помогнете-колата ми загрява 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330cd '04

помогнете-колата ми загрява 318ис

Мнение от jiksyn » 25 Авг 2008, 1:01

колеги първо ще се обърна към вас,а после към сервиз.стрелката на температурата е в средно положение и ми изхвърля водата през казанчето-след това доливам вода до 2 литра.Предполагам че е от перката,но не съм сигорен,до колкото си спомням перката преди като достигне определени градуси започва да върти по силно,а сега си е на едно положение-не се усилва и бимата загрява.Някои хора ми казват че може да е гарнитурата на главата.Моля ви споделете ако нещо знаете :help: благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 25 Авг 2008, 2:00

Датчика бачка ли нормално ако имаш клима,неината перка трябва да се включи допълнително да охлажда.виж надува ли маркучите се пак щом температурата е добре,наистина може да е от гарнитурата.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 25 Авг 2008, 2:07

най добре се наспи и сутринта бегай на майстор
-има поне 5 причини да си хвърля чорбите преди тежката диагноза (надува)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 25 Авг 2008, 2:49

Долният маркуч към радиатора, изобщо стопля ли нещата?! ;)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Авг 2008, 8:13

Колега,вариянтите са няколко-виско(ел.перка) да не са в ред или датчика за температурата при ел.перка,термостат,водната помпа,запушен радиатор.Ако всичко това е ОК и колата "надува" сменяваш капачката на разширителния съд и ако тогава не се корегират нещата се минава на тегавия вариант гарнитура-глава или спукана глава.Последното не ти го пожелавам,но не е непоправимо ;) .Бягай на майстор ,който е в час и да споделиш после отсраняването на проблема,за да има смисъл от темата :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от jiksyn » 25 Авг 2008, 20:36

разбрах какъв е проблема,трябва да сменя виското(ел. перката),днес е запалих и е оставих на място да загрее...перката си вътри съвсем нормално едвам едвам,загря до 90 градуса перката същото положение мога и с ръката да е хвана,преди не беше така,за сега временно дадох на късо перката на климата и постоянно върти да охлажда.тези дни ще отида да си купя виско.ако някои знае колко пари е да сподели,днес един приятел каза 4е е 230лева. :roll:

Babuna master
Аватар

Re: помогнете-колата ми загрява 318ис

Мнение от mitak_o » 26 Авг 2008, 7:09

jiksyn написа:стрелката на температурата е в средно положение и ми изхвърля водата през казанчето

я сложи друга капачка на радиатора преди да копуваш разни неща . Вземи от някой приятел и направи един добър тест,
Виско и ел прека са 2 различни неща. ;) виското е ново 140-160 лв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 26 Авг 2008, 11:02

Виското не е ел. перка.. освен това малко ме съмнява да е от него щото аз карах без виско поне година и никога не са и изтичали водите

Иначе струва 140-160лв нов Sachs както каза колегата, и аз съм с нов, сега разликата е само там че откакто сложих ново виско не съм засичал да се пуска ел перката на първа степен, а преди и на 2-ра се случваше да врътне за някоя и друга секунда.

Та.. дано е виско, казвам просто при мен как беше.
Още повече повреме на движение колата си се обдухва доста, ако се налага да дадеш на късо перката за климатика че да върти, провери си и датчика който по-принцип я влючва дали е читав. Виж и дали отваря термостата, равномерна ли е температурата на долния и горния маркуч, а това че изхвърля вода а датчика на таблото показва 90градуса е супер некоретно от страна на датчика, аз лично бих го уволнил :)

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 26 Авг 2008, 12:49

Според мен или е от маркуча трябва да смениш укрепението му е щото се е размърдало или от радиоатора , аз имах почти същия проблем от казанчето за охлаждане всяка нощ си капеше се доливах ... вчера бях на майстор и дигнахме колата точно от там капеше , та ми препоръча или нов радиатор или първо да пробвам с 1 прахчета те запушвали тиа леките дупчици ... та сложих и сега чакам ... виж тук , колегите доста са писали и при мен може да ти помогне нещо

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=105773
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 26 Авг 2008, 13:18

колега ако са топли вси4ки марку4и,виж дали ти е затегната капа4ката на радятора
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jiksyn » 27 Авг 2008, 1:22

Колата нито менеше обороти нито заглъхваше,вървешеси както преди,не надуваше маркучите,проблема беше че като загрее перката въртеше както при студен двигател давам гас няма реакция едвам едвам.От вчера както свързах перката на климата на късо няма проблеми не загрява.Тези дни ще сменя виското и датчика на температурата,защото видях че е изпляскал и за това не ми се е включвала перката на климата когато загрее.Благодаря за отговорите :uups: !!!

Назад към E36