Играта на оборотите...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Играта на оборотите...

Мнение от D_reamcatche_R » 20 Авг 2008, 20:03

Колеги... имам следната ситуация... Като запаля и оборотите ми започват да играят... Правят 2-3 движения падайки до кам 400 и после нормално си заспиват на 900. Това е без значение дали е студена или не. Пробвал съм я на светофар след 20-на км ... гася и паля и пак съшото. От какво може да е това?
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 20 Авг 2008, 20:29

Стъпково моторче......почистваш и караш

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 20 Авг 2008, 20:36

така можем само да налучкваме.Щом е само при паленето може и от дебитомер да е.А иначе колата ти как върви има ли ряз или е по мудна и коя година е
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от levskara » 20 Авг 2008, 20:56

Емо ходи на диагностика така може само да се гадае , но със сигорност не е стъпково моторче виж дебитомер е много вероятно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 20 Авг 2008, 21:02

Колата си върви добре според мене... Не мога да кажа точно защото не сам карал друга иска... А какво е това дебитомер? Извинявам се за нуубския въпрос но не разбирам особено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 20 Авг 2008, 21:15

Това което мери дебита :mhihi: Иначе може и стъпковия мотор да е ,а бтв нормалните обороти са на 700 не 900 .. Ходи на диагностика
I'm slowly drifting
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 21 Авг 2008, 0:39

Колега,
дебитомера отчита обема на постъпващия въздух в двигателя.

Изчисти първо стъпковия мотор- това е моторчето на празен ход, а ако имаш и време продължи с почистването на дюзите.
На диагностика стъпковия мотор не го хваща ;)
Обаче сега се зачетох, че това го прави само при палене, но след време ще учести и когато си на празен ход ще ги мени постоянно. Падат рязко и при много консумация - като пуснеш музика,фарове и климатик...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 21 Авг 2008, 7:28

Благодаря за съветите. Сам нищо няма да мога да направя, но ще я закарам в някой сервиз. Пък дано се оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 21 Авг 2008, 7:49

и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 21 Авг 2008, 10:33

D_reamcatche_R написа:Благодаря за съветите. Сам нищо няма да мога да направя, но ще я закарам в някой сервиз. Пък дано се оправи.

Братле само внимавай при кой я караш, че има такива некадърници.Гледам хубава тие количката, поразпитай малко къде да я караш, че да не ти я прее... нещо.
Иначе дебитомера е точно между кутията на въздушния филтар и големия гуфриран маркуч.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 21 Авг 2008, 10:40

boywalking написа:и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...

това дето отначало ти държи по високи обороти, а после спадат е напълно нормално.Температурния датчик отчита температурата на двигатела и като отчете по ниска температура подава информация на инжекцията и тя вдига малко оборотите и когато колата позагрее малко и достигне някаква по нормална температура на работа, датчика подава сигнал и инжекцията сваля оборотите до нормалните.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Авг 2008, 17:59

Nikito_nn написа:
boywalking написа:и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...

това дето отначало ти държи по високи обороти, а после спадат е напълно нормално.Температурния датчик отчита температурата на двигатела и като отчете по ниска температура подава информация на инжекцията и тя вдига малко оборотите и когато колата позагрее малко и достигне някаква по нормална температура на работа, датчика подава сигнал и инжекцията сваля оборотите до нормалните.

Абе баш за тая болест на Е36 дето той говори не е нормално заеби ти :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Играта на оборотите...

Мнение от ивчо3 » 22 Авг 2008, 12:01

D_reamcatche_R написа:Колеги... имам следната ситуация... Като запаля и оборотите ми започват да играят... Правят 2-3 движения падайки до кам 400 и после нормално си заспиват на 900. Това е без значение дали е студена или не. Пробвал съм я на светофар след 20-на км ... гася и паля и пак съшото. От какво може да е това?

И при мойта е така. Някой ме посъветва да изчистя стъпковия мотор, за което съжалявам, че го послушах. Това ме вкара в такива приключения и разходи, че не ми се говори за това. След почистването единия стъпков мотор изкара не повече от седмица- две. Смених го с друг и нещата като че ли се оправиха, но като се позатопли времето и двигателя загрееше, оборотите на празен ход играеха като полудели в интервала 700-1000 в минута. Изобщо не ми мина през ума, че е от стъпковия мотор. Къде ли не си карах колата на диагностика, смених сума ти неща, а компютъра нищо нередно не отчиташе. Накрая ми писна от този филм и купих стъпков мотор на старо. Беше много замърсен, но от опит знам, че в никакъв случай не трябва да го почиствам, примерно с WD40. След смяната оборотите заспаха на около 850 в минута и сега през лятото само на загрял двигател след палене падат на около 500-600 в минута, след което се нормализират. На студен старт няма такова нещо. Директно заковават на 900.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 30 Авг 2008, 10:15

И аз имам този проблем. При палене колата си заковава на 900 което сега разбрах че е много и че трябва да са 700. Но има и друго, при работа на празен ход оборотите са си постоянни но малко притреперва колата на моменти. И при подаване на гас като че ли не реагира както трябва а с леко закъснение. Възможно ли е всичко да идва от прословутото стъпково моторче или проблема е по обширен така да се каже.

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 30 Авг 2008, 16:36

radoslav_lakov написа:И аз имам този проблем. При палене колата си заковава на 900 което сега разбрах че е много и че трябва да са 700. Но има и друго, при работа на празен ход оборотите са си постоянни но малко притреперва колата на моменти. И при подаване на гас като че ли не реагира както трябва а с леко закъснение. Възможно ли е всичко да идва от прословутото стъпково моторче или проблема е по обширен така да се каже.

Дюзи...

Хайде автора да сподели, ако е оправил проблема...за да се изчистват темите. Всеки път остават недоизяснени и кой прав кой крив. Утре ще има пак същата тема със същото заглавие, защото никой не споделя какво е открил!
При мен симптомите бяха промяна на обороти и треперене на колата решението беше - изчистване на стъпков мотор и дюзи, като махнах и подобието на катализатор всичко заспа (уж).
;)

Следваща

Назад към E36