Защо още караш е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Re: Защо още караш е36?

Мнение от michev » 27 Яну 2015, 19:21

Понеже стана въпрос за цени, та и аз да вметна малко - 2005-та платих за колата 8 700 лева, което бе доста добра цена за 9 годишна 36-ца тогава, 2 300 от тях бяха мито.Няколко години по-късно бе направен пълен ребилд на мотора, ако да е обикновена М43-ка с части почти само БМВ АГ, а това, което не бе оригинал не е купувано от България, а поръчвано директно от немско и като крайна сметка около 2 000 лева, това само части и обслужване на главата в специализиран сервиз, труд не смятам, колите си правя сам.2 пъти съм сменял по 4 амортисьора, 2 пъти по 4 шарнира, воден радиатор веднъж, съединител комплект, ниски пружини, м-техник ориг. тампони предни носачи, разпънка макферсони отпред, лети джанти 17-ки 2-ра ръка, но оригинал БМВ, 2 пъти нови гуми за тях, чисто нови лети 15-ки с гуми за зимата /въпреки, че последните 4 зими не е излизала от гаража/, дискове, накладки. Пълно претапициране салон, имам предвид врати, таван и колонки в черно, труд пак няма да смятам че и това си правих сам.Частите винаги са били най-доброто на пазара, маслото винаги е било Кастрол и винаги директно от вносителя.Към момента имам напълно изправен автомобил с купе без корозия, не е изложбен експонат и си има дребни забележки по външният вид, но мен ме устройва /по-горе дадох линк към някакви снимки/. Нямам нито кожени салони, нито рекарота с подгрев и колата си е по-скоро базова 36-ца, но това, което търсих го има.Определено никога няма да продам тази кола, и парите наляти в нея, отдавна са 5 цифрена сума, като въобще не живея с илюзията, че това ще е оценено при евентуална продажба.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 27 Яну 2015, 20:49

Защото е любовта на живота ми-за цени не ми се говори.
Само лекинко:
1.М мулти волан от е39 и темпомат и музика с управление от волана
2. Нова кожена ОЕМ м топка
3. Кожен подлакътник
4. Кожено рекаро с подгрев
5. малък, пак малък с гонг на него и накрая голям борд
6. М лайстни и м прагове външни и вътрешни
7. Фарове с лупа, бели мигачи и стопове с бял мигач ОЕМ
8.Вентилирани дискове отпред и отзад от 2.8
9. Кожени кори на вратите + еърбегове в тях
10. Задни ел. стъкла
11. Шнитцер добавка за предна броня-просто уникална
12. ОЕМ парктроник
13. Електрохроматично огледало
14. Черен кожен таван, колонки, черни сенници, дръжки и плафони + централен плафон от е46
15. 16, 17 и 18 цолови джантоци с гумите
16. Задна ел. щора от е46 - остава монтажа като се затопли + очакван ОЕМ телефон от е38 или е39
17. Ксенони и ейнджъли
18.Не много сток или ОЕМ "Пушек", разбирай ауспух, но елегантен и красив за около 90 бг лв.
19. Пръскалки с подгрев + датчик
20. Стъкломиеща система с пръскалки от е39
21. 2 задни липа, някой си ги позна-мамка му :bang: , третия ми е в гардероба и чака
И още "изгъзици" за които сега не се сещам, но удоволствието като я гледам е незаменимо! :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Яну 2015, 21:06

Провокираш към мерене на членове :ok:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 27 Яну 2015, 21:20

Разбира се, имам специално отношение към модела, за това я карам, затова и я купих.
Аз лично, най-хубавите Е36 които съм виждал, са едно М3 evo, едно кабрио (с изключително обурудване) и една Алпина. Ааа, и има нещо в щатските 325i/328i с жълтите салони... ;)

Ако имам М3 например и налея в нея 10-15к, не бих тръгнал да я продавам.Такава кола(или нейн еквивалент) става машина за ценители, страхотна за каране и... непродаваема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 28 Яну 2015, 2:26

