как се сменя водна помпа на е36 2,5 тдс ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- дон Цеци
- Потребител
-
- Кара: и псува щот му пречат на пътя
- Мечтае да кара: кот ми подарят,ама и да потдъжат
как се сменя водна помпа на е36 2,5 тдс ?
както си карах по магистралата (с 140 което за 2,5 е нищо)започна да загрява спрях и на обороти е добре но пипнеш ли педала започва да загрява . един колега му се случи същото и излезе че водната помпа е свършила но не бях там като е сменяха
ако някой знае как става да пише или от къде мога да видя как става

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
На мен ми я смениха в сервиз. Незнам дали е работа за сам човек,ма като знам колко неща има около нея. Сервиза е само за дизели.Казва се мотор-консулт
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Елементарно е,малко е тесничко при шестака обаче.
Сваляш виското,сваляш ремъка на алтернатора, и развиваш болтовете на водната помпа.
Не съм сигурен дали ще има място за работа,в най лошия случай може да се наложи да свалиш водния радятор.
Да кажат тия с шестацитв има ли място няма ли.
Или най добре я почвай пък то ше си покаже
Сваляш виското,сваляш ремъка на алтернатора, и развиваш болтовете на водната помпа.
Не съм сигурен дали ще има място за работа,в най лошия случай може да се наложи да свалиш водния радятор.
Да кажат тия с шестацитв има ли място няма ли.
Или най добре я почвай пък то ше си покаже

Здравейте,
за тази смяна аз също ползвах услугите на един сервиз за това не мога да ти помогна но да ти припомня като го сменяш вземи си такава с метални турбинки беше около 110 лв, също ако не си сменял може да смениш и термостата беше около 30 лева. За смяната на двете части в сервиза ми взеха 60 лв да го имаш предвит.
Поздрави и успех
за тази смяна аз също ползвах услугите на един сервиз за това не мога да ти помогна но да ти припомня като го сменяш вземи си такава с метални турбинки беше около 110 лв, също ако не си сменял може да смениш и термостата беше около 30 лева. За смяната на двете части в сервиза ми взеха 60 лв да го имаш предвит.
Поздрави и успех
- дон Цеци
- Потребител
-
за водната помпа
благодаря на всички колеги които писаха смених си я сам , но ми отне цял ден (като за начинаещ) и за тези с големите мотори ПО-ЛЕКО С ГОЛЕМИЯ ПЕДАЛ(или си сложете помпи с железни турбинки)
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Само за снимко му било на колегата. Толкова е елементарна смяна на водна помпа. Ако някой иска да пише, ще му кажа как се прави с подробности плюс специалното участие на "съветника". Айде със здраве да си останете и не насилвайте колите.
- дон Цеци
- Потребител
-
Re: как се сменя водна помпа на е36 2,5 тдс ?
за 6 таците се свалят радиатори и т.н. а за 1,8 тдс само пласмасите и се отваря място за работа а за снимки нека някой друг да снима докато работи (аз само псувах)
искам нафта с цена от 1980 година
9 мнения
• Страница 1 от 1