Странен шум
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Странен шум
Здравейте колеги! От няколко дни забелязвам че като запаля колата и се чува много странен шум, идва или от кутията или деференциала, незнам. Чувасе само като съм в колата като виене нещо такова, все едно триене на метал в метал. От какво може да бъде това, само да вметна че кутията е автоматична. Благодаря на отзовалите се!
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
На свободна ли го чуваш,като потегляш на 1-ва,2-ра ли,при натиснат съединител или при пуснат? 

Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- Kregec
- ентусиаст
-
Колега както писах кутиата е автоматик и се чува когато е запаля и на положение "Р" и на "N" се чува а когато е на "D" мислия че се чува но не мога да преценя тогава мисля че пак се чува но не съм сигурен!
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan

Нищо не е свършило докато не свърши!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
- Kregec
- ентусиаст
-
Добре значи да го приема че е от кутията, щом не е деференциал, каде мога да е закарам някои които наистина разбира да е погледне.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Kregec написа:Добре значи да го приема че е от кутията, щом не е деференциал, каде мога да е закарам някои които наистина разбира да е погледне.
А при автоматиците винаги ли върти и кутията, няма ли нещо като съединител за да изолираш кутията и да остане само двигателя ?
- Kregec
- ентусиаст
-
Колега мерси ще се опитам утре да мина да ги видя, знам че няма да е евтино, но ако има проблем ще го отстраня. Самата колица ми е голяма слабост и искам всичко да е перфекно по нея. Знам че не е някав нов модел но ми харесва и така абе с две думи съм се вманиачил по колата и си я гледкам като бебче. Предполагам една много голяма част мислят почти по сащия начин като мен. Мерси на колегите които са се отзовали!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Може ли да кажа моя проблем тук, за да не праввя нова тема? И аз имам някакъв странен шум от двигателя. Показвах на един познат колата и вдигнах капака на двигателя и натиснах ръчно газта и чух един странен шум на метал. Там беше и един друг приятел, който се занимава с коли, ремонти по двигател, ламарини и т.н. Той ми каза, че веригата се била разпъната и че най-вероятно ще се наложи смяна. Въпроса сега е коя от двете вериги, защото мотора е ванос М50. На какви пари ще мога да намера въпросните вериги и колко пари ще ме одрусат за работа. И друго: Утре ще пърувам до Криводол и в неделя с/у понеделник към Бургас. Ще може ли да ме избута до след морето? Пича ми каза че нямало страшно, това било верига, не е ремък и само щяло да си чука, нямало опсаност от прескачане. Вашето мнение какео е? Да рискувам ли да тръгна с нея утре?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега "Кregec" ... сигурен ли си че звука идва от кутията ... Питам защото и аз имах подобен шум и първоначално си мислех че е м/у скоростната кутя( моята кола е с ръчна скоростна) и двигателя. Като предполагах че е някой лагер ,защото като се навеждах под колата звука сякаш идваше от там(м/у двигателя и скоростната). Но в последствие се оказа че е от веригата на двигателя (наистина доста разстояние има но тия звуци лъжат и не може човек съвсем добре да ги локализира).
На колегата "joreto_88" искам да кажа че с тая верига (която е разпъната и оптегача е за смяна) съм минал до сега около 1000 км и няма никакви проблеми... така че ти прецени дали може да се кара така (моя двигател е с една верига - М43).
Ето линк към темата която бях пуснал ... вижте я и преценета дали вашия проблем е такъв.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103281
Искам да попитам "joreto_88" звука при теб постоянен ли е (в смисъл постоянно ли вие или след като понатовариш колата)?
Защото при мен се оказа верига но тя започваше да вие след като покарам колата агресивно.
На колегата "joreto_88" искам да кажа че с тая верига (която е разпъната и оптегача е за смяна) съм минал до сега около 1000 км и няма никакви проблеми... така че ти прецени дали може да се кара така (моя двигател е с една верига - М43).
Ето линк към темата която бях пуснал ... вижте я и преценета дали вашия проблем е такъв.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103281
Искам да попитам "joreto_88" звука при теб постоянен ли е (в смисъл постоянно ли вие или след като понатовариш колата)?
Защото при мен се оказа верига но тя започваше да вие след като покарам колата агресивно.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
metodi80 написа:Искам да попитам "joreto_88" звука при теб постоянен ли е (в смисъл постоянно ли вие или след като понатовариш колата)?
Не, не е постоянен. Чува се само когато повиша оборотите. На колко хиляди оборота почва да се чува не мога да ти кажа, защото както казах по-нагоре, подавах газта ръчно.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:metodi80 написа:Искам да попитам "joreto_88" звука при теб постоянен ли е (в смисъл постоянно ли вие или след като понатовариш колата)?
Не, не е постоянен. Чува се само когато повиша оборотите. На колко хиляди оборота почва да се чува не мога да ти кажа, защото както казах по-нагоре, подавах газта ръчно.
Еми ето .... значи ако си изчел темата ,която аз пуснах си видял че и при мен се появяваше при по високите обороти.... Така че вероятността да е наистина веригата е голяма ( и при мен симптомите бяха подобни ).... Ама тая верига при мен е 80лв и 80лв е оптегача та общо 160лв .Аз ще си ги сменявам сам но иначе майсторите искат м/у 100 и 150 лв .
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2