190 с 1000 зора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
190 с 1000 зора
пичове дайте идеи защо е така .... Значи вчера се качвам на магистралата .... до 4-та всичко е ок влиза си в 6000 оборота обаче когато сложа 5-та и продължавам да ускорявам на 5500 започва да спира на 180 км и без да си мърдам крака от педала отпушва се тръгва за момент и пак спира .... по принцип ми изключва на 6100 и отхвърлям да е прекъсвач... Смених горивен филтър и свещи и същата работа .... от какво може да е според вас ???? карах е на диагностика и ми казаха че ланда сондата е почнала да дава фира ... може ли да е от нея ... също така видях и 2 дупки на кутията на въздушния филтър ... това е за сега което знам но тъпо е.... Не че всеки ден е карам с 200 ама само мисълта че не може да ги вдигне ме вбесява ... Да спомена и за мотора... Сега сигурно ще има такива да кажат да го сменям ама не мисля че това ми е проблема .... М40 е потраква си малко докато е студена и после спира и не се обажда ... това е
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
смени мотора колега
щом и потраква,ясна му е диагнозата на ///Мъ 40-ту...
По дефоулт му дават макс спийд 190,ти какво повече искаш незнам...

щом и потраква,ясна му е диагнозата на ///Мъ 40-ту...
По дефоулт му дават макс спийд 190,ти какво повече искаш незнам...
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
тц ... не си прав ... последното ми качване ма магистралата беше до 210 .... сега 190 .. за няма и месец .. има проблем някъде и аз ще го намеря ... просто искам вашето мнение но без да сменям мотора
Марто и още нещо да ти споделя ... преди 3 дена пак с една 318и М40 ама на един приятел 5 човека в колата и на газ 200 като имаш в предвид че газовото му е обикновенно ... тоя дефаут го отпиши за 190

Марто и още нещо да ти споделя ... преди 3 дена пак с една 318и М40 ама на един приятел 5 човека в колата и на газ 200 като имаш в предвид че газовото му е обикновенно ... тоя дефаут го отпиши за 190
- ///MapTo
-
-
Ми личното ми мнение е,че вала на твоето М40 е пред умиргачка...щом потраква студена,ясна е работата...просто е почнала по-бързо да износва вала...
решението на проблема нов такъв + кобилици...800лв с труда...честито,те вече М50-ките са по-евтини
решението на проблема нов такъв + кобилици...800лв с труда...честито,те вече М50-ките са по-евтини
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
м40 си е много хубав мотор,кво се плювате срещу него?колега,ако не си сменял вала и кубилиците от тях ще е,но и ламбдата 6том не ти е наред също оказва влияние.и за информация М40 си вдига 200 без проблем,стига с вашите издухани шестаци се правете на голяма работа 

- ///MapTo
-
-
Петьо,за справка освен "издухания шестак" си имам и едно ///М40 и си го ползвам за зимна кола...смея да твърдя,че двигателя и е запазен и знам колко вдига,ма при ремонт 800лв за вал кобилици и ламбди,не е ли по-логично да плъгнеш едно М50 

- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
и тва М50 колко мислиш ще ти излезне.После може да се обади и тои нещо,според мен си смени вала и кобили4ките,оправи и кво има друго и я ка4и пак на магистралата
да видиш резолтата 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Добре де ама като знаеш че си с М40, като знаеш че макс спиид е 220, да го рънчиш с 210 и после да викаш що неможе да вдигна над 180 ми изглежда нелогично?
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Хмм мойта е м40 и на газ прави 190 засичана на радар а на километраж 200 прекъсвач няма заради газта но тя и толкова си може
Приятел с м43 на радар 208 на километраж 215 до прекъсвач А и да използвам темата Решил съм пролетта да сменям мотора не че на този му има нещо слуша ме за сега Та да попитам какъв да взема спрял съм се на м43 но ме изкушава и м42 Каква интервенция се прави освен компа При м42 и скоростите Друго нещо

Не всичко което лети се яде
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
nelim написа:Добре де ама като знаеш че си с М40, като знаеш че макс спиид е 220, да го рънчиш с 210 и после да викаш що неможе да вдигна над 180 ми изглежда нелогично?
Приятел .. аз споменах че не карам всеки ден с 200 .. карам си е съвсем нормално до 3000 мах 4000 оборота ... рядко е качвам и ръчкам по магистралата а в града само като се натъкна на някой гаден голфаджия или сектант от опел клуба

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
slep написа:Хмм мойта е м40 и на газ прави 190 засичана на радар а на километраж 200 прекъсвач няма заради газта но тя и толкова си можеПриятел с м43 на радар 208 на километраж 215 до прекъсвач А и да използвам темата Решил съм пролетта да сменям мотора не че на този му има нещо слуша ме за сега Та да попитам какъв да взема спрял съм се на м43 но ме изкушава и м42 Каква интервенция се прави освен компа При м42 и скоростите Друго нещо
Този въпрос и мене ме вълнува ... за 318и седан
Забравих и да спомена... говорих с един приятел който ми каза да откача ланда сондата и това ставало най безгрешната кола и вървяла повече

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Кажи на твоят приятел на неговата кола ако иска и двигатела да махне и тогава направо ще лети
Колега ще ме извиняваш относно твоят приятел но ланда сондата трябва да си е наред има доста изписано по темата

Не всичко което лети се яде

- ///MapTo
-
-
bmwmaniq написа:Приятел .. аз споменах че не карам всеки ден с 200 .. карам си е съвсем нормално до 3000 мах 4000 оборота ... рядко е качвам и ръчкам по магистралата а в града само като се натъкна на някой гаден голфаджия или сектант от опел клуба
Ма ти кво,повярва си,че с това мъртвороденото наказваш ГеСеАй-ки и КР-чета ли?

Успех колега
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4