Реален разход на 318 IS Coupe

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Дек 2006, 12:16

Това с книжките на колите е съвсем друга тема на разговор. Искам да видя ти как ще си, ако на колата ти й ги няма два литра масло :!: :!: :!: на 10к км.
Напълно съм съгласен за втората част на изкаването ти: След смяната на въпросия "чарк", ТОГАВА "колата ще е в топ състояние", а не ПРЕДИ това. :winky:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Дек 2006, 12:21

turbo написа:Това с книжките на колите е съвсем друга тема на разговор. Искам да видя ти как ще си, ако на колата ти й ги няма два литра масло :!: :!: :!: на 10к км.
Напълно съм съгласен за втората част на изкаването ти: След смяната на въпросия "чарк", ТОГАВА "колата ще е в топ състояние", а не ПРЕДИ това. :winky:

абе няма да съм добре...
аре сега, нема да се караме за глупости... :winky:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Дек 2006, 12:25

Съгласен! Все пак всички сме с Е36 и БМВ в кръвта. :lol:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Дек 2006, 14:03

.... аз имам и малко Е38..... :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 01 Дек 2006, 14:06

;)
развихриха се разбирачите :)
за 'топ' казах 'почти', и посочих кое не е наред. Броят се на пръсти нещата, които пак ще бъдат сменени скоро въпреки че мога да карам така и 200 000 км.
за стъклата - да, зимата масово ги гледам запотени колите по време на дъжд или влажно - или карам в много странни райони може би?

за разхода - аз посочвам факти. който не го кефи да си кара с 13+ разход 'читава' кола - по принцип само лафа 'ми не мога да засека точно щото нямам 100 лева за бензин догоре' според мен е достатъчно показателен за финансовата възможност за поддържане на бмв. Толкова от мен по оффтопика.

Thor :yes: - капка надежда в мъглата от напиращи 'разбирачи' :mhihi:

п.с. за всяко от нещата посочени в тази тема се хващам на бас веднага с 'разбирачи', жалкото е че отнема много време доказването

п.п.с. кой кара с бмв 5w40 и не му харчи масло хич? ще ми е интересно... 'разбирача' turbo с подхвърлянето почти съм сигурен е с мотул 15w50 или поне някакво 10w40

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 01 Дек 2006, 14:26

t0sh написа:развихриха се разбирачите :)

По-голям от тебе няма...;)
Изображение
Driver's Racing Team

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 01 Дек 2006, 14:54

t0sh написа:п.с. ако махнеме 3 литра заради седенето и форсажа на място - а те са повече - слиза под 11 разхода.

са разбрах как колата ти дава разход като фиеста:) махаш времето, дето си седял на място, махни времето дето си давал газ, сложи само това, дето си карал по инерция и смятай тогава;)
12-12.5 е съвсем реален градски разход, за 10ти път го казвам. не ви ли писна да ги смятате тея резервоари, изтъркахте си елките.

t0sh написа: по принцип само лафа 'ми не мога да засека точно щото нямам 100 лева за бензин догоре' според мен е достатъчно показателен за финансовата възможност за поддържане на бмв.

според мен е адски невъзпитано да коментираш постоянно матерялните възможности на хората. На всеки му се кара БМВ и дори и хора, които нямат ТВОИТЕ възможности, се опитват да се закрепят в този социален статус. приеми, че не всеки може да отдели 100лв. за да си напълни резервоара до горе, ФАКТ ! Това не значи, че тези хора нямат право да карат БМВ и ти да им обясняваш, че, видиш ли, това не е за тях. В този форум се сещам за поне 20 човека със финансови възможности доста над средните, но сам теб виждам постоянно да обясняваш " ми като нямате пари, не карайте БМВта, аз понеже съм много паралия, ще си карам ". Преди две недели точно по същия начин се опитваше да обясниш на едно момче на ЕКО ( няма да споменавам кое е ), че видиш ли той трябва да даде 100лв., за да кара с пълен резервоар и да си засича колата, макар че той 10 пъти ти каза, че няма възможност, а ти продължаваше да му го натякваш. Ако искаш въобще не чети какво ти пиша, но според мен трябва да преосмислиш малко държанието си тук, казвам ти го, защото освен на мен, знам какво впечатление прави и на колегите. ноу ъфенс.

