BMW E36 Compact Diesel?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E36 Compact Diesel?
Здравейте. От доста време следя форума, но никъде не мога да намерря информация за E36 Compact дизел. Интересува ме здравината, надежността и разхода на 318tds 90 кончета compact. Също така има ли добър въртящ момент при по-ниски обороти?
Ако някой тук има e36 compact 102 коня бензин, нека каже какъв среден разход на бензин (не на газ) му дава.
Ако някой тук има e36 compact 102 коня бензин, нека каже какъв среден разход на бензин (не на газ) му дава.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми бензиновия е около 11 в градски условия в софия,юли и август може да падне и на 10,щото няма много задръствания
зимата 11.
Извънградско 7-8л./100км.

зимата 11.
Извънградско 7-8л./100км.

Разход
Еми зимата ми даваше към 12/100 градско
Сега ми дава 10/100 градско
До морето с 4 човека и скорост 120 140 км ми даде 8/100
И каде тоя метан сте го монтирали, че направо идея си нямам в този багажник как влизат тез бутилки
Сега ми дава 10/100 градско
До морето с 4 човека и скорост 120 140 км ми даде 8/100
И каде тоя метан сте го монтирали, че направо идея си нямам в този багажник как влизат тез бутилки
Мерси за отговорите относно бензинките.
В момента главно ме интересуват горепосочените въпроси относно дизеловия вариант. Просто ми писна да се занимавам с разни там "майстори' дето газифицират, а разход от рода на 10-12 на сто бензин градско за двигател с кубатура само 1,6 не ми изглежда оптимален вариант.
В момента главно ме интересуват горепосочените въпроси относно дизеловия вариант. Просто ми писна да се занимавам с разни там "майстори' дето газифицират, а разход от рода на 10-12 на сто бензин градско за двигател с кубатура само 1,6 не ми изглежда оптимален вариант.
- vld
- Старши ентусиаст
-
318tds ще дава около 8 градско и 5.5 извън градско,без да го чипосваш.
Ако го чипосаш 1л нагоре,това разбитасе са данни за комбито а то е с 100кг. по тежко от компакта, при него може да е малко надолу.
Като здравина на шасито ,са си екстра доста дуракоустойчиви автомобили,за моторите зависи.
Ако вземеш някой гроб ще се ръснеш стабилно ,за дизела става дума.
На бенцина няма какво толкова да му се повреди,а и да се повреди не е скъп за поддръжка. И двата вариянта са с ангренажна верига и консумативите ти са масло и филтри.
Дизела е по икономичен като цяло,зависи колко ще става разликата в цената на двете горива.Но разликата е малка.
За вървеж определено чипосано ТДС-че върви по хубаво от 16-ка.
Без ЧИП коллата е много спряла,специално тоя мотор е доста слабичък за това купе,все пак е само 1668цц.
Успех дано намериш читава.
Ако го чипосаш 1л нагоре,това разбитасе са данни за комбито а то е с 100кг. по тежко от компакта, при него може да е малко надолу.
Като здравина на шасито ,са си екстра доста дуракоустойчиви автомобили,за моторите зависи.
Ако вземеш някой гроб ще се ръснеш стабилно ,за дизела става дума.
На бенцина няма какво толкова да му се повреди,а и да се повреди не е скъп за поддръжка. И двата вариянта са с ангренажна верига и консумативите ти са масло и филтри.
Дизела е по икономичен като цяло,зависи колко ще става разликата в цената на двете горива.Но разликата е малка.
За вървеж определено чипосано ТДС-че върви по хубаво от 16-ка.
Без ЧИП коллата е много спряла,специално тоя мотор е доста слабичък за това купе,все пак е само 1668цц.
Успех дано намериш читава.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Моя Компакт е с М44 мотор 143кс и харчи извънградско 7 а градско 11 така че определено ако е бензин да е 16V. Бензина е Vpower
- vld
- Старши ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1