проблем с ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с ABS
Здравейте, днес както си карах баварката и изведнъж в движение ми светна жълтата лампичка на таблото с надпис ABS. Нямам си и идея защо стана това, не съм спирал рязко и не съм напъвал на педала но се случи.
Та свети лампичката постоянно и АБСа не работи, гледах бушоните но са читави. Дайте акъл ако сте ималиъ подобен проблем как да отстраня повредата и кажете какво е най разумно да направя-майстор или първо диагностика и чистене на грешките. блАГОДАрЯ ВИ ПрЕДВАрИТЕлНО 

Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
И аз имам същия проблем... Понякога ми светва както съм в движение... и след време изгасна... Скочих веднъж на спирачките и гумите изквичяха... Пробвах и като не светеше лампата и пак не пробачка АБС-а...
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз имах проблем със АБС преди да сменя акомулатора.
Когато палех на стартер лампата светва и след неопределено време гасне.Когато паля на скорт директно си гасне след чекконтрола и нямях проблеми.Смених си акомулатора и всичко се оправи.
Релето на АБС-а може да залепва.Намира се в кутията с бушоните при двигателя.
Самото реле е с червен цвят(поправете ми ако греша) и на него си пише АБС.Ако релето залепва само по някога диагностиката може и да не го хване тука малко на зар триабва да се действа.Трябва да се хване момента когато свети лампата.
Когато палех на стартер лампата светва и след неопределено време гасне.Когато паля на скорт директно си гасне след чекконтрола и нямях проблеми.Смених си акомулатора и всичко се оправи.
Релето на АБС-а може да залепва.Намира се в кутията с бушоните при двигателя.
Самото реле е с червен цвят(поправете ми ако греша) и на него си пише АБС.Ако релето залепва само по някога диагностиката може и да не го хване тука малко на зар триабва да се действа.Трябва да се хване момента когато свети лампата.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
АБС грешките остават в паметта на компа и на диагностика излиза. Най-вероятно е заминал датчик на някое от 4-те колела и диагностиката ще каже кой е.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Ами да питам и аз нещо ако може ???? едно приятелче днес си взе ИС-ка обаче нито лампата на АБС-а Свети нито и работи .... освен изгоряла крушка друго може ли да е че да не свети ......
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Може да е махната крушка, защото е светела поради проблем в АБС-а.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Не знам дали остават грешките в компа но вече 2ри път си сменям датчик на ABS и след смяна, лампата си гасне и ABS си работи.От 6 години я карам моята 325ТД.Взимаш си един датчик от някоя морга за 25/30лв. с уговорката че ако не работи да ти дадат друг.И започваш колело по колело да сваляш и сменяш.В момента в който смениш повредения датчик лампата ще изгасне.Иначе нов датчик минимум 120 лв. и майсторите като почнат та а диагностика а прекъснат кабел та до 200.Два пъти си ги сменям и никакви ядове.Дано да имаш късмет с първото колело да уцелиш повредения.Ако скоро са ти ремонтирали нещо по ходовата част вероятноста да е от страната на ремонта е голяма.Успех.
ееееееее
Колеги мерси за коментарите, сега съм доста по-спокоен като знам че не е само при мен това.
Между другото да питам като отзад съм с барабани вярно ли е че датчика на АБС е само един и е на диференциала?

Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2