Е36/М40/1.6/дроселова клапа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Е36/М40/1.6/дроселова клапа

Мнение от Людмил » 19 Авг 2008, 12:59

Здравеите,искам да попитам,някои имал ли е проблеми с дроселовата си клапа.понеже ускорява бавно а иначе си варви перфектно,но при рязко натискане не поема бързо.понякога пригърмява в аспуха.Смених горивен филтър,сонда свешти,та ме навежда на дроселова клапа нешто,ама не сам запознат
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от powerpz » 19 Авг 2008, 13:27

И моята е така. Аз също смених ламбда, горивен, свещи. Вече се появи и едно закъснение при подаване на газ от покой. Как се диагностицира дроселната клапа ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 19 Авг 2008, 13:30

според мен може да имате проблеми с дебитомерите. един чек на компютър и ще по лесно да се каже какво има. с такива симптоми е трудно да се разбере нещо без да се види от компетентен човек

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 19 Авг 2008, 14:25

При един приател беше абслютно същият проблем и се оказа дебитомера.Това е което мога да кажа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 19 Авг 2008, 16:39

моята я карах на диагностика и нищо нередно не показа.Няма ли начин да се разбере от кое идва проблема,че вече експериментите стават скъпи :D
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 19 Авг 2008, 17:02

ако няма грешки по диагностиката... попитаи за катализатора дали може да се е замърсил.. или филтер на гориво.. или въздушен филтер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 19 Авг 2008, 21:23

колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++

разпределителен вал,кобилици,повдигачи и.т.н :) ;)

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 20 Авг 2008, 8:56

BMWRACING написа:колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++

Вярно е,колега,ама не се сърди,обаче с този проблем последното нещо за което се сещам е р.вал.,специално в моя случаи(м/у другото нямам никакво чаткане, от повдигачите,освен нормалното)Някой знаели как да почистя дебитомера и дали може изобщо.И да добавя,пригърмява,когато е студена и когато припомпям на място,ако на някои му говори нещо това...

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 20 Авг 2008, 10:24

Людмил написа:

Вярно е,колега,ама не се сърди,обаче с този проблем последното нещо за което се сещам е р.вал.,специално в моя случаи(м/у другото нямам никакво чаткане, от повдигачите,освен нормалното)Някой знаели как да почистя дебитомера и дали може изобщо.И да добавя,пригърмява,когато е студена и когато припомпям на място,ако на някои му говори нещо това...

Ами на мен все повече ми говори на дебитомер.Сваляш го(той сигурно ше е черен вътре), и го пръскаш с WD-40 където е клапата, ама обилно пръскаш да стане като ново и не само клапата ами всичко вътре.
П.П. и без да го човъркаш вътре, само пръскаш
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 20 Авг 2008, 11:00

О.К!Днес ще го направя,поне е безболезнено! :D Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 20 Авг 2008, 11:09

има друго нещо което поне при мен подеиства. зависи от мотора все пак но опитаи да изключиш кабела на дебитомера при запален мотор и виж дали ще промени нещо ??? при мен угасваше веднага колата. от някои колеги тук го знам това. деликатна част е този дебитомер.. какво каза? на диагностиката дава че е ок така ли ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 20 Авг 2008, 11:15

Nikito_nn написа:
Людмил написа:

Ами на мен все повече ми говори на дебитомер.Сваляш го(той сигурно ше е черен вътре), и го пръскаш с WD-40 където е клапата, ама обилно пръскаш да стане като ново и не само клапата ами всичко вътре.
П.П. и без да го човъркаш вътре, само пръскаш

колегата е прав за човъркането !!! много внимаваи че да не ти търсим нов скоро :)

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 20 Авг 2008, 11:22

6efovete написа:има друго нещо което поне при мен подеиства. зависи от мотора все пак но опитаи да изключиш кабела на дебитомера при запален мотор и виж дали ще промени нещо ??? при мен угасваше веднага колата. от някои колеги тук го знам това. деликатна част е този дебитомер.. какво каза? на диагностиката дава че е ок така ли ?

то така и е нормално. В какъв смисъл е подействало :roll: .Може да подейства за да провери дали му работи дебитомера ама не ида го профилактира п някакъв начин
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 20 Авг 2008, 12:07

:yes: :paranoid: само за проверката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 20 Авг 2008, 13:20

Първо ще го опръскам и ше пиша рзултата има ли значание къде пръскам из него?

Следваща

Назад към E36