Усилване и упгрейди по шасито на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Усилване и упгрейди по шасито на Е36
205лв са комплект, което не е кой знае колко много.
Иначе най-доброто което аз мога да докарам със стандартно окачване, джанти, и без фланци е -1.4.
Поправете ме ако греша, но нормалните стойности започват от -1.5 !?
Иначе най-доброто което аз мога да докарам със стандартно окачване, джанти, и без фланци е -1.4.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Усилване и упгрейди по шасито на Е36
spirco написа:b00st написа:Ето я и моята. Скоро я слагам и ще напиша какви са вариантите, ако не изнамеря пистолета за втулки.
Въобще не ти трябва такъв. Купи си един подходящ болт, едно аксиално лагерче и една гайка.
Аз така ги сложих и със сигурност може да стане по - здраво отколкото със специални инструменти.
На болта слагаш гайката, лагера и нитгайката. Когато стягаш гледай болта да не мърда а да въртиш гайаката.
Да, това е начина ако няма специалния инструмент, нагледно тук става и с две шайби, вместо лагер http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... ic3-01.jpg
Ще го приложа, че след като бях оставил колата в сервиза за разни други неща и бях взел и брейса да бъде монтиран, като съм купил втулките и болтовете, но явно на майстора (който е форумен междудругото) не му се е занимавало да удари по 2 точки заварка, въпреки че колата стоя 2 дни при него, и просто бутнал втулките вътре и завъртял болтовете, като оправданието му беше, че аз съм бил 2рия човек, къде му носи брейс, инструмент нямал

Последна промяна b00st на 26 Апр 2015, 17:53, променена общо 2 пъти
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
TheDriver написа:205лв са комплект, което не е кой знае колко много.
Зависи какво искаш от колата. При мен на -1.7 ми стопи вътрешния ръб за под 2000км. Да не говорим и че оставях следи по 8-10 сантиметра широки при стартове с гума 225.... Сега на -0.8 ми е по-добре - колата е и по-палава в завоите, и с по-добър старт.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-

Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
зависи как кара човек... аз карам на над -3 отпред и и над -2.5 отзад
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Колеги някой има ли идея къде мога да поръчам по-дълги шпилки за тампоните на макферсъна?

Имам усилващи планки на предните бомбета и сега искам да сложа разпънка отгоре. Но болтовете идват къси и гайката затяга 2-3 врътки ей така:

Другия ми вариант са ей такива гайки от разпънката на е46 м3:

но са по 6 евро парчето, а по железариите не съм виждал такива.

Имам усилващи планки на предните бомбета и сега искам да сложа разпънка отгоре. Но болтовете идват къси и гайката затяга 2-3 врътки ей така:
Другия ми вариант са ей такива гайки от разпънката на е46 м3:

но са по 6 евро парчето, а по железариите не съм виждал такива.
Днес си реших проблема с позитивния камбър отзад в резултат на усилването на шасито.
Първия път ги сложих на максимална настройка - някъде 59.5см дойдоха дълги, но така е невъзможно да се кара всяко несъвъpшенство на пътя праща задницата встрани.
След това намалих до 58.5 за всяка страна.
Първия път ги сложих на максимална настройка - някъде 59.5см дойдоха дълги, но така е невъзможно да се кара всяко несъвъpшенство на пътя праща задницата встрани.
След това намалих до 58.5 за всяка страна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Какво точно мериш с тия сантиметри?
Колата 100% не е еднакво крива от двете страни и със сигурно имаш голяма разлика в наклона ако мериш дължината на щангите.

Точно така ... предстои реглаж, но за да я спусна на земята и да я закарам до сервиза трябваше да имам някава отправна точка.
Измерих от център до център на болтовете оригиналните носачи и над тяхната дължина добавих в конкретния случай около 2 см.Първоначално опитах с повече само за да видя какво е възможно.
Направих и измерване на градусите разбира се, но тъй като не съм я качвал на стенд, а работих по старомодния начин с връв трупчета и нивелир, не мисля че мога да твърдя че съм постигнал кой знае какво.Просто гледах да я приведа във вид достатъчно добър да мине няколко километра.
Важното в случая е, че имам достатъчна дължина на рамената, за да мина доста сериозно в негативен камбър ако искам, т.е. успешно е преодолян ефекта от усилващите планки.
Измерих от център до център на болтовете оригиналните носачи и над тяхната дължина добавих в конкретния случай около 2 см.Първоначално опитах с повече само за да видя какво е възможно.
Направих и измерване на градусите разбира се, но тъй като не съм я качвал на стенд, а работих по старомодния начин с връв трупчета и нивелир, не мисля че мога да твърдя че съм постигнал кой знае какво.Просто гледах да я приведа във вид достатъчно добър да мине няколко километра.
Важното в случая е, че имам достатъчна дължина на рамената, за да мина доста сериозно в негативен камбър ако искам, т.е. успешно е преодолян ефекта от усилващите планки.