Разлика между 318 и 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Разлика между 318 и 318i
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако повтарям някое питане, но ми трябва спешно малко разяснение... Пуснах първо search за инфото дето ме интересува, но не видях нищо по темата (имаше за разлики между "i" и "is" ки и т.н.), въпреки че може и от бързане да не съм догледал нещо.
Попаднах на една 318-ка, дето горе долу ми хареса, но като видях снимките, отзад на багажника пишеше само "318", а не "318i" както на повечето, които съм виждал... последно бях гледал в Wikipedia някаква класификация на моделите и мисля че и там бях виждал само с "i"... та честно казано до момента даже не знаех че има и не "i" модификации.... Моля Ви, някой да ми каже каква е разликата между чисто 318 и 318i ?
Мисля си че I-то може да е от инжекцията, но в такъв случай - направо се чудя как това BMW, което е 96-а година може да е без инжекция ?!?
Благодаря предварително !
EDIT: Сега, като се замисля - в обявата колата беше обявена като 100 к.с. Като питах продавача по телефона защо така и че доколкото знам 318-ките са 115 к.с., той ми измънка нещо "да-да, така е"... но и така и на разбрах дали иска да ми каже че е направил грешка в обявата или че "да-да - това си 100 к.с."... Да не би ако има разлика между 318 и 318i тя да е именно в к.с. ?!? А ако е така, защо човек би се взел такава "чиста" 318-ка, а не 316 (102 к.с.) ?!?
Предварително се извинявам, ако повтарям някое питане, но ми трябва спешно малко разяснение... Пуснах първо search за инфото дето ме интересува, но не видях нищо по темата (имаше за разлики между "i" и "is" ки и т.н.), въпреки че може и от бързане да не съм догледал нещо.
Попаднах на една 318-ка, дето горе долу ми хареса, но като видях снимките, отзад на багажника пишеше само "318", а не "318i" както на повечето, които съм виждал... последно бях гледал в Wikipedia някаква класификация на моделите и мисля че и там бях виждал само с "i"... та честно казано до момента даже не знаех че има и не "i" модификации.... Моля Ви, някой да ми каже каква е разликата между чисто 318 и 318i ?
Мисля си че I-то може да е от инжекцията, но в такъв случай - направо се чудя как това BMW, което е 96-а година може да е без инжекция ?!?
Благодаря предварително !
EDIT: Сега, като се замисля - в обявата колата беше обявена като 100 к.с. Като питах продавача по телефона защо така и че доколкото знам 318-ките са 115 к.с., той ми измънка нещо "да-да, така е"... но и така и на разбрах дали иска да ми каже че е направил грешка в обявата или че "да-да - това си 100 к.с."... Да не би ако има разлика между 318 и 318i тя да е именно в к.с. ?!? А ако е така, защо човек би се взел такава "чиста" 318-ка, а не 316 (102 к.с.) ?!?
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Според мен има два варианта:
1.Продавача е някой дето и идея си няма какво продава, щото такъв двигател аз поне незнам да има, че и пък 96 година(а ''i''-то отзад просто е паднало или надписа е слаган допълнително)
2.Колата не е 318, а 316 и продавача и е сложил надпис 318 за да я продаде за по голям двигател(има и такива случаи).На пръв поглед между М43Б16 и М43Б18 няма разлика
1.Продавача е някой дето и идея си няма какво продава, щото такъв двигател аз поне незнам да има, че и пък 96 година(а ''i''-то отзад просто е паднало или надписа е слаган допълнително)
2.Колата не е 318, а 316 и продавача и е сложил надпис 318 за да я продаде за по голям двигател(има и такива случаи).На пръв поглед между М43Б16 и М43Б18 няма разлика
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
[Georgi] написа:Паднала му е буквичката според менИскай му VIN и после в realoem.com ще си излезе
Това е най правилния вариант, искай му ВИН-а да ти каже

