Антифриза???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Антифриза???

Мнение от Sasho 28 » 11 Авг 2004, 13:44

Някой чувал ли е,че ако долееш антифриз в колата си,а там има друг модел на друга фирма,е възможно да се пресече???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Авг 2004, 14:32

няма такова нещо ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от SLY » 12 Авг 2004, 1:46

чул недочул малко :lol: :lol: :lol: трябва цвета да е същия / син-син, червен -червен/ иначе за марка няма таякова нещо. Мога да ти препоръчам концентрат от Шел. . , малко по-скъпичко но е ултра як, а после може да си доливаш само концентрат 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 12 Авг 2004, 8:52

Значи син-червен се пресича?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 12 Авг 2004, 14:26

Няма такова нещо - син червен да се пресича.
Антифриза основно е етиленгликол + добавки - антикорозионни и други. Той пристига безцветен и цвета на антифрииза зависи от това, каква боя има производителя.
Имам близки хора във фирма, която произвежда антифриз и от тях се ограмотих преди време по темата.
Моята кола като я купих, беше с жълт антифриз, аз почнах да наливам син и стана един много готин зелен цвят. Сега понеже доливам само син, вече зеленото почти не си личи.

Един съвет - много мошеници продават разреден антифриз за концентрат. Аз го пробвам по следния начин - в едно пластмасово шише наливам 100 грама концентрат и 100 грама вода. След една нощ във фризера, ако не е замръзнал, доливам още 100 грама вода, пак една нощ на студено и така докато почне да кристализира. Във фризера ми е -20 градуса. После го правя малко по - гъст и готово.
Добрия концентрат издържа до разреждане 1:3 с вода. Даже и да почне да образува кристали, не е страшно - не може да замръзне на камък и така да спука блока.След този тест ще знаете до колко можете да разреждате антифриза и да спите спокойно зимата.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Назад към E36