газ на М43 1.8 - питане ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
газ на М43 1.8 - питане ?
здравейте колеги,
дойде време да се слага газ на БМВ-то. Мотора е М43 1.8. Та значи на мен ми се искаше газов инжекцион и ходих да питам в Пловдив на едно мясно ми казаха 1300лв за някъв си италиянски с чешка електроника и 1600лв. за BRC. Но човека ми каза че за тва БМВ е по-добре да се сложи обикновената газ там с клапи за дебитомера да не гърми(то не да не гърми ами да го предпрази при гръмване) и емулатор за дюзите.... този вариант се връзва на 650лв.
Та въпроса ми е вие как мислите ?
Има ли голям спад в мощността ако е обикновената газ ?
Струва ли си обикновената или ше имам ядове после ако я сложа ?
Изобщо пишете кви са ви впечатленията.....
П.С. Мнооооооого моля да се пише само по темата, нека стане интетресна, моля да няма отговори от рода на "карай си я на бензин" и ако има очаквам някой да ми дава бензин за 1,20 и тогава нямада слагам газ.....
Мерси предварително !
дойде време да се слага газ на БМВ-то. Мотора е М43 1.8. Та значи на мен ми се искаше газов инжекцион и ходих да питам в Пловдив на едно мясно ми казаха 1300лв за някъв си италиянски с чешка електроника и 1600лв. за BRC. Но човека ми каза че за тва БМВ е по-добре да се сложи обикновената газ там с клапи за дебитомера да не гърми(то не да не гърми ами да го предпрази при гръмване) и емулатор за дюзите.... този вариант се връзва на 650лв.
Та въпроса ми е вие как мислите ?
Струва ли си обикновената или ше имам ядове после ако я сложа ?
Изобщо пишете кви са ви впечатленията.....
П.С. Мнооооооого моля да се пише само по темата, нека стане интетресна, моля да няма отговори от рода на "карай си я на бензин" и ако има очаквам някой да ми дава бензин за 1,20 и тогава нямада слагам газ.....

Мерси предварително !
Re: газ на М43 1.8 - питане ?
BiTurbo написа:здравейте колеги,
Има ,спада е толкова голям колкото не можеш да си го представиш, направо ти спада цялата кола колега без майтап и колкото и да ти е противно в този случай е по добре да си я караш на бенз

Иди при дистрибутора на BRC на околовръстното в Тракия и слагай ГИ, те си дават и най голяма гаранция от всички газови сервизи, останалото е набутвация

колега и аз бях пред същата дилема за обикновенна или инжекцион и сложих обикновенна преди 3 седмици, засега е 'кихнала'
засега е добре. желателно е да махнеш клапата на колекторите която определя пътят на газовете или нешто такова. тя е алуминиева и доста лесно се чупи до колкото съм чувал. на мен в тартарини ми казаха само газ инжекцион за 1400лв заради тая клапа щото не се махала и дори след като им казах че клапата се маха и сам сагласен и сам да си я махна пак твърдяха че не може и аз се отказах от тях махнахме въпросната клапа с един приятел и ми излезна 500лв ловато 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
bbekov написа:Търси ГИ Фобос - около 1200лв е за 4 цилиндъра.
абе и аз ги търса тия фобос, че уж по-евтини и пак ги бивало ама тука в Пловдив къде мога да ги намерия ако някой знае да каже....
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
слагай си обикновенно БРЦ--карах такъв мотор близо година и не ми гръмна нито веднъж за 50 000км----хем ми е слага приятел,който не си вади хляба с това
пък за вървенето--то и на бензин не върви кой знае колко-така,че няма да е фатално

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Има доста изписано по темата във форума Аз съм с м40 и обикновено АГУ Но според колегите ГИ е по добър и сигурно е така Зависи с какви пари разполагаш Но и според мен ГИ е по добре
Не всичко което лети се яде
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Да ти дам мойто ловато, така или иначе ако не ти е фабрично газвото ще замине,поне кавкото се гоовори по този новия закон от ЕС тъй ,че по добре изчакай да видиш какво ще стане да не си биеш авто гол с 1200 лв 

- Mitack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M43B18'97
- Мечтае да кара: ново BMW
Колега, на мойта и сложих газов инжекцион Simgas с италиански дюзи (метални) за 1350 лева миналата година във фирма "Антико ООД" - Пловдив намира се на Кукленско шосе 17 тел. 032/694259. Трябва да ти кажа, че съм напълно доволен. Колата си има ряз, гори на градско -10,5 газ (карам я в Стара Загора - големи баири и на къси разстояния) на извънградко около 8 (110-130км/час) мисля че е нормално.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
EcLipSeR написа:Да ти дам мойто ловато, така или иначе ако не ти е фабрично газвото ще замине,поне кавкото се гоовори по този новия закон от ЕС тъй ,че по добре изчакай да видиш какво ще стане да не си биеш авто гол с 1200 лв
къв нов закон и кво ше замине не разбрах. Я поясни малко.....
- slep
- кандидат ентусиаст
-
Колегата ти казва че колата ако няма заводско агу Няма да можеш да я караш след 2009 г Но той не е гледал и не е чул продължението че това няма да стане А казаха че ще вдигат бензина и дизела 

Не всичко което лети се яде
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
slep написа:Колегата ти казва че колата ако няма заводско агу Няма да можеш да я караш след 2009 г Но той не е гледал и не е чул продължението че това няма да стане А казаха че ще вдигат бензина и дизела
начи съм на прав път с моя проект

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
slep написа::yes:
колега аз не чух да са го отхвърлили ,да се надяваме ,че си прав защото да си продавам газовото докат е време че после няма кои да го вземе

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2