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе къто и да е няма двигател чисто 318... нито чисто 316... или буквата му е паднала или лепенката е слагана допълнително ....
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
ViLaS написа:За съжаление измамници има навсякъде! Направо ви казвам че за мен тая кола е 316!
Ми то си пише! Като погледнеш отгоре между всмукателните колектори пише 1.6 или 1,8 е също и на маркуча между дебитомера и дросела
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
внимавай само да не е била лепенката 318is, че ще ти върви повече отколкото може да понесеш
търси си нещо сигурна 16-ка

търси си нещо сигурна 16-ка

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
ViLaS написа:За съжаление измамници има навсякъде! Направо ви казвам че за мен тая кола е 316!
Хм, абе и мен това май взе да ме съмнява... Иначе ми се иска да си е 318i с лепенка без "i", ама като се замисля че колата си беше обявена за 100 к.с., май ще да е 316... но пък тогава баси пичовете да лепнат табелка за друг модел... то да сложат направо 730...

Иначе колата засега съм я виждал само на снимки, а е в друг град и се чудя дали да ходя... Така и не разбрах колко голяма е разликата от тези 13 к.с. между 316 и 318, но като цяло се бях решил на 318-ката...
====
За VIN - предполагам може да ми дадат евентуално на място ако отида, иначе по телефона - знам ли, май не съм искал де, но не знам доколко дават тази инфо продавачите...
Тези няколко конски сили не са важните в случая! Нещата не свършват с едното вървене! 316 ще ти харчи 12л градско, а 318 - 8,5л! А иначе е нормално при що-годе еднаквите купета, на по-слабият двигател да има по-голяма амортизация! Също в зависимост от годината 318-ката меже да е с верига, а не с ремък!
0878623717 - Всякакви строителни ремонти!
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
ViLaS написа:Тези няколко конски сили не са важните в случая! Нещата не свършват с едното вървене! 316 ще ти харчи 12л градско, а 318 - 8,5л! А иначе е нормално при що-годе еднаквите купета, на по-слабият двигател да има по-голяма амортизация! Също в зависимост от годината 318-ката меже да е с верига, а не с ремък!
Хм, това за по-голямата амортизация на по-слабия двигател при сходно купе ми звучи логично, но това с разхода не го разбирам... защо по-големия двигател да гори по-малко ?

Казано честно до момента по-скоро смятах разхода на гориво за 318-ката за минус спрямо 316-ката... Това, което казваш наистина ли е така - макар че предполагам, в най-добрия случай трябва да са равни... а пък и 8,5 градско за BMW, май не се сещам някой да е писал подобни стойности, а пък съм разглеждал подробно форума - не си спомням да съм виждал (на много места) разход под 10 градско....
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
ViLaS написа:....... 316 ще ти харчи 12л градско .......
Що ли пък на мен не ми е направило такова впечатление.....

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
ViLaS написа:Тези няколко конски сили не са важните в случая! Нещата не свършват с едното вървене! 316 ще ти харчи 12л градско, а 318 - 8,5л! А иначе е нормално при що-годе еднаквите купета, на по-слабият двигател да има по-голяма амортизация! Също в зависимост от годината 318-ката меже да е с верига, а не с ремък!
Колега разбирам че преовиличаваш за да го насочиш към 318(аз също бих му препоръчал 318 щото е малко по силно), но чак пък така да се изхвърляш "316-12 а 318-8,5".Моята гори при икономично каране около 8,5, а 318 малко повече ама то е толкова незначително, че няма смисал да се прави на въпрос нещо от рода на около 0,5 литра.
Да допълня- 316 също може да е с верига, моята е такава. нама значение кубатурата а мотора.Както има М43Б18 има и М43Б16.С ремъка са М40-ските
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
при е30-ките има 316 с 316и, м10 са 316 и са 1.8

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Kristopher написа:при е30-ките има 316 с 316и, м10 са 316 и са 1.8
Той коегата говори за Е36 '96 година