M-coupe написа:
SH3M37A написа:Аз сега започнах да го карам тоз курник и не мисля да го сменям . Набутаха ме с него за 400 евро ,а аз мисля да вкарам в него поне х10 .Бях останал с убеждението ,че е36-цата си е чисто цигански автомобил понеже само мангали съм засичал да го карат по спомен.
Но останах доста очарован преди 2 години от возията му. Преди това не бях сядал в е36 .
Защо искам да си го запазя и да не го сменя защото макар и със отворен диф ми прави кефа на мокрото . Задното ми бе мечта ,но понеже не намерих читава супра се спрях на е36-ца с гаранция :)

Но не съм се отказал от супрата :mhihi: продължавам търсенето :lalala:

Не мисля, че точно тук е мястото да наричаш модела ''курник'' или ''цигански автомобил'' :no:

Колега пропуснал съм кавичките :ok: И нещо друго : предния автомобил ми беше кучкарник ,а по предния бълхарник :mhihi: Издигам се в йерархията . А и да ти кажа преди има няма 6-7 години баш такива чернички и мургавички виждах в тях. Това си беше лично мое мнение и не се мъча да убеждавам никой в него.
Както казах в момента виждането ми е друго за този автомобил и ми допада много . Пък и нали не очакваш да се говори за бмв-е все едно няма други :)

Има една мисъл : " Няма незаменими хора има незабравими " Че и с колите е така . Въпроса е как ти гледаш на нея ,като на незаменима или незабравима . Избора оставам на теб :)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 28 Яну 2015, 7:38

Във ВИН номера може да няма нищо интересно. Но пък всеки може да си го пренапише в неговия ексел :mrgreen:
Защото може да си правиш та*ак с 20 годишен интериор и пак да изглежда по красиво и модерно от аналози и по-нови модели :smoke:
10383829_848647398481085_9154870341023947764_o.jpg

Тамън имам няколко интериорни пакета - пушачи-кафеджии, непушачи, дървен, мков, летен, зимен и мога да си избирам как да ми е вътре по всяко време :mhihi:
Това което би било невидно за един "потенциален" купувач клиент възлиза на 4 цифрена сума от работа само и която не би била свършена от никой майстор по чужда кола...
За какво да я сменям. Като харесам друга - тая отива да отлежава в гаража като олдтаймер :lol:
п.с. И да - много хора не си показват колите и не си вдигат самочувствието от това разни семкаджии да се плюнчат и да :clap: Скромността краси човека... и колата му :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 28 Яну 2015, 13:04

моето Е36 и визуално и технологично, а и технически е по добре от 85%% от автопарка в БГ..
просто някакви тенденциози позиорки автомобилчета идват и си отиват, губят си стоиността на пазара..
но истинските неща се запазват за тези които имат очи да ги видят :)
за тези които нямат .. да им пожелаем да прогледнат докато са живи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2015, 13:10

В този ред на мисли, не ви ли е малко писнало как всяка 2ра е36ца е с ем брони ?
Или пък класиката в жанра, предна ем броня (ама не от онзи тип с 2те хоризонтални ребра :winky: ), тънки лайстни и ем добавката за задна броня :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2015, 13:13

По-добре така... да вземат да спрат да ги крадат най-накрая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 28 Яну 2015, 13:27

ogata написа:В този ред на мисли, не ви ли е малко писнало как всяка 2ра е36ца е с ем брони ?
Или пък класиката в жанра, предна ем броня (ама не от онзи тип с 2те хоризонтални ребра :winky: ), тънки лайстни и ем добавката за задна броня :mhihi:

Баш...аз затова не мисля да си сменям фейслифтовата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Яну 2015, 13:28

ogata написа:(ама не от онзи тип с 2те хоризонтални ребра :winky: )
Ога, какво й е на другата с решетката?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2015, 13:38

liloff написа:
ogata написа:(ама не от онзи тип с 2те хоризонтални ребра :winky: )
Ога, какво й е на другата с решетката?

Ааа, нищо :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2015, 14:06

Че те и двете са си оригинални решетки. Просто тайванските нямат от тия с ребрата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2015, 14:12

За тая ли става въпрос? Извинявам се, ама е утлра грозна :lol:

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2015, 14:25

Въпрос на вкус. Мен пък тая с комарника ми е грозна :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36