Странно чукане на педала...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CCCP_Power
- Потребител
-
Странно чукане на педала...
Колеги имам едно питане ако на някой му се е случвало. Значи като спра на едно място и сам натиснал спирачката и през определен интервал(около 3 сек.) усештам едно почукване на педала на спирачката. А също така не само усещам ами го и чувам
После осъзнах, че не само като натискам спирачката ами по принцип се чува това нещо, но със сигурност е свързано със спирачната система. Каква ли е причината? Може би спирачната помпа е на път да ме изостави 

Сега се сещам, че като си взех колата първите един два месеца може би го имах същия проблем. Държа спирачката и се усеща леко почукване на 2-3 секунди някъде. После изчезна и чак сега се сетих за него. Мойта е автоматик между другото, едва ли има някаква разлика, освен размера на педала, но все пак да спомена.
We love you Ronnie!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
При мен случаят беше същия, после спря да "чука", като единственото нещо, което съм правил е да сменя ролките с ремъците, кормилната щанга с носачите и едно задно спирачно цилиндърче. Може да е била някаква вибрация от разхлопаното окачване, макар че не съм сменял тампоните на двигателя, така и не успях да разбера 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
И при мен го има това почукване, интересното е че не е постоянно, ту се появява, ту изчезва. Дано да се намери някой компетентен по тизи въпрос, че да ни осветли 

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Веднага ви отговарям.Въпросното чукане е от клапана на парното за топло и студено
Пробвайте когато започне да почуква да завъртите врътката на парното за топло/студено.Веднага спира, като най-вероятно след секунди пак започва.

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
overclock написа:Веднага ви отговарям.Въпросното чукане е от клапана на парното за топло и студеноПробвайте когато започне да почуква да завъртите врътката на парното за топло/студено.Веднага спира, като най-вероятно след секунди пак започва.
И това е чукало при мене, ама нищо общо нямат спирачките с парното, само звучи по подобен начин. Педала се усеща, освен че се чува.
We love you Ronnie!
- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само BMW-та
- Мечтае да кара: M850i
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2