Ето какво излезна до тук

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Ето какво излезна до тук

Мнение от joreto_88 » 03 Сеп 2008, 20:59

Вчера я карах на сервиз. Прегледаха ми окачването - всичко ок, с изключение на тампоните на стабилизиращата щанга и прахозащитниците на задните амортисьори. Аусуховата система е тоталка. Чувах едно леко потропване все едно наклатката е хлабава и се клатушка, но се оказа друго - около дупките на гредата за тампоните на двигателя е почнала да се цепи гредата. Сложиха ми една шайба и ми казаха да ходя да го заваря някъде или смяна на гредата. След като поставиха шайбата шума изчезна. Било често срещан проблем при Е36-ците. Оставям на страни това, че дясния ми тампон на двигателя не беше поставен правилно и ми го намсетиха както трябва да е. Стартера от време на време, особенно при топло време и загрят двигател, не иска да изхвърли бендикса или го изхвърли - захапе и изпусне. И в този сервиз ми отказаха да ми оправят ваноса (2-ри сервиз). Лявото ел. стъкло нещо сдаде багажа, дясното не пада като отварям врата. Първия сервиз беше на бул. Сливница 211 при един познат - каза че не му се разправя, много играчка било. 2-рия сервиз D&N в Подяне, пак при познат и каза че не е правил Ланос до сега и не може да го оправи. Имал познат и щял да го пита него. Еми общо взето до сега това излезна. Купих си 7л масло Тотал 15W40 и филтър - елемент MANN общо за 91лв и нямам къде да си го сменя. На зет ми в работата крика в момента е затрупан с боклуци и няма как, а пред блока да залягам нещо не върви. Пък и пари не ми са дават в сервиз при условие, че мога и сам. Някой канал да знаете из Дружба :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Edit: Забравих да спомена специфичното виене при позиция R на автоматика, което така и не разбрах от какво е, въпреки че предишния собственик ми обясни нещо за някакви семеринги. Само на задна ми го прави и то не всеки път.

P.S. Мисля че за състоянието и парите за който я взех си заслужава. Жалкото само е че няма клима :(
Последна промяна joreto_88 на 03 Сеп 2008, 21:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

;)

Мнение от Bai_Ceko » 03 Сеп 2008, 21:12

мале човек страшно звучи...
дано се опраиш бързо.
Мина ли на комп.диагностика?
щото усещам как ше има още неща после...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 03 Сеп 2008, 21:18

Ако го видиш отдолу няма да ти се стори толкова страшно. Диагностика още не съм минавал и тоя моя човек от D&N ми се скара. Вика: първо диагностика и тогава купуваш!!! Ама нали знаете - първа кола, нетърпение, вълнение. Сега ще видим маслото като сменим как ще звучат 6-те бебчета и наистина трябва да я закарам на диагностика. Ама ще е малко по-натам. Морето ме съспипа, по точно ми съсипа джоба и още не мога да влезна в час. Преди морето кътах пари за да мога да отида и не си смених маслото, сега след като се върнах едвам заделих да си взема масло, направо срам и резил. :uups: Но малко по малко всичко че си дойде на мястото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bai_Ceko » 03 Сеп 2008, 21:25

е дано да е само това баце ! айде ше кажеш като я закачиш на компа
със здраве да си караш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 03 Сеп 2008, 22:29

А да попитам за ауспуховата система: Мога ли да сложа ето това на мойта 320-ка??? или трябв да си е за 320-ка. Много се колебая м/у stock-ова система и supersprint. Мисля че си заслужава повечето пари. Основно колебанието ми идва заради този клип: http://www.youtube.com/watch?v=GxgJr5p58HA

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 03 Сеп 2008, 22:34

няма страшно колега, лека-полека ще я опражиш колата....... :winky:
не си единствен с такива проблеми.....
Последна промяна BiTurbo на 04 Сеп 2008, 10:09, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Сеп 2008, 9:27

Прав е колегата бавно ще е оправиш лека по лека
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 04 Сеп 2008, 10:11

баце настройката на ваноса не е за всеки да знаеш,имал съм случаи в тия малките сервизи дето като правят глава,накрая дават заявка за човек от дарукар да дойде и да го настрои ;) затова за по сложните неща не пести левчета ;)
а пък тая 20ка за колко я взе че тв наебаха с нея :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 04 Сеп 2008, 14:38

Бате гледам из форума ванос по 150 лв зимай един такъв и готово :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Re: Ето какво излезна до тук

Мнение от hemicharger » 04 Сеп 2008, 15:51

joreto_88 написа:всичко е ок, с изключение на тампоните на стабилизиращата щанга и прахозащитниците на задните амортисьори. :(

Колеги и аз имам един счупен прахозащитник на заден ляв аморт. и дрънчи...въпроса ми е какво може да стане от тук натам? :roll:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 04 Сеп 2008, 21:47

KIM написа:баце настройката на ваноса не е за всеки да знаеш,имал съм случаи в тия малките сервизи дето като правят глава,накрая дават заявка за човек от дарукар да дойде и да го настрои ;) затова за по сложните неща не пести левчета ;)
а пък тая 20ка за колко я взе че тв наебаха с нея :mhihi:

Прав си за сложните неща, а колата я купих за 4700лв. Мисля че цена-състояние е добре.

hemicharger написа:Колеги и аз имам един счупен прахозащитник на заден ляв аморт. и дрънчи...въпроса ми е какво може да стане от тук натам? :roll:

Лепи се прах и боклуци по стеблото на амортисьора, от там заминава семеринга и амортисьора отива на кино.

P.S. Някой ще може ли да ми отговори на предишния пост?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Сеп 2008, 8:43

Aз не бих купил в такова състояние за тези пари, но това е лична преценка.

Всичко останало ще се оправ някак си, но дано автоматика е само за масло, че иначе много пари ремонта на скоростната...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 05 Сеп 2008, 9:10

hemicharger написа:Колеги и аз имам един счупен прахозащитник на заден ляв аморт. и дрънчи...въпроса ми е какво може да стане от тук натам? :roll:

Прахозащитника няма как да дрънка,той не може да се счупи,тъй като е подобие на гума :mhihi: :mhihi:
Виж да се е скъсал може...купи си нови,не са скъпи ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 05 Сеп 2008, 10:58

joreto_88 написа:А да попитам за ауспуховата система: Мога ли да сложа ето това на мойта 320-ка??? или трябв да си е за 320-ка. Много се колебая м/у stock-ова система и supersprint. Мисля че си заслужава повечето пари. Основно колебанието ми идва заради този клип: http://www.youtube.com/watch?v=GxgJr5p58HA

Мога да ти дам моята генерация цялата от 320-ка стокова
само дето на краиното гърне има широк плосък никелиран накраиник.
Ще ти я дам за некви смешни пари само и само да ми се маха от 325-цата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 07 Сеп 2008, 22:32

Zaho написа:Мога да ти дам моята генерация цялата от 320-ка стокова
само дето на краиното гърне има широк плосък никелиран накраиник.
Ще ти я дам за некви смешни пари само и само да ми се маха от 325-цата :mhihi:

Имаш ЛС

Следваща

Назад към E36