проблем със тоци

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем със тоци

Мнение от BMW740IL » 15 Юли 2008, 9:21

здравейте колеги, искам да споделя мъката която ме гони от два дена .Онзи ден карах си колата до приморско ,всичко ок до момента в който реших да се връщам за Бургас..... сядам в колата въртя ключа и паля след няма и 3 метра от потеглянето колата изгасна.реших ,че няма ток ,дадохме ток и запали и на връщане кото присветнах на един да се дръпне колата изгасна в движение..... запалих опитъх да вкюча фарове но пак изгасна,едвам едвам е докарах до бургас,забрайх да спомена ,че понякога сама си дига оборотите и че какно ми свиреще усилвателя ненадейно спря,пробвал съм го на други коли но на бумерката неще и неще .... ако някой може да помогне или да даде предположение от какво и това много ще съм му задължен
П.П днес дори няма грам ток,нито една лампа не свети по таблото..... смених акомулатора от другата кола и пак не пали

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юли 2008, 11:16

Колега , мисля си да провериш за окъсяване ..... съвета ми е свали го тоя усилвател (откачи го от захранване - да не би тои да ти дава някъде на късо токовете,казваш че си го пробвал на други коли и няма проблем :shock: ) Провери на келмите на дето се слагат на акомулатора (но акомулатора откачен, защото ако има късо ще съсипе батерията- напрактика тя отдава максималния си ток при късо) , със мултицет измери дали има късо (слагаш мултицета на съпротивление или ако има зумер - на зумер и поставяш едното пипало на плюсовата клема да другото където и да е на корпус (маса) ако ти даде много ниско съпротивление (или ако си на зумер ти изписка зумера) значи имаш късо някъде ... и тогава трябва да почнеш по веригата и да гледаш кое точно :( (а те не са малко кабеляци и джаджи)... не знам друго на мен ли чно не ми идва на ум!Погледни и тия фарове ... след като казваш че като светнеш с тях гасне колата може тяхната верига да прави проблем .... ама то ако има късо там ще изгорят предпазителите за фаровете.... оффф не знам тоя проблем е кофти.... :( Значи провери си и предпазителите може някоя верига да прави късо да гори предпазител и от там да ти идва проблема....

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Юли 2008, 11:38

А като махнеш усилвателя работи ли нормално
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 15 Юли 2008, 11:55

С контактен спрей напръскай и затегни болта на главният кабел, който идва от акумулатора и захранва всички предпазители. Намира се от дясната страна на кутията с предпазителите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW740IL » 16 Юли 2008, 13:55

откачих всичко от музиката и колата пак не запали..... накрая разкачих всички кабелаци и глупости зачистих ги зачистих и клемите и запали.... усилвателя отново не свирна а до преди това си свиреше много стабилно..... имах кондензатор и го свалих щотот уж колата щеше да се продава да не би да е от това ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 17 Юли 2008, 7:53

Провери дали ти зарежда динамото
Не всичко което лети се яде

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW740IL » 10 Яну 2009, 23:39

оказа се ,че незарежда .... крушката която трябва да светне не свети и не зарежда динамото.... сега дори и километража се изгуби.Някакви предположения?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 11 Яну 2009, 0:00

еми смени си генератора, щом не зарежда. какво искаш, да караш само на акумулатор с фарове, парно, музика?! ми ... няма как да стане 8)
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW740IL » 11 Яну 2009, 0:15

сичко е сменено но нещо в кабелите към таблото се е пре.бало и не светва лампичката и следователно не зарежда

Назад към E36