Въпрос за избор на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Въпрос за избор на масло
Как може коли на поне 15 години с поне 200 000 км навъртяни да карат с 10W40?! Едвали ще се намери някой да ме убеди, че не губят масло!
Не знам чии е коментара, но имам навъртяни около 10 000 км с МОТУЛ 6100 10w40 и не съм загубил нито грам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Въпрос за избор на масло
6100 е добро масло, но според мен е малко гъсто за тия мотори.
10 000 не са кой знае колко км за да кажеш дали е добро за колата или не. Все пак това е БМВ и му трябва малко повече за да го строшиш
Аз от вчера съм с 5W-30 на компакта и не знам дали заради маслото или не но преди не вдигаше повече от 160. Самото турбо изключваше и мислех, че е запушен клапана. Вчера и дадох газ и- О чудо.. 190
10 000 не са кой знае колко км за да кажеш дали е добро за колата или не. Все пак това е БМВ и му трябва малко повече за да го строшиш

Аз от вчера съм с 5W-30 на компакта и не знам дали заради маслото или не но преди не вдигаше повече от 160. Самото турбо изключваше и мислех, че е запушен клапана. Вчера и дадох газ и- О чудо.. 190

Тъй като има много изписано а няма време да чета искам да ви питам за бмв 318тдс компакт какво масло трябва да сложа защото вече 11 300км карам с едно и искам да го сменя но незнам какво да сложа мисля че сегашното му е 15w40 а на А3-ката ми е 5w40 и сега се чудя на бмвто какво да сложа 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
bum_bum написа:6100 е добро масло, но според мен е малко гъсто за тия мотори.
10 000 не са кой знае колко км за да кажеш дали е добро за колата или не. Все пак това е БМВ и му трябва малко повече за да го строшиш![]()
Да ти кажа аз за пръв път държа масло толкова км

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А какво ще кажете за тъй наречените лонглайф масла. Аз на БМВ то си слагам мотул и смяна кога си требе ама имам и още коли товарни дизели и други дет ги дава производителя да е с такова масло 27 000км до смяна и аз таквоз си слагам . Туй не е ли извращение с маторя?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
BMW SAE 10W-40 18 лв. литъра (14.80 с намаление ако е намери). Това е маслото!

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Да споделя и аз... сега съм с Castrol Magnatec diesel 10w-40, уж 100% оригинално. Не е лошо маслото, добре работи колата, принципно не чувам повдигачите при студен старт. Прави ми впечатление обаче, че при екстремните жеги, като че ли малко изтънява. Пък може и аз да си внушавам.
Четох доста мнения, където се споменава дали колата го "бутала" - това какво общо има с качеството на маслото? Тя може да го "бута" от доста неща.
Сега ще сменям или с Motul, или с Total.
Някой ползвал ли е Total Quartz? Впечатления?
Четох доста мнения, където се споменава дали колата го "бутала" - това какво общо има с качеството на маслото? Тя може да го "бута" от доста неща.

Сега ще сменям или с Motul, или с Total.
Някой ползвал ли е Total Quartz? Впечатления?
Still Speedin
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Munich Machine написа:BMW SAE 10W-40 18 лв. литъра (14.80 с намаление ако е намери). Това е маслото!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпрос за избор на масло
Оригиналното бмв масло не е по-добро, нито по-лошо от всяко останало. Проблема е, че преди се намираше по 6лв литъра, сега е по 4. За това взимайте тия масла само от проверени и сигурни хора.
- ShowTime
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Карам е36 320 м50б20 ванос...карам го с Mobil 10/40 и е супер...нито ми го гори колата,нито ми тропа нещо 

Коли и жени,които не могат да въртят задницата,не са за хвалене!!!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Слагай нещо на добра цена(не м10д) от Лавиатан и тва е.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
аве с тия масла си е филм в БГ ,в момента съм с 10/40 на бмв,но за следващата смяна съм приготвил valvoline syn power 5/40,че бмв-маслото не го губи ама повдигачите си притракват чат пат,и това е от навременната смяна на масло от страна на макаронаджийята от който купих колата
източих същото количество ама сигурно не беше сменяно от 50000км
след 1, 2 смени с качествено масло и навреме очаквам подобрения 

В момента съм с Бмв 10в40 и е добре( като изключим че в големите студове се чуваха повдигачите). Но искам да пробвам със 5в40, при положение че колата е на 240 000 км, ще има ли някакъв смисъл въобще !? Мотора М50Б20
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Явно никой не чете темата
С 10W-40 НЕ Е ДОБРЕ и няма как да е добре. На -20 това масло е като мед и всеки един старт е огромно натоварване и износване на двигателя.
Ако са тръгнали повдигачите едно гъсто масло прикрива тракането им, но това не означава, че ги оправя. Цената на това прикриване на тракащите повдигачи е по-бързата амортизация на цялата останала част от валвтрейна.

Ако са тръгнали повдигачите едно гъсто масло прикрива тракането им, но това не означава, че ги оправя. Цената на това прикриване на тракащите повдигачи е по-бързата амортизация на цялата останала част от валвтрейна.