Съвет от колегите с обикновени газови уредби.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: F11 525d

Съвет от колегите с обикновени газови уредби.

Мнение от diav0l0 » 23 Авг 2008, 9:08

Здравейте колеги, от 2 седмици и аз съм с нова придобивка 318 98г.
Още като го взех го закарах да му сложат една газова уредба, и на море. Уредбата е обикновена lovato. Искам съвет от вас затова как са ви направили монтажа, че при мен нещо не съм доволен, и ако може ми дайте съвет как е при вас, че ще ходя на рекламация. Става на въпрос за това
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1193/114680601.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1151/1677360729.JPG
При монтажа ми сложиха една ''плюкалка'' след дебитомера. Знам, че трябва да я има иначе може да ми гръмне дебитомера, но заради нея сега кутията на въздушния филтър ми седи във въздуха и опира във водния радиатор и неможе да се закрепи за стойката си, защото всичко се измества напред. А гофрираният маруч към входящия колектор са го скъсали от напъване за да го наместят. При вас как е направено??? Не е ли по добре да се сложат някакви клапи на самите колектори, и да се махне тази след дебитомера, за де се закрепи кутията на филтъра, и гофрираният маркуч?
Още един въпрос. Имате ли проблеми с оборотите на газ, че при мен играят постоянно падат понякога до нула и пак се вдигат, а колата ми често гасне, на бензин нямам такива проблеми.
Знам че сега ще има коментари от сорта защо не сложи газов инжекцион? Но това не ми е първата кола на газ имам и пежо 306 пълна инжекция с обикновена газова и там всичко е като часовник, нито мени обороти нито гасне, нито гърми просто съм много доволен и затова реших и тук.
Благодаря предварително за съветите.
поздрави Христо Василев

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Авг 2008, 9:17

Накратко: Хората са си оставили ръцете. Ха сега оправяй! Отиваш при тях и почваш да ги тормозиш. Нямаш много други опции...

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 23 Авг 2008, 9:38

брат,при всички положения смени свещите и въздушния филтър и после ходи да ти настроят оборотите, а колкото до монтажа пито платено ,аз колко пъти ходих да се разправям за това онова,бяхме говорили едно ,направиха друго.....а аз съм и на метан,бутилките ми ги бяха сложили както на тях им е било по удобно а не както се бяхме разбрали,после ходих 10 пъти,и с баща ми ходих.........даже на него му беше доста остър тона :mhihi: заплашва ги даже ама курец бате,парите бяха вече в тях :confused:

Потребител
Аватар
Детайли за колата: F11 525d

Мнение от diav0l0 » 23 Авг 2008, 9:41

То това е ясно докато не стане както трябва няма да ги оставя, дал съм пари искам резултат, ама искам да знам, как е направено при вас, за да си кажа изискванията. Има ли я тази така наречена ''плюкалка'' след дебитомера, или е направено по друг начин?

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 23 Авг 2008, 11:08

Братле и при мен е направена така и мойта кутия стои малко напред ама сия карам тъка.Доколкото до оборотите може да ти дърпа въздух от гуфрирания маркуч дето са го скъсали, да ти кажа че струва към 50-60 лв и затова аз лично бих си търсил парите.Незнам като си зел колата какви консумативи си сменял, ама за газта, свещи(препоръчвам НЖК) и въздушен филтар задължително.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Авг 2008, 16:47

Виж му снимката, той направо няма гофриран маркуч :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 23 Авг 2008, 18:31

vladuicho написа:брат,при всички положения смени свещите и въздушния филтър и после ходи да ти настроят оборотите, а колкото до монтажа пито платено ,аз колко пъти ходих да се разправям за това онова,бяхме говорили едно ,направиха друго.....а аз съм и на метан,бутилките ми ги бяха сложили както на тях им е било по удобно а не както се бяхме разбрали,после ходих 10 пъти,и с баща ми ходих.........даже на него му беше доста остър тона :mhihi: заплашва ги даже ама курец бате,парите бяха вече в тях :confused:

Ти като ебеш пак ли ходиш с баща ти ?
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 23 Авг 2008, 22:25

DirtySouth написа:
vladuicho написа:брат,при всички положения смени свещите и въздушния филтър и после ходи да ти настроят оборотите, а колкото до монтажа пито платено ,аз колко пъти ходих да се разправям за това онова,бяхме говорили едно ,направиха друго.....а аз съм и на метан,бутилките ми ги бяха сложили както на тях им е било по удобно а не както се бяхме разбрали,после ходих 10 пъти,и с баща ми ходих.........даже на него му беше доста остър тона :mhihi: заплашва ги даже ама курец бате,парите бяха вече в тях :confused:

еее колега що така го режеш момчето бе :) Ако е по малък ко пречи да го земе малко за респект, да му обърнат повече внимание.Иначе като им отиде някое пешлеме изобщо няма да го земат на сериозно.

