Газово на М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Газово на М40

Мнение от insane_v » 07 Сеп 2008, 16:05

Реших да си слагам обикновено газово на моята 318 М40. Взех си изпарител за 140 kW нa BRC. Мисля сам да си го сложа, защото нямам много доверие на "майсторите", а и не ми се дават още 150 лв. Трябва ми подробно описание кое къде и как да свържа, за да съм сигурен че няма да сбъркам някъде (не съм слагал на БМВ досега). Ако дадете и снимки ще е най-добре.

Моля да отговарят само компетентни колеги и без коментари от рода на "защо слагаш газово", "Защо обикновено" или "по-добре отиди на майстор".

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 07 Сеп 2008, 17:57

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 07 Сеп 2008, 18:05

Не съм много наясно с газовите уретби, но ако това 140 киловата е мощността на двигателя за който е предназначен изпарителя много...ама много яко си збъркал!Като се замисля я по-добре прежали тея парички и отиди да ти направят колата в сервиза. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TEODORO6 » 07 Сеп 2008, 21:16

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :nono: :nono: :nono:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Сеп 2008, 22:17

Ако беше ГИнжекция, да ти дам схеми, но идея си нямам как да монтираш обикновена газова на БМВ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330

Мнение от disasterguy » 07 Сеп 2008, 22:21

А има ли някъде където правят бутилката доло в резервната гума, че искам да като слагам ГИ-то да е там.

Колега сорка за офф-а

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Сеп 2008, 22:30

Абсолютно навсякъде, но бутилката е по-скъпа и трябва да им кажеш предварително, че искаш такава, за да могат да поръчат, ако нямат в наличност.
Ако не бях с компакт, щях да сложа такава бутилка и да си купя компактска резервна гума :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 08 Сеп 2008, 2:01

и защо да не е в сервиз ???
не знам как си сметнал разходите си , но според мен не си заслужава сам да се занимава човек- те и без това правят отстъпки , а и вземат частите по евтино.
но по - важната част е узаконяването. щом питаш за схеми как и какво , съмнявам се да го направиш така, както в добър сервиз.

разбира се, има всякакви "майстори" , но .. подобре повечко пари за качествена работа със редовен стикер и документ.
щото периодично излизат по новините... дето се "палят" и гърмят...
а по високата цена гаранция ще я избиеш, споко. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 08 Сеп 2008, 14:13

маи е по добре да не рискуваш сам. има си хора което се занимават с това само. получаваш и сертификат после. мисля си че е опасно иначе.. мнгоо колеги тук се оплакваха от проблеми. някои се запалваха. н ее игра работата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 08 Сеп 2008, 15:07

За съжаление и аз ще те разочаровам колега.Обикновенна газова-на японски мотор-да,но на BMW -НЕ!Пука,плющи,прехълцва-само дето не върви изобщо като хората!Сега съм с ГИ и съм доволен-трудно можеш да разбереш на какво караш в момента,ако не погледнеш индикацията.Разходът ми е 7-8 на дълго и 10-11 на градско(при нормално каране-без изпълнения)!Не си съсипвай колата с тая при това самоделно монтирана газова-ще съжаляваш!!! :banghead: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Сеп 2008, 18:05

Айде бе - пукало, гърмяло. Дрън, дрън, друг път. Каляската ми е М40Б18. Разправяйте ги тез неща на друго място.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Сеп 2008, 19:53

disasterguy написа:А има ли някъде където правят бутилката доло в резервната гума, че искам да като слагам ГИ-то да е там.

Колега сорка за офф-а

Абе и аз малко ще съм офф,ама недай си боже както се навъдиха анти шофьори напоследък,в тоя леген на резервната гума е възможно най-неподходящото място за газова бутилка...един офльох е достатъчно да ти влезе в задницата и да стане сеира... :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 08 Сеп 2008, 21:29

Слагай смело,узаконяването после е фиктивно,просто ти пишат там няква книжа и вземат парите :mhihi: Правят го навсякъде,ако си от провинцията даже няма нужда да го правиш - повече от година си карам така 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Мнение от insane_v » 09 Сеп 2008, 8:36

vladiverm написа:Слагай смело,узаконяването после е фиктивно,просто ти пишат там няква книжа и вземат парите :mhihi: Правят го навсякъде,ако си от провинцията даже няма нужда да го правиш - повече от година си карам така 8)

Знам че няма да имам проблеми. На предната ми кола (WV Polo) сам си го монтирах и нямах никакви проблеми. За озаконяване ми искаха 15 лв + 10лв за тестване на бутилката под налягане (прави се веднъж на всеки 5 години).

Освен това и монтажа си го направих перфектнo. Работеше перфектно и ми гореше 7-8/100 градско (Варна) без да съм го "спъвал". Затова смятам че и с БМВ-то ще се справя и с малко помощ от някой по-компетентен колега ще се справя по-добре и от "майсторите" във Варна. Честно казано не обичам много разни "пишман майстори" да ми пипат по колата, затова каквото мога си го правя сам. Все пак съм инженер (корабни машини и механизми) и знам това-онова за двигателите ;).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 12 Ное 2008, 18:58

Колега незнам кво то4но ти е газовото ма квото те интересува може да пита6 няма проблем и аз съм със са6тия мотор и бутилката е в резервната гума може да ти направа некоя и друга сним4ица и без това 6е свалям единия от магнитните клапани тия дни 4е маи дал фира ма за тоците 6е е малко по сложно 4е при мен е и с некав софтуер дето лъже компа 4е работи сондата,ма може и там да погледна кое от каде идва и отива.ма 6том си слагал и друг път ти е ясно.
Изображение

Следваща

Назад към E36