Играта на оборотите...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Играта на оборотите...
Колеги... имам следната ситуация... Като запаля и оборотите ми започват да играят... Правят 2-3 движения падайки до кам 400 и после нормално си заспиват на 900. Това е без значение дали е студена или не. Пробвал съм я на светофар след 20-на км ... гася и паля и пак съшото. От какво може да е това?
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
така можем само да налучкваме.Щом е само при паленето може и от дебитомер да е.А иначе колата ти как върви има ли ряз или е по мудна и коя година е
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
Колата си върви добре според мене... Не мога да кажа точно защото не сам карал друга иска... А какво е това дебитомер? Извинявам се за нуубския въпрос но не разбирам особено.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Това което мери дебита
Иначе може и стъпковия мотор да е ,а бтв нормалните обороти са на 700 не 900 .. Ходи на диагностика

I'm slowly drifting

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Колега,
дебитомера отчита обема на постъпващия въздух в двигателя.
Изчисти първо стъпковия мотор- това е моторчето на празен ход, а ако имаш и време продължи с почистването на дюзите.
На диагностика стъпковия мотор не го хваща
Обаче сега се зачетох, че това го прави само при палене, но след време ще учести и когато си на празен ход ще ги мени постоянно. Падат рязко и при много консумация - като пуснеш музика,фарове и климатик...
дебитомера отчита обема на постъпващия въздух в двигателя.
Изчисти първо стъпковия мотор- това е моторчето на празен ход, а ако имаш и време продължи с почистването на дюзите.
На диагностика стъпковия мотор не го хваща

Обаче сега се зачетох, че това го прави само при палене, но след време ще учести и когато си на празен ход ще ги мени постоянно. Падат рязко и при много консумация - като пуснеш музика,фарове и климатик...
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите. Сам нищо няма да мога да направя, но ще я закарам в някой сервиз. Пък дано се оправи.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
D_reamcatche_R написа:Благодаря за съветите. Сам нищо няма да мога да направя, но ще я закарам в някой сервиз. Пък дано се оправи.
Братле само внимавай при кой я караш, че има такива некадърници.Гледам хубава тие количката, поразпитай малко къде да я караш, че да не ти я прее... нещо.
Иначе дебитомера е точно между кутията на въздушния филтар и големия гуфриран маркуч.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
boywalking написа:и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...
това дето отначало ти държи по високи обороти, а после спадат е напълно нормално.Температурния датчик отчита температурата на двигатела и като отчете по ниска температура подава информация на инжекцията и тя вдига малко оборотите и когато колата позагрее малко и достигне някаква по нормална температура на работа, датчика подава сигнал и инжекцията сваля оборотите до нормалните.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Nikito_nn написа:boywalking написа:и мойта го прави като запаля за около 10-тина секунди подскачат оборотите м/у 700-1100 оборота и после залепя на около 1000-1100 и след поне 10мин каране спадат на 700 и си е добре...
това дето отначало ти държи по високи обороти, а после спадат е напълно нормално.Температурния датчик отчита температурата на двигатела и като отчете по ниска температура подава информация на инжекцията и тя вдига малко оборотите и когато колата позагрее малко и достигне някаква по нормална температура на работа, датчика подава сигнал и инжекцията сваля оборотите до нормалните.
Абе баш за тая болест на Е36 дето той говори не е нормално заеби ти

I'm slowly drifting

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Играта на оборотите...
D_reamcatche_R написа:Колеги... имам следната ситуация... Като запаля и оборотите ми започват да играят... Правят 2-3 движения падайки до кам 400 и после нормално си заспиват на 900. Това е без значение дали е студена или не. Пробвал съм я на светофар след 20-на км ... гася и паля и пак съшото. От какво може да е това?
И при мойта е така. Някой ме посъветва да изчистя стъпковия мотор, за което съжалявам, че го послушах. Това ме вкара в такива приключения и разходи, че не ми се говори за това. След почистването единия стъпков мотор изкара не повече от седмица- две. Смених го с друг и нещата като че ли се оправиха, но като се позатопли времето и двигателя загрееше, оборотите на празен ход играеха като полудели в интервала 700-1000 в минута. Изобщо не ми мина през ума, че е от стъпковия мотор. Къде ли не си карах колата на диагностика, смених сума ти неща, а компютъра нищо нередно не отчиташе. Накрая ми писна от този филм и купих стъпков мотор на старо. Беше много замърсен, но от опит знам, че в никакъв случай не трябва да го почиствам, примерно с WD40. След смяната оборотите заспаха на около 850 в минута и сега през лятото само на загрял двигател след палене падат на около 500-600 в минута, след което се нормализират. На студен старт няма такова нещо. Директно заковават на 900.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
И аз имам този проблем. При палене колата си заковава на 900 което сега разбрах че е много и че трябва да са 700. Но има и друго, при работа на празен ход оборотите са си постоянни но малко притреперва колата на моменти. И при подаване на гас като че ли не реагира както трябва а с леко закъснение. Възможно ли е всичко да идва от прословутото стъпково моторче или проблема е по обширен така да се каже.
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
radoslav_lakov написа:И аз имам този проблем. При палене колата си заковава на 900 което сега разбрах че е много и че трябва да са 700. Но има и друго, при работа на празен ход оборотите са си постоянни но малко притреперва колата на моменти. И при подаване на гас като че ли не реагира както трябва а с леко закъснение. Възможно ли е всичко да идва от прословутото стъпково моторче или проблема е по обширен така да се каже.
Дюзи...
Хайде автора да сподели, ако е оправил проблема...за да се изчистват темите. Всеки път остават недоизяснени и кой прав кой крив. Утре ще има пак същата тема със същото заглавие, защото никой не споделя какво е открил!
При мен симптомите бяха промяна на обороти и треперене на колата решението беше - изчистване на стъпков мотор и дюзи, като махнах и подобието на катализатор всичко заспа (уж).

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2