Изпуска налягане...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Изпуска налягане...

Мнение от Mpower84 » 03 Сеп 2008, 9:28

Колеги защо като гася колата от към двигателя мисля се чува как фучи нещо?Изпуска някакво налягане.Предполагам е свързано с климатроника нещо.Прави го всеки път като на моменти е по-силно.Маторя е М44, духалото е дигиталното годината е 1997...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Сеп 2008, 11:04

След гасене на двигателя се затварят клапите (електрически) на климата. Този шум е нормален и спира след 3-5 сек. в зависмост в каво положение са били клапите.

Това при положение, че се чува в купето (шума на е силен и се чува когато наоколо е сравнително тихо)
Ако чуваш нещо откъм двигателя трябва да потърсиш причината по тръбите, но ако изпуска фреон то отдавна да е свършил (при това спира да работи и компресора - има си защита)

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 03 Сеп 2008, 11:15

tsb_bg написа:След гасене на двигателя се затварят клапите (електрически) на климата. Този шум е нормален и спира след 3-5 сек. в зависмост в каво положение са били клапите.

Това при положение, че се чува в купето (шума на е силен и се чува когато наоколо е сравнително тихо)
Ако чуваш нещо откъм двигателя трябва да потърсиш причината по тръбите, но ако изпуска фреон то отдавна да е свършил (при това спира да работи и компресора - има си защита)

Чувам го само като слезна от колата.И определено не е от клапите (за тях знам).Пак така за 2-3 секунди се чува едно леко фучене и после спира.Тръбите ги гледах-всичко ОК, климата си бачка и не е губила фреон.Първоначално реших, че дърпа/изпуска въздух от капачката на радятора, но течове там не се наблюдават пък и температурата си я заковава на 12ч. и това е.Струва ми се, че звука идва от към главата.Можеби прави вакум някъде.Колата не ми дава никакви ядове и реших, че е нормално, но не ми е ясно какво точно става и защо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Сеп 2008, 13:16

При мен такова "свистене" за около 2-3 сек. се чува само ако климата е работила до последно преди да изгася двигателя.
Ако съм спрял климатка малко преди това или не е ползван изобщо, не съм забелязал да го има този шум, но може и да не съм го чул.

Щом няма течове и всичко си бачка не му се вързвай ами си карай колата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 03 Сеп 2008, 13:22

виж си тръбите за сервото на спирачките.това за вакума което е.!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 03 Сеп 2008, 14:13

Преди да загасиш двигателя отвори капака, загаси го и се заслушай около серво апарата.

Послепис: tsb_bg радвам се че отново пишеш в подфорум Е36 :D

Назад към E36