сори за офтопика колеги;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 01 Дек 2006, 15:03

не съм казал да не карат БМВ, но след като не вадят факти за техен разход, а коментират и се заяждат за моя без да покажат нищо, какво да кажа ?!? :dunno:

за мен това са 'разбирачи', аз поне не се обаждам и споря за нещо което нямам с какво да подкрепя

за пример - Thor е написал коректен пост - посочил е че е засичал с наливане догоре и колко му е излязло и това е. а не "ма малко е 'шото аз друго съм чувал" или "кат сипвам на празно 10 лв и докат светне за 40км ми излиза повече"

не мога да не ги коментирам такива - и аз сори за оффтопика :!:
Последна промяна t0sh на 01 Дек 2006, 15:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Дек 2006, 15:05

Малко за Тош -последния път кога ти показах че нямаш шпер ти каза че било дивашки..пък то си беше нормално ръчкане (щото за много хора един полубърнаут си е нищо друго освен ежедневие)...ама скии са ти сипваш за по 100 лв бензин и си мноу фешън...аз пък до сега не съм сипвал никога за 100 лв бензин,ама пак съм по-бърз от теб...а и още нещо ти откога имаш Е36-ца щото вчера я нямаше а вече почна да обясняваш за колко да зареждам :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 01 Дек 2006, 15:09

///M Power написа:Малко за Тош -последния път кога ти показах че нямаш шпер ти каза че било дивашки..пък то си беше нормално ръчкане (щото за много хора един полубърнаут си е нищо друго освен ежедневие)...ама скии са ти сипваш за по 100 лв бензин и си мноу фешън...аз пък до сега не съм сипвал никога за 100 лв бензин,ама пак съм по-бърз от теб...а и още нещо ти откога имаш Е36-ца щото вчера я нямаше а вече почна да обясняваш за колко да зареждам :mhihi: :mhihi:

а ти що не си дойдеш с колата на ЕКО най-после, и специално да го провериме това 'по-бърз' щото нямаш нормален старт с мене ;)

а за сипването мисля бях достатъчно ясен че е най-точния възможен начин за мерене на разход - са земете се хванете още 50 човека за 100-те лева. Те са към 70 м/у другото при сегашните цени ;)

п.с. преди юни не бях в България, прав си нов съм - и ?? пречи ми да постна факти за разхода или какво, нали затова е форума - ми докажи ми че има по-точен начин за мерене примерно със сипване за по 20 лева и ще кажа ок, и аз почвам да сипвам по 20 лв
Последна промяна t0sh на 01 Дек 2006, 15:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Дек 2006, 15:12

t0sh написа:
///M Power написа:Малко за Тош -последния път кога ти показах че нямаш шпер ти каза че било дивашки..пък то си беше нормално ръчкане (щото за много хора един полубърнаут си е нищо друго освен ежедневие)...ама скии са ти сипваш за по 100 лв бензин и си мноу фешън...аз пък до сега не съм сипвал никога за 100 лв бензин,ама пак съм по-бърз от теб...а и още нещо ти откога имаш Е36-ца щото вчера я нямаше а вече почна да обясняваш за колко да зареждам :mhihi: :mhihi:

а ти що не си дойдеш с колата на ЕКО най-после, и специално да го провериме това 'по-бърз' щото нямаш нормален старт с мене ;)

а за сипването мисля бях достатъчно ясен че е най-точния възможен начин за мерене на разход - са земете се хванете още 50 човека за 100-те лева. Те са към 70 м/у другото при сегашните цени ;)

не бе пак не си разбрал...аз сипвам за по 20 лв за да съм лек и бърз....а кога ще дойда с кола не Еко си мой проблем(то всъщност само снощи бях без кола),споко скоро няма да е а причината няма да ти я обяснявам ,но не е в колата ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Дек 2006, 22:27

t0sh написа:... ми докажи ми че има по-точен начин за мерене примерно със сипване за по 20 лева и ще кажа ок, и аз почвам да сипвам по 20 лв

Ми моя начин за мерене е по-точен.Хайде кажи,че не е така.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Дек 2006, 22:42

Са не мога да разбера кво се "дъвчете" кат малките деца в детската градина... за чий.... и да му харчи на тош 6/100 градско..... какво ще стане, ше си продадете всички до един Е36-ците ли? Кво ви боли, нали не е вашата кола...

