ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от A.Stoyanov » 25 Фев 2011, 17:56

Четох из темите,но там само е преведено от немски някой може ли да напише накратко какво представляват екстрите с номер 570 и 960

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Фев 2011, 22:56

Голема ебавка, браточки! Главно синьо :mhihi:

Централно без аларма - до вчера всичко ок. Днес обаче заключвам колата, задната дясна седи отключена. Заключвам я ръчно щото нямах време да си играя. После отключвам, заключвам - задната си заключва, предната дясна тоя път обаче дава заето :winky: . Та си се бъзикат двете и то само десните врати. Утре ще чекирам бушоните, ама честно казано нямам представа къде да търся проблемата - идей ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Фев 2011, 9:27

ogata написа:Голема ебавка, браточки! Главно синьо :mhihi:

Централно без аларма - до вчера всичко ок. Днес обаче заключвам колата, задната дясна седи отключена. Заключвам я ръчно щото нямах време да си играя. После отключвам, заключвам - задната си заключва, предната дясна тоя път обаче дава заето :winky: . Та си се бъзикат двете и то само десните врати. Утре ще чекирам бушоните, ама честно казано нямам представа къде да търся проблемата - идей ?

Нещо става с машинките,маса да им се губи...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 27 Фев 2011, 18:54

Колеги не си бях палил колата около 3 седмици, маслото ми е малко над минимума. Днес отидох да я припаля и се случи следното: Врътнах аз запали си без проблеми, но повдигачите чукаха и я изгасих, след което не съм я палил... :oops:
Въпроса ми е колко време долу горе ще трябва да лопа за да се напълнят повдигачите и да спрат да тракат, някой имал ли е подобен случай :dunno:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Фев 2011, 20:30

Kambe написа:Колеги не си бях палил колата около 3 седмици, маслото ми е малко над минимума. Днес отидох да я припаля и се случи следното: Врътнах аз запали си без проблеми, но повдигачите чукаха и я изгасих, след което не съм я палил... :oops:
Въпроса ми е колко време долу горе ще трябва да лопа за да се напълнят повдигачите и да спрат да тракат, някой имал ли е подобен случай :dunno:

Веднага ти отговарям-10-15 мин.с лек форсаш :yes:,но сигурен ли си,че маслената помпа качва масло,лампата гасне ли...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 27 Фев 2011, 20:59

vladi_a_i написа:
Kambe написа:Колеги не си бях палил колата около 3 седмици, маслото ми е малко над минимума. Днес отидох да я припаля и се случи следното: Врътнах аз запали си без проблеми, но повдигачите чукаха и я изгасих, след което не съм я палил... :oops:

Веднага ти отговарям-10-15 мин.с лек форсаш :yes:,но сигурен ли си,че маслената помпа качва масло,лампата гасне ли...

лампата гасне веднага след запалването
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Фев 2011, 19:55

vladi_a_i написа:

Днеска спряха да отключват (съответно и да заключват :mhihi: ) и двете десни врати. Какво имаш предвид с масата ? Какво да направя по-точно :dunno:
Последна промяна ogata на 03 Мар 2011, 14:01, променена общо 3 пъти
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 28 Фев 2011, 21:45

Здравейте колеги преди 5 6 месеца си зех бмв 1.8is 93година как да разбера дали е М42 или М44 ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Фев 2011, 21:49

player123 написа:Здравейте колеги преди 5 6 месеца си зех бмв 1.8is 93година как да разбера дали е М42 или М44 ?

viewtopic.php?f=8&t=238162

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 28 Фев 2011, 22:05

daddy_ написа:
player123 написа:Здравейте колеги преди 5 6 месеца си зех бмв 1.8is 93година как да разбера дали е М42 или М44 ?

viewtopic.php?f=8&t=238162

Мерси колега за инфото м42 съм значи :)

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 01 Мар 2011, 14:49

Няколко бързи въпроса:
№1) Нормално ли е като вкарвам 5та предавка и да се чува - храс! (няма как да го напиша).
Обикновено се получава, когато карам примерно със 100+ км/ч и освободя от скорост колата и после при обратно включване се чува този звук. Иначе докато си изреждам скорости като набирам до избраната от мен скорост, за 1 000км съм го чул само един път...
И вторият въпрос е свързан с първия:
№2) БМВ и изобщо колите с пълна инжекция изключват ли се от скорост при някакви условия?
Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Мар 2011, 17:15

1. Не е нормално, пробвай за начало да и смениш маслото(напиши в търсачката има тема за смяната му), но най-вероятно е синхронизатор.
2. Изключват се разбира се, друг е въпросът, че при върната газ(на скорост) и спускане по надолнище примерно, разхода на гориво е 0, а на свободна си гори около литър на час.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 01 Мар 2011, 17:24

Dpy написа:друг е въпросът, че при върната газ(на скорост) и спускане по надолнище примерно, разхода на гориво е 0, а на свободна си гори около литър на час.

То и разходомера си го показва, ама повечето хора си мислят, че е развален :mhihi:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 01 Мар 2011, 17:34

Dpy написа:1. Не е нормално, пробвай за начало да и смениш маслото(напиши в търсачката има тема за смяната му), но най-вероятно е синхронизатор.

Ок, скоростната кутия няма никакви странични шумове, виене и т.н., но да приемем, че е синхронизатор (както и аз мисля). Синхронизатор сменя ли се или се сменя направо скоростната кутия ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 01 Мар 2011, 18:16

ogata написа:
vladi_a_i написа:

Днеска спряха да отключват (съответно и да заключват :mhihi: ) и двете десни врати. Какво имаш предвид с масата ? Какво да направя по-точно :dunno:

Лек ъп по моя въпрос :mhihi: И освен това да питам - къде се намира модула на централното заключване ?
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36