Газово на М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Газово на М40
Реших да си слагам обикновено газово на моята 318 М40. Взех си изпарител за 140 kW нa BRC. Мисля сам да си го сложа, защото нямам много доверие на "майсторите", а и не ми се дават още 150 лв. Трябва ми подробно описание кое къде и как да свържа, за да съм сигурен че няма да сбъркам някъде (не съм слагал на БМВ досега). Ако дадете и снимки ще е най-добре.
Моля да отговарят само компетентни колеги и без коментари от рода на "защо слагаш газово", "Защо обикновено" или "по-добре отиди на майстор".
Моля да отговарят само компетентни колеги и без коментари от рода на "защо слагаш газово", "Защо обикновено" или "по-добре отиди на майстор".
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не съм много наясно с газовите уретби, но ако това 140 киловата е мощността на двигателя за който е предназначен изпарителя много...ама много яко си збъркал!Като се замисля я по-добре прежали тея парички и отиди да ти направят колата в сервиза. 

- disasterguy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330
А има ли някъде където правят бутилката доло в резервната гума, че искам да като слагам ГИ-то да е там.
Колега сорка за офф-а
Колега сорка за офф-а
и защо да не е в сервиз ???
не знам как си сметнал разходите си , но според мен не си заслужава сам да се занимава човек- те и без това правят отстъпки , а и вземат частите по евтино.
но по - важната част е узаконяването. щом питаш за схеми как и какво , съмнявам се да го направиш така, както в добър сервиз.
разбира се, има всякакви "майстори" , но .. подобре повечко пари за качествена работа със редовен стикер и документ.
щото периодично излизат по новините... дето се "палят" и гърмят...
а по високата цена гаранция ще я избиеш, споко.
не знам как си сметнал разходите си , но според мен не си заслужава сам да се занимава човек- те и без това правят отстъпки , а и вземат частите по евтино.
но по - важната част е узаконяването. щом питаш за схеми как и какво , съмнявам се да го направиш така, както в добър сервиз.
разбира се, има всякакви "майстори" , но .. подобре повечко пари за качествена работа със редовен стикер и документ.
щото периодично излизат по новините... дето се "палят" и гърмят...
а по високата цена гаранция ще я избиеш, споко.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
За съжаление и аз ще те разочаровам колега.Обикновенна газова-на японски мотор-да,но на BMW -НЕ!Пука,плющи,прехълцва-само дето не върви изобщо като хората!Сега съм с ГИ и съм доволен-трудно можеш да разбереш на какво караш в момента,ако не погледнеш индикацията.Разходът ми е 7-8 на дълго и 10-11 на градско(при нормално каране-без изпълнения)!Не си съсипвай колата с тая при това самоделно монтирана газова-ще съжаляваш!!!

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Айде бе - пукало, гърмяло. Дрън, дрън, друг път. Каляската ми е М40Б18. Разправяйте ги тез неща на друго място.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
disasterguy написа:А има ли някъде където правят бутилката доло в резервната гума, че искам да като слагам ГИ-то да е там.
Колега сорка за офф-а
Абе и аз малко ще съм офф,ама недай си боже както се навъдиха анти шофьори напоследък,в тоя леген на резервната гума е възможно най-неподходящото място за газова бутилка...един офльох е достатъчно да ти влезе в задницата и да стане сеира...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Слагай смело,узаконяването после е фиктивно,просто ти пишат там няква книжа и вземат парите
Правят го навсякъде,ако си от провинцията даже няма нужда да го правиш - повече от година си карам така 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
vladiverm написа:Слагай смело,узаконяването после е фиктивно,просто ти пишат там няква книжа и вземат паритеПравят го навсякъде,ако си от провинцията даже няма нужда да го правиш - повече от година си карам така
Знам че няма да имам проблеми. На предната ми кола (WV Polo) сам си го монтирах и нямах никакви проблеми. За озаконяване ми искаха 15 лв + 10лв за тестване на бутилката под налягане (прави се веднъж на всеки 5 години).
Освен това и монтажа си го направих перфектнo. Работеше перфектно и ми гореше 7-8/100 градско (Варна) без да съм го "спъвал". Затова смятам че и с БМВ-то ще се справя и с малко помощ от някой по-компетентен колега ще се справя по-добре и от "майсторите" във Варна. Честно казано не обичам много разни "пишман майстори" да ми пипат по колата, затова каквото мога си го правя сам. Все пак съм инженер (корабни машини и механизми) и знам това-онова за двигателите

Колега незнам кво то4но ти е газовото ма квото те интересува може да пита6 няма проблем и аз съм със са6тия мотор и бутилката е в резервната гума може да ти направа некоя и друга сним4ица и без това 6е свалям единия от магнитните клапани тия дни 4е маи дал фира ма за тоците 6е е малко по сложно 4е при мен е и с некав софтуер дето лъже компа 4е работи сондата,ма може и там да погледна кое от каде идва и отива.ма 6том си слагал и друг път ти е ясно.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2