Сваляне на облегалката на задната седалка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Сваляне на облегалката на задната седалка

Мнение от ///M3-E36 » 01 Авг 2008, 16:30

Някой, който го е правил това ако може да се изкаже, че ми се е извадил пластмасовия праг от скобата и не мога да го вкарам, ако не се махне облегалката на задната седалка. Пробвах с дърпане, ама е по-упорито от мен и не ще.. Та какъв е начина да се изкара тая облегалка, че да си наместя прага? Нямам възможност в момента да снимам прага, че да ме разберете по-добре..
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 01 Авг 2008, 16:36

яко дърпана в посока напред!
първо в единия край, после в другия
а и дърпай от горната страна, вкарай си пръстите колкото можеш м/у облегалката и кората :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 01 Авг 2008, 16:40

Определено не те разбрах за прага, ама седалките се смъкват мн лесно, сваляш ги надолу двете и между тях при пантата има една пластмаса, махаш я и буташ едно (на някой две) железно палче назад и си готов. Виж ако говориш за тези части отстрани дето не са на панти, там вече не знам, доскоро мислех, че е само с яко дърпане, ама едната я свалих лесно, а другата запъна и не ще и не ще и гледам, че има няква джиджавка там може би се бута нещо на някъде и се освобождава.

Едит: абе, като гледам и поста на колегата...нещо май за различни неща говориме :mhihi: На седана да не би да е цяла облегалката отзад?
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 01 Авг 2008, 17:25

Цяла е облегалката. А това, което наричам праг е една пластмаса, която е като продължение на оплътнението на вратите.. как да го обясня по-добре - тая пластмаса продължава и по извивката на калника в задната част на вратата.. Дееба що си остайх апарата у нас :mhihi:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 01 Авг 2008, 20:46

това е лайсната над вътрешния декоративен праг, която продължава по извивката на калника. разбирам те перфектно, защото миналия ден го извършвах това упражнение именно заради скапана щипка
та както ти казах дърпай яко, сигурно до сега не е сваляна или отдавна не е пипана
моята първия път като я свалях се узорих, ама то се иска и рутина :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 01 Авг 2008, 21:18

Hellrider написа:това е лайсната над вътрешния декоративен праг, която продължава по извивката на калника. разбирам те перфектно, защото миналия ден го извършвах това упражнение именно заради скапана щипка
та както ти казах дърпай яко, сигурно до сега не е сваляна или отдавна не е пипана
моята първия път като я свалях се узорих, ама то се иска и рутина :)
    :yes: На облегалката от двете страни имаш метални релси в които влиза метална издатина.Дърпаш здраво,нищо не може да се счупи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 03 Авг 2008, 15:11

Благодаря, колеги. Ей сега слизам да я напъвам :mhihi:

п.п.
3-ма човека се пробвахме да я издърпаме и не излиза мамицата и...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 04 Авг 2008, 15:37

А тая пластмасова лайсна може ли да се вкара в скобата без да се вади облегалката?
Изображение

Назад към E36