Колко ще ми излезе почистване на задръстени дюзи на дизела

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Колко ще ми излезе почистване на задръстени дюзи на дизела

Мнение от Демирев » 26 Авг 2008, 20:18

Едвам докарах колата до гаража. :( При всяко освобождаване от скорост угасва мотора :( последствията върху турбо-дизеловия ми мотор 94 г. 90 коня са вследствие на заредения лайнян био дизел. Смених веднага въздушния филтър с чисто нов. Купил съм вече и маслен и горивен.
Интересува ме колко ще ми струва почистване на задръстените дизел дюзи на дърта 14 годишна печка? Посочиха ми суми от порядъка на 80 - 90 лева... дано не е повече от 100-тачка!

Моля се на Господ да не се налага да ги сменям. :( Тогава ще е трагедия..не разполагам с безбожните 700-800 лева за нови. :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 26 Авг 2008, 20:58

10-15 лв на дюза мисля че беше чистенето. Там сложи монтаж, демонтаж и би трябвало да се вместиш в стотачката.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Авг 2008, 21:16

Изхвърли всичко от резервара и сипи хубава нафта + добавка за почистване на дюзи ,по сле я опъни малко на извънграско и се надявай че ще стане ;)
Има вариант да се оправи,но не забравяй да смениш горивния филтър и да почистиш цедката на помпата в резервоара :idea:
Айде успех.

п.с.на STP добавката върши чудеса понякога...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Авг 2008, 22:17

vld написа:Изхвърли всичко от резервара и сипи хубава нафта + добавка за почистване на дюзи ,по сле я опъни малко на извънграско и се надявай че ще стане ;)
Има вариант да се оправи,но не забравяй да смениш горивния филтър и да почистиш цедката на помпата в резервоара :idea:
Айде успех.

п.с.на STP добавката върши чудеса понякога...

Абе той биодизела отдавна го хвърлих всичкия до последния грам. Случката с него не от скоро. Изхвърлил съм го и съм напълнил с резорвоара изцяло с ОМВ дизел и на първо време смених въздушния филтър че бързо става и без това беше за смяна..но файдата е нулева..явно дюзите са жестоко задръстени с това олио което явно е полепнало навсякъде и всичко е запушило :(

Аз хубаво да я изведа извънградско ама не може...при всяко освобождаване от предавка мотора веднага угасва и в тези страховити градски задръствания във Варна ще изнервя маса народ да чакам всеки път да подгрява.

Колата няма да я мърдам утре от гаража че нямам нерви за 2-3 км. да гасне 8-10 пъти буквално...ще се разходя пеша до някой магазин да потърся тези добавки за чистене на дюзи..дано не са скъпи...

няма смисъл и да я изпъвам извънградско...в гаража я изпънах и на 4 500 об. спря и закова без въобще да стигне 5 000 об. - червената зона и като пуснах педала - паднаха оборотите и угасна :(

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Авг 2008, 22:42

Смени горивния филтър,въздушния има файда ама за друго.
Нафта ,можв и малко бензинец да и сложиш да речем 10% и малко двитактово масло.
Те дюзите на дизелите няма какво да се чистят,като се преебат им се сменят разпръсквачите.
Дано не се стига до там де,ма и не вярвам,принципно не чак толкова кекави от веднъж да са за смяна.
но щом е имало боклуци виж и цедката на резервара,може и в самата помпа да са попаднали боклучета,и там има цедка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 27 Авг 2008, 0:58

Ако не си преебал нещо по помпата с оливието...
Свет голем, акъл много.
Я подай ми, мила мамо, тенджурката с боба...

Назад към E36