Е36/М40/1.6/дроселова клапа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е36/М40/1.6/дроселова клапа
Здравеите,искам да попитам,някои имал ли е проблеми с дроселовата си клапа.понеже ускорява бавно а иначе си варви перфектно,но при рязко натискане не поема бързо.понякога пригърмява в аспуха.Смених горивен филтър,сонда свешти,та ме навежда на дроселова клапа нешто,ама не сам запознат
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++
разпределителен вал,кобилици,повдигачи и.т.н

разпределителен вал,кобилици,повдигачи и.т.н

Вярно е,колега,ама не се сърди,обаче с този проблем последното нещо за което се сещам е р.вал.,специално в моя случаи(м/у другото нямам никакво чаткане, от повдигачите,освен нормалното)Някой знаели как да почистя дебитомера и дали може изобщо.И да добавя,пригърмява,когато е студена и когато припомпям на място,ако на някои му говори нещо това...BMWRACING написа:колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++
разпределителен вал,кобилици,повдигачи и.т.н![]()
![]()
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Людмил написа:Вярно е,колега,ама не се сърди,обаче с този проблем последното нещо за което се сещам е р.вал.,специално в моя случаи(м/у другото нямам никакво чаткане, от повдигачите,освен нормалното)Някой знаели как да почистя дебитомера и дали може изобщо.И да добавя,пригърмява,когато е студена и когато припомпям на място,ако на някои му говори нещо това...BMWRACING написа:колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++
![]()
Ами на мен все повече ми говори на дебитомер.Сваляш го(той сигурно ше е черен вътре), и го пръскаш с WD-40 където е клапата, ама обилно пръскаш да стане като ново и не само клапата ами всичко вътре.
П.П. и без да го човъркаш вътре, само пръскаш
има друго нещо което поне при мен подеиства. зависи от мотора все пак но опитаи да изключиш кабела на дебитомера при запален мотор и виж дали ще промени нещо ??? при мен угасваше веднага колата. от някои колеги тук го знам това. деликатна част е този дебитомер.. какво каза? на диагностиката дава че е ок така ли ?
Nikito_nn написа:Людмил написа:Вярно е,колега,ама не се сърди,обаче с този проблем последното нещо за което се сещам е р.вал.,специално в моя случаи(м/у другото нямам никакво чаткане, от повдигачите,освен нормалното)Някой знаели как да почистя дебитомера и дали може изобщо.И да добавя,пригърмява,когато е студена и когато припомпям на място,ако на някои му говори нещо това...BMWRACING написа:колеги примирете се,че караме М40-ски на по 200000км ++
![]()
Ами на мен все повече ми говори на дебитомер.Сваляш го(той сигурно ше е черен вътре), и го пръскаш с WD-40 където е клапата, ама обилно пръскаш да стане като ново и не само клапата ами всичко вътре.
П.П. и без да го човъркаш вътре, само пръскаш
колегата е прав за човъркането !!! много внимаваи че да не ти търсим нов скоро

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
6efovete написа:има друго нещо което поне при мен подеиства. зависи от мотора все пак но опитаи да изключиш кабела на дебитомера при запален мотор и виж дали ще промени нещо ??? при мен угасваше веднага колата. от някои колеги тук го знам това. деликатна част е този дебитомер.. какво каза? на диагностиката дава че е ок така ли ?
то така и е нормално. В какъв смисъл е подействало

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2