Айде стига.... дай да го застреляме, щото виждаш ли лъжел.... това е форум, човека има право да изказва мнение... той казва това за неговата, аз еди кво си за мойта...и така...

Аз реално не виждам причина той да лъже.... нито ще изкара пари, нито ще стане кой знае какво нещо от това негово изказване... и един приятел не ми вярва, че докарвам между 10 и 11 разход градско, ма... проблема си е негов...

Големи хора сте все пак.... нека не става и тук както в тунинг.бг, където за 2 теми видях толкова псувни и обиди, колкото.... на Ботев хамалите могат да научат нещо...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 02 Дек 2006, 16:03

@драйвър: ок заяждай се за бордкомпа, за мен е предостатъчно точно всеки път на същата колонка да сипвам догоре до щракване и да гледам колко съм минал, особено след като плащаш парите за това което си сипал а не за това което показва бордкомпа, дори да е безобразно точен :)

@honzik: изобщо започнах да пиша, понеже видях че на въпроса на човека колко харчи една ис-ка му отговарят тотални глупости - 'читава' 318ис да дава 13 разход средно :kuku: (говориме нормално каране по София, явно - да изпреваря 'рацерски' коментари)

сложих си няколко пъти разхода за сравнение, с подробности как е карана за да ги опровергая, тъй като ако моята дава средно 11 в София, просто е очевадно че говорят глупости. А най-вече се издразних понеже от такива 'читави' коли и изказвания (още повече в този форум) после ядеме всички храната че бмв-тата харчели еди-колко си спирали еди-как си и т.н..

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Дек 2006, 16:17

Ае това с харчещите BMW-та е останало още от времето на М10/М20 моторите... да не говорим, че се сравняват с разни "малки" мотори на Пежо примерно... видиш ли, Пежото харчи 5 градско.... айде моля ти се...

Колко НЕяпонски автомобили с атмосферен двигател 1.8 вадят над 110PS и харчат 7-8 градско (примерно).... че после на BMW-то му бил висок разхода... и кат кажа на някой, че доближавам границата 10 (малко над 10 съм средно) при градски условия и се почва едно - "алелееееее, ма тия BMW-та били яко икономични бре, чакай и аз да си купя...."
На един френд баща му кара M20B25 в едно старо Е34 и верно прави 16 на газ.... ма на газ....
Друг пример... един приятел работи шофер на един от министрите... търкаля се с едно Е39 520... че и е подсилено.... и вика "написали са ми 19/100 норма.... тия са луди, аз с мойто откачено каране едвам хващам 13-14.... а си я правя кво си искам тая кола...."

А що се отнася до масовите Е36-ци в момента.... и особено 318iS... ако не бяха тия кретенски задръствания мойта щеше да ми дава 10/100 преспокойно... ма си я карам нормално.... до към 3RPM... като я ръчнеш (а ми се случва, като се престроявам в по-динамични задръствания) и ше ти качи 1 кило примерно... ма да дава 14/100... състезателите да си правят сметката... нямам нерви да я карам мойта на ръчка, че да видя колко ще се качи... пък честно казано, нямам и желание ей така да пилея бензин, само и само да докажа на някой си, че колата му не е "читава" и зат'ва му яде повече бензин... или че на него му е "тежък крака".

Вземете и престанете да се заяждате за глупости... все си мисля, че има много по-важни неща, за които да си троши нервите човек... че и за това...

;) 8) Живи и Здрави :) И да извинявате, ако има нещо ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36