П.П.Незнам на колко години е колегата ама говоря по принцип как е :)
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 23 Авг 2008, 22:29

Ми защото например Chriss Brown човек израснал без баща и майка му бачка на 2 места да може да учи успя и има милиони в момента е 89 набор за такива хора не ме е яд ама за такива лимони зех тате и тн се нервирам
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Авг 2008, 23:49

diav0l0 написа:То това е ясно докато не стане както трябва няма да ги оставя, дал съм пари искам резултат, ама искам да знам, как е направено при вас, за да си кажа изискванията. Има ли я тази така наречена ''плюкалка'' след дебитомера, или е направено по друг начин?

Има я , да. Гумичката на нея ще ти се обръща наобратно, когато ти гръмне газта. И какъв е този гофриран маркуч?!Това е някакво подобие. С лекопласт ли е облепен, незнам, така ми се вижда. Виж да не е сцепен някъде. Новия е 80-90лв. Ако ти е сцепен, трябва да го смениш, защото ти дърпа въздух. Затова ти играят и оборотите. На самия маркуч, така като гледам на снимката би трябвало да ти се пада в началото до жилото на газта има едно отклонение, което е затапено с тапа. Виж я дали е там. Като гръмне и тя лети, освен гумичката. Нещо не ми се вижда като цяло да са ти я монтирали много подредено. Какви са тези маркучи, които минават над дифузьора?
Мърлява работа....
Иди и докато не си оправят циганиите, да не ги оставяш :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 24 Авг 2008, 0:19

DirtySouth написа:Ми защото например Chriss Brown човек израснал без баща и майка му бачка на 2 места да може да учи успя и има милиони в момента е 89 набор за такива хора не ме е яд ама за такива лимони зех тате и тн се нервирам

Wiki казва друго :)

At thirteen, Brown was discovered by a local production team who visited his father's gas station searching for new talent.

Знаем ги как всички милионери и рапъри са продавали близалки,лимонада или дини и някак си от нищото почват да карат Ферарите. Всичките са били с "много трудно детство/юнешество".

А и няма нищо лошо да има някой да ти помогне... Това че на някои от нас е нямало кой да ни осигури тази подкрепа и сме се справяли както намерим за добре , не е кой знае колко голям плюс. Ранното израстване/възмажаване си заплащаме с проблемите които не са присъщи за възрастта.

По темата бих казал да ги накараш тея хайвани поне гофрето да ти платят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Авг 2008, 0:47

По темата бих казал да ги накараш тея хайвани поне гофрето да ти платят.
:yes: :yammy: Изяж ги бате, че това е безотговорно отношение с чужда собственост.

Chris Brown да е жив и здрав. Ние да си гледаме живота

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от ozZzi » 24 Авг 2008, 16:58

няма да е лошо да напишеш и къде са слагали газовата уредба за да не отиде и някои друг и да направят такова мазало в неговата кола.

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 25 Авг 2008, 10:18

DirtySouth написа:

ТИ трябва да си много тъпо парче да го напишеш това,какво общо има това с темата бе маймуно тъпа :confused: на 25 години съм бе охлюв,отидох с баща ми защото той е много по техничеки запознат с нещата а не да се бием както както твойта умна главица е разбрала :kuku: и хвани пиши по темата а не се занимавай с глупусти

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 25 Авг 2008, 15:17

Колега за съжеление проблема, който описваш се среща много често при обикновенната газ.Аз самия направих тази грешка да си сложа обикновенна газ вместо метан (който върви с газовия инжекцион и излиза по-ефтино газ с газов инжектор). Настройваха ми го на комп, малко се пооправи после пак оборотите играят. рабрах че трябва като се разиграят оборотите пак да ходиш на настройка (отнема 5мин).аз затова си я карам градско на бензин, а извънградско на газ (така може и да не изключваш от скорост).само си смени гуфрето че изглежда страшно.да не те остави на пътя някъде ако рече да гръмне и да избие оттам.
при моята е така ако я ръчкам и оборотите играят ако я карам съвсем спокойно няма проблеми....незнам някои казват заради големите всмукателни колектори (на другите коли ако обърнеш внимание са доста по малки).успех

Следваща

Назад към E36