. смяна антифриз
ivailo написа:някой да го е правил вече,внос ми е от италия и има мн гадости в системата,и мисля събота,неделя да я сменя,как става номера има ли пропка на блока или само каквото изтече от радиатора и маркучите?
Не забравяй, че МОТОРА ТРЯБВА ДА Е СТУДЕН, тъй като и течността е студена. Представи си топла чаша, в която наливаш студена вода

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
NetWar написа:........но после трябва да го обезвъздушиш от малката тапичка на радиатор-а и...
Моята тапа се счупи незнам от къв зор

12 мнения
• Страница 1 от 1