лампата за накладки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
лампата за накладки
смених ги а не спира да свети,защо?
- ivailo
- младши ентусиаст
-
Re: лампата за накладки
даМишел написа:ivailo написа:смених ги а не спира да свети,защо?
С датчици ли са новите?
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- ivailo
- младши ентусиаст
-
да не е нещо като грешка са и да треа да я чистат с комп.Бисер_Гечев написа:Някой от датчиците ти е дал фира,имаш по един на предно ляво и задно дясно колело.......
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- BaHko1
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 344ti
може да не са закачили датчиците нещо! легни отдолу виж кво става
…събуждам се сутринта след страшен запой, и гледам - нищо ми няма!
Лежа си кротко в канавката, якето ми го няма, дънките ми ги няма, портмонето ми го няма, часовника ми го няма… Абе изобщо - нищо ми няма!
Лежа си кротко в канавката, якето ми го няма, дънките ми ги няма, портмонето ми го няма, часовника ми го няма… Абе изобщо - нищо ми няма!
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
моята лампичка свети вече близо 5 месеца а пак накладки си има колата,само отпред сам с дискове отзад е с барабан ама май има датчик само отпред нали поправете ме ако греша
- nasko11_bg
- Потребител
-
Датчици за накладки
Карам 318 Е36 и при мен се появи същият проблем
При нови накладки и стари датчици свети лампата на табло.
Разкачаш датчиците за накладките в зависимост колко имаш при мен е един отпред и един отзад. След това с уред замерваш самият датчик - трябва да ти дава съпротивление почти на късо . Принципа на действие е следният поне при мен - при нормално износени накладки двата проводника на датчика са съединени и не се трият в дисковете. При износване двата проводника свързани на късо в датчика първо се трият в дисковете и дават на маса и би трябвало да светне лампата, при по-голямо износване се разкъсва и веригата на двата проводника и съответно се опират и на маса. Като си смениш накладките без датчика не става , защото веригата на проводниците е разкъсана и лампата свети.
Аз свалих датчика изшлайфах го малко на ръка, докато се показа мед от двата проводника, запоих ги на късо с припой и отгоре сложих лепили от тези за метал да придобие формата долу горе на оригиналния датчик и да пази калая.

Разкачаш датчиците за накладките в зависимост колко имаш при мен е един отпред и един отзад. След това с уред замерваш самият датчик - трябва да ти дава съпротивление почти на късо . Принципа на действие е следният поне при мен - при нормално износени накладки двата проводника на датчика са съединени и не се трият в дисковете. При износване двата проводника свързани на късо в датчика първо се трият в дисковете и дават на маса и би трябвало да светне лампата, при по-голямо износване се разкъсва и веригата на двата проводника и съответно се опират и на маса. Като си смениш накладките без датчика не става , защото веригата на проводниците е разкъсана и лампата свети.
Аз свалих датчика изшлайфах го малко на ръка, докато се показа мед от двата проводника, запоих ги на късо с припой и отгоре сложих лепили от тези за метал да придобие формата долу горе на оригиналния датчик и да пази калая.
- Kurt Vagner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Жената да мърка
Отиди и включи компа на някой лаптоп и може да ти изчисти грешката ако има такава и ще спре да свети !
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Даи кабелите на късо и трябва да изгасне,ако изгасне значи е от датчика ако не изгасне значи е компа.Успех.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2