Леко виене и тресе при спиране

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Леко виене и тресе при спиране

Мнение от radosi » 24 Юли 2008, 0:15

Здравейте,
Докарах колицата от германия BMW 316i 1.9 compact
В началото на пътуването нещо леко ломотеше или тогава просто не съм го чувал добре но след около 1200-1500 км забелязах че като ми се налага да спирам интензивно от 100-40 .. понеже вече бях в Сърбия забелязах че колата тресе все едно спирачният диск е крив. Проверих дали при движение се загрява диска ама не всичко е нормално .. но колата малко рее по пътя (на кривите пътища в Сърбия много теглеше наляво надясно). Все пак можеше да се кара с скорост от 100-140 км/час без видими проблеми само дето от време навреме лекичко си танцувах из лентата. По едно време се изнервих слязох и установих че лявата предна гума хлопа леко като я ритна все едно ритам задна гума на голф .. те нали са на конусни лагери и винаги имат малък луфт. Да ама това е предна и явно неще се е разбил лагер .. аз ли съм го разбил по пътя :(

в ТУФ който е от преди седмица пише че е сменян шарнир на лявото колело и че всичко е перфектно. Наистина спирачни дискове и накладки са като новички ;)

Възмойжно ли е летните гуми с джанти които слогих да са създали проблема като тази на дефектиралото колело да не е била савсем балансирана. карах съвсем малко колата с зимните гуми и нямам впечатления.

Досега съм карал само голфове и не ми е ясно точно окачването и лагеруването на ходовата част.

Иначе колата е чудесна и даде 6.4 за цялото пътуване като средно съм карал с 110-120 с пълна кола и багажник - така че респект.
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 24 Юли 2008, 8:24

Лагер ще да е остава да провериш дали при завои с високи скорости си променя звука, но иначе и на мойта старата вектра като се беше разбил и така спираше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Юли 2008, 9:24

Моята правеше така с вибрациите но не ломотеше.

Смених си дискове и накладки. Тампони на носачи и шарнирни болтове и заспа. Оказа се че нищо ми няма на лагерите.

Така че предполагам при теб са и шарнирите... Не се усеща на хубав път, докато не попаднеш на някое "минно поле".

Честито. Приятна машинка е малкия 1.9 ;) Той и големия дава много приличен разход на дълъг път.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Юли 2008, 17:29

Еми колега ,какво да ти кажа.... всичко от предницата може да е причина за подобно поведение .... това накрайници външни и вътрешни , тампони на носачите , шарнири външни и вътрешни,биелетки, спирачни дискове , лагери ,небалансирани гуми ,криви джанти, нерегулирана предница.... Иди на преглед да ти видят нещата ....

Назад към E36