Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 16 Сеп 2008, 22:19

ето още един начин за оправяне на въпросното слизане и качване на стъклото при отваряне и затваряне на вратата.махате кората и гуменото уплътнение което е отстрани на вратата.трябва да напипате механизма за отваряне които се състои от две части,мъжко и женско.хванете ги и ги стиснете едно към друго така че да нямат луфт между тях.със другата ръка натиснете механизма които държи вратата затворена докато щракне два пъти така че вратата все едно е затворена.дръпнете дръжката да отворите вратата без да пускате мъжкото и женското.ако има ефект през страничната дупка прекарайте по-дълга свинска опашка за да стегнете мъжкото и женското.по подобен начин може да се оправи и външната дръжка ако не иска да отваря вратата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 17 Сеп 2008, 22:52

А на мен колеги толкова ми се искаше BMW с ел.стъкла и смятах това като е с ръчни,то следващото непременно да е с ел. ама.......като гледам к`ви ядове ви създават май ще си помисля :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Hirit » 02 Окт 2008, 11:50

Здравейте, имам същия проблем, трябва ми пластмасов водач за стъклото, от каде мога да намеря такъв?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 02 Окт 2008, 18:33

Здравейте колеги, аз имам следния проблем. Когато затворя вратата прозореца слиза НАДОЛУ, а когато отворя вратата, прозореца се връща в обратно полужение(т.е НАГОРЕ), дори и не както трябва ами малко по надолу. Когато реша да вдигна прозореца от копчето, той не се вдига, а когато реша да го сваля, става, но трудно - на степени. Някой с подобен проблем? Ходих в БМВ сервиз, опитах се да обесня проблема, погледнаха случая. Смениха ми машинката и отново същата работа, проблема явно е от някъде другаде... От сервиза ми обесниха, че за да се разреши този проблем, трябва да се сменя абсолютно всичко свързано със стъклото, след което аз отказах, тъй като цифрата ще бъде голяма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 540i

Мнение от kobrata_levski » 19 Окт 2008, 12:46

а пък на мойта е-36 нямам такиеа проблеми но нз защо толкова бавно се вдигат стъклата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от veseko » 28 Ное 2008, 17:29

едно приятелче има купенце и прозорците се затваряха само на инпулси а като задаржиш копчето отива до горе и се връща само ,голяма простотия, но важното е че този проблем го решихме със смяната на един бушон , но кои точно беше вече не сам сигурен , проверете си бушоните явно има бушон и за стаклата ;) така стана при нас доно не е било случаиност :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем

Мнение от mari4ko » 10 Дек 2008, 0:27

и аз имам подобен проблем: значи, стъклото се движеше перфектно, докато един де се счупи механизма, естествено заварих го (българска му работа) след което се счупиха пластмасовите плъзгачи, след което за да наместя стъклото, счупих стъклото! :D купих си др стъкло, нови повдигачи, др механизъм, но сега се вдига мн бавно! от какво може да е това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 16 Дек 2008, 15:41

Здравейте колеги,

Имам следния проблем: Преди няколко дни прозорците на моето Е36 Купе спряха да се движат въобще - нито като отварям и затварям вратите нито като натискам копчето. Предполагам че е свързано с изгорял бушон само че не знам кой точно е бушона на ел. стъклата. Гледах в нета разни графики но не съм сигурен точно кой е. Ако има някой който е подменял такъв бушон моля да помага...

Благодаря предварително за оказаното съдействие.

ПП: Пробвах с изключване на акомулатора за известно време (за няколко часа) но това не помогна.

:bchug:
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 26 Фев 2009, 23:16

някой може ли да ми даде линк от реалоем.ком да видя кое точно е въпросния водач, че моето стъкло се чу "прас" и излезе от рамката на една страна :uups: :confused: :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 26 Фев 2009, 23:23

Kambe написа:някой може ли да ми даде линк от реалоем.ком да видя кое точно е въпросния водач, че моето стъкло се чу "прас" и излезе от рамката на една страна :uups: :confused: :roll:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10
Номер 2 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 27 Фев 2009, 3:53

cucko написа:
Kambe написа:някой може ли да ми даде линк от реалоем.ком да видя кое точно е въпросния водач, че моето стъкло се чу "прас" и излезе от рамката на една страна :uups: :confused: :roll:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10
Номер 2 ;)
Точно номер 2 и са по два водача на стъкло а цената е 3-4 лева :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 04 Мар 2009, 18:31

намерих водачи за по 6.50 бройката, остана един свободен ден да си ги сменя, купил съм си и щипки за вратите направо и тях да сменям, дано се справя :D
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

и аз имам един проблем

Мнение от svetlio_mi » 04 Мар 2009, 20:03

десният ми прозорец се дигна в най горно положение и сега несе смъква изобщо .

Потребител
Аватар

здр и аз имам проблем

Мнение от svetlio_mi » 04 Мар 2009, 20:07

десният ми прозорец се дигна в най горно положение и сега несе смаква изобщо .Колата купе.

старши ентусиаст
Аватар

Re: здр и аз имам проблем

Мнение от Kambe » 04 Мар 2009, 20:19

svetlio_mi написа:десният ми прозорец се дигна в най горно положение и сега несе смаква изобщо .Колата купе.

моторчето чува ли се да бръмчи ? ако не се чува виж бушоните, ако не са бушоните значи е заминало моторчето, ако бръмчи значи и ти си за смяна на водачи (това е най-приемливата като цена повреда в случая :) )
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36