Проблем-обороти празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Проблем-обороти празен ход
здравеите бмв маниаци купих си 318 is но има някакав проблем при работа на мотора двигателя не работи равномерно не даржи обороти не6ту я мъ4и таз кола казаха ми 4е може да е стъпковия мотор някои ако може да помогне някак си да пи6е 4е ве4е ми писна от маистори

- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Напиши стъпково моторче(или моторче на празният ход) в търсачката има безброй теми къде се намира и как се чисти не трудно ще се справиш, най вероятно е от това
Re: незнам дали тука трябва да я пусна таз тема така4е моля
bmw 318 is написа:здравеите бмв маниаци купих си 318 is но има някакав проблем при работа на мотора двигателя не работи равномерно не даржи обороти не6ту я мъ4и таз кола казаха ми 4е може да е стъпковия мотор някои ако може да помогне някак си да пи6е 4е ве4е ми писна от маистори![]()
![]()
смуче въздух

Re: незнам дали тука трябва да я пусна таз тема така4е моля
bmw 318 is написа:здравеите бмв маниаци купих си 318 is но има някакав проблем при работа на мотора двигателя не работи равномерно не даржи обороти не6ту я мъ4и таз кола казаха ми 4е може да е стъпковия мотор някои ако може да помогне някак си да пи6е 4е ве4е ми писна от маистори![]()
![]()
смуче въздух от дет не трее;)
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
6те я прегледам от каде може да сму4е въздух 4е 6те ми издуха бенза
мн мудна за тоз мотор просто треа да лети

мн мудна за тоз мотор просто треа да лети
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Зависи с какво е сравняваш та да е мудна
И наистина си провери от къде ти смуче въздух.

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
от каде може да сму4е ваздух хи4 ме няма в момента кога сам имал такава кола макар 4е винаги сам искал
аз сже6тите незнаех каде се намират докато не ми казаха те 6тяли да ми извадят о4ите ама а де се пак от 2 дена го имам

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Най-вероятно от гофрирания маркуч смуче (ако смуче).Това е оребрения, дебел маркуч дето стига до въздушния филтър.Гледай го много внимателно.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
абе гледах го за6тото свалях филтара изглежда6е ми добре като нов е някакви вакупи има ли да не е от там или освен това дали е само до сму4ене на въздух дали не трупа гре6ки басиии 

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Ако това в галерията ти е твоята кола..без еърбеци..значи 94-95 година максимум...значи М42 двигател (поправете ме ако греша) демек си с дебитомер.Възможно е от там да идва проблема, но на диагностика би трябвало да излезне грешка.Това е кутията преди въздушния филтър.Друго за което се сещам е ламбда сонда, но и тя трябва да излиза на диагностика.Катализатор не на последно място, свещи, кабели на свещите......?
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
зна4и утре 6те сменям масло филтри и такиз работи 6те я закарам на диагностика дано ми кажат не6ту смислено 4е се едни маистори има ама....тва е дережето утре 6те видим какво 6те стане дано открият проблема и да не ми коства мн 4е ве4е доста се охар4их
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега тоя твоя проблем го имат много бмв-та ...включително и моето ... значи тука съм пускал тема коментирал съм този проблем с колегите и подобно на теб съм получавал различни съвети! Искам да ти кажа че както колегите са ти казали проблема може да идва от много места : дебитомер ,ламбда сонда ,стъпков мотор,запушен катализатор,свещи ,кабели на свещи ,напукани маркучи (тука влиза гофрирания маркуч, маркучите ,които влизат и излизат от стъпковия мотор, клапан за картерните газове и т.н.).Сигурно има и още причини които водят до нестабилни обороти!!!! Аз си смених свещите и в първия момент уж се оправи... сега обаче пак ги мени леко оборотите (хубавото и странното при мен е че разхода ми е горе долу същия и колата си има мощност ). Ходих на диагностики и ремонти при всички възможни майстори ,та чак ми омръзна да им слушам глупостите.... В крайна сметка никой ,повтарям никой не можа да ми реши проблема
. Та така ...почисти ако можеш стъпковия мотор ... (това е което би могъл сам да направиш ) и прегледаи тия маркучи за които ти споменах ...другото е за "пишман майсторите"!!! Успех ....дано си решиш проблема ...пиши как ...

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
тя работата по сложна стана от диагностика на пръсната траба за водата 4е до детоционни дат4ици
направо незнам таз кола 6те стане 4исто нова 4е не се и намират тез дат4ици трябва да пора4ам и да 4акам няма никаде и ж софия
но 6те я оправя 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2