Климатроник - Проблем с клапи и степени на климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатроник - Проблем с клапи и степени на климатроника

Мнение от Bobi4 » 20 Юли 2008, 22:50

Колеги, имам следния проблем и вече незнам каде да ходя и какво да правя.
Климатроника не отваря клапите ми и изобщо не духаше вътре в купето ама и полъх няма нито топло нито хладко :) нито студено. Та ходих при N броя майстори и само на едно място пича ми отвори клапите ръчно и ми духат само централните сега НО духат прекалено слабо защото климатроника ми работи само до 3-4 степен и нагоре изобщо не качва скоростите. Моля кажете какво да правя, вече май се запътвам към дару кар защото никаде не ми го оправят това нещо. Навсякаде ми казват различни неща даже един ми каза да си сменя климатроника :shock: :shock: :shock: направо вече главата ще ми гръмне. Не е проблема в панела с компа на климатроника слагал съм го на друго БМВ и работи перфекно върти клапи и т.н. сменил съм и транзисторчето, че то в началото правеше проблеми. Искам също да попитам дали може тези всички проблеми да ми идват от (таралежа). Моля някой да ми препоръка каде да отида в София на ремонт. :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 20 Юли 2008, 23:38

http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... p?t=100591

Погледни тази тема. Най-вече коментара на emiche и след него коментара на Bobi4
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 20 Юли 2008, 23:44

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Това съм аз!!! Ама там само ми отвориха клапите и ми казаха да мина към 2-ри август пак :shock: за сега там оставам защото най-много ми помогнаха и ми дадоха отговори, ама искам час по скоро да си го оправя защото жената се муси вече доста а ще ходим на моренце с детенце и трябва да му е хладничко :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

Мнение от boricha » 21 Юли 2008, 14:30

Имах същия проблем оказа се таралежа, чертичките се увеличават а силата и звък ана моторчето си седят до 3та степен нагоре не вдига обороти. Смених го с оригинален 230лв в Дару и вече една година не е мръднал. Ако е таралежа не си купувай втора употреба в никакъв случай тва им е детска болест и всичките са такива, това което се продава като рез част в дару вече няма този проблем с охлаждането и не се преебава, което най-често се получава от клеясал мотор несменян филтър на купе от което се затормозява въпросния таралеж и се прецаква.
Когато се блъсках с проблема имаше 2 възможни проблемчета 1. таралеж и 2. конденаторче в компа на климата ( управлението се бъгва и си прави каквото си поиска)
П.П. Извинявам се за липсата на запетайки- домързя ме !!!
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 21 Юли 2008, 23:12

Мерси за отговора имам абсолютно същия проблем със степените ама тоя таралеж златен направо :( 230лв. мислех си че е по малко ама като се е видяло ще ходя до дару да го сменям.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 22 Юли 2008, 10:07

Радвам се че помогнах дано е от това.
А аз като Тома неверник пробвах със втора употреба (80лв) и работи точно 1 седмица, добре че се бях разбрал да ми го смеят или да ми върнат парите - и хоп после от Дару. Там изглежда малко по различно от оригиналното с по-тънки и по-къси пръчки на радиатора, но сигурно е от по различнен материал защото в Дару сами ми казаха че е помислено повече за охглаждането. Пък и дават 1 год гаранция. Имай предвид че ми искаха 80 лв за монтаж а аз минах с 20 защото бях свалил всички кори и стария таралеж и се разбрахме за отстъпка. Все пак 2 винта за 80 лв и на тях им се стори много хаха, та взеха по 10лв на брой в крайна сметка и корите аз си ги монтирах сам.
Успех дано е от това, ако не си сигурен може да пробваме с моя.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 22 Юли 2008, 21:35

Искам да те попитам колко време трябва да чакам за този таралеж? Или като отида веднага ми го сменят защото заминавам другата седмица за морето.

П.С. А таралежа не играе никаква роля в отварянето и затварянето на клапите ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 22 Юли 2008, 23:43

Не но май кондензаторчето влияе, ами обади им се да ги питаш при мен стана за 30-40мин но бях махнал корите иначе повече пари и не знам колко време но си мисля че е веднага те са 3 винта на кората и 2 за таралежа. Ама знам ли ги сигурно зависи колко са натоварени, в крайна сметка ако бурзаш може и сам да си го сложиш ама няма да ти дадат гаранция :( Все пак требе да се лапа
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 22 Юли 2008, 23:52

В смисъл, обади им се да ги птааш дали имат в наличност, не знам дали си пазарувал от дару кар, но prez internet се прави така влизаш в realoem.com пишеш последните 7 символа от VIN номер за да излезе точно твоята кола, намирш таралежа ( Final stage unit) i в старницата на дару в запитване за част пишеш продуктовия номер от realloem.com И там ти пише има ли в наличност и каква е цената.

П.П.
Ххаха както се казва с едни изречение
Дано съм бил от полза
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: F11 525d

Мнение от diav0l0 » 28 Юли 2008, 10:34

''Bobi4'' Пиши като намериш причината за климатроника, аз вчера гледах едно 318 в една автокъща като цялостно състояние ми хареса, но имаше същия проблем като твоя климатроник. Изобщо не духа през духалките, както и да си играех с копчетата, моторчето вдига обороти като пивишаваш степените но не духа и грам. Казаха ли ти тези пичове при които си ходил колко ще ти излезе ремонта на клапите??? да знам какво да се пазаря или да не се занимавам и да търся друго..
Поздрави

Назад към E36