Едно седанче м50б25 turbo powered by Tom

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Едно седанче м50б25 turbo powered by Tom

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Сеп 2012, 17:33

:OT: Имам чувството, че е като неписано правило да се сипе по всяка една подобна тема. Славян заключи една прекрасна тема, Бум наскоро сложи край на неговата (нищо, че едва ли ще се намери друг човек с автомобил, направен по такъв начин), сега и тука се заражда нещо... Защо бе, хора? :dunno: нали уж бяхме най-големия и най-добрия автомобилен форум в БГ. Дето се вика би трябвало да сме за пример. Защо българина никога не се научи да уважава мнението и избора на другите...

Потребител
Аватар

Мнение от nassso » 22 Сеп 2012, 17:50

Здрасти, много добре е станала колата. С какъв холсет е била колата?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Сеп 2012, 18:55

Много добър резултат :clap:
Щом ще я раздуваш и ще слагаш клетка означава ли, че няма да е стрийт и че я готвиш за писта?

Dirty M5 driveR написа::OT: Имам чувството, че е като неписано правило да се сипе по всяка една подобна тема. Славян заключи една прекрасна тема, Бум наскоро сложи край на неговата (нищо, че едва ли ще се намери друг човек с автомобил, направен по такъв начин), сега и тука се заражда нещо... Защо бе, хора? :dunno: нали уж бяхме най-големия и най-добрия автомобилен форум в БГ. Дето се вика би трябвало да сме за пример. Защо българина никога не се научи да уважава мнението и избора на другите...

Ще продължава да има такива "отказали се" за жалост...
Ми Иво (Лудиягсм) и той...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 22 Сеп 2012, 19:06

Dirty M5 driveR написа::OT: Имам чувството, че е като неписано правило да се сипе по всяка една подобна тема. Славян заключи една прекрасна тема, Бум наскоро сложи край на неговата (нищо, че едва ли ще се намери друг човек с автомобил, направен по такъв начин), сега и тука се заражда нещо... Защо бе, хора? :dunno: нали уж бяхме най-големия и най-добрия автомобилен форум в БГ. Дето се вика би трябвало да сме за пример. Защо българина никога не се научи да уважава мнението и избора на другите...

И аз не мога да го разбера това... Уж сме тук да си помагаме и да се разбираме , да сме съмишленици и да даваме и получаваме помощ , а когато някой направи нещо - бива оплют , че и подиграван... Бум е направил една от най-силните атмосферни 2.8-ци в Европа ( да , в САЩ даже има рядко 2.8-ци на колелата с такива коне ) , "колегите" пренебрежително и подигравателно се отнесоха и нормално е човека да си заключи темата , Славянко имаше супер интересни и поучителни теми и проекти и той човека така направи и доста други , които са в час не пишат по-вече. Тази балканска черта на българина май няма да се изкорени скоро :banghead: :banghead: :banghead:

По темата , колата е станала супер и резултатите са впечатляващи :bchug: . Би ми било интересно някое видео ако има на колата на писта ускорение и тем подобни :driving:
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2012, 19:41

Явно с колегата "дрифт" има някаква лична закачка, която бих помолил да не се пренася тук.

Колата несъмнено е супер. Все пак и Том е известен с работите, които е правил и за пореден път е сглобил нещо много добро.

За мойта е ясно. Отдавна знам, че дразня много хора с изказа и начина на излагане на мнението си ама кво да правя, такъв съм. На живо не съм лош човек, форума ме провокира :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 22 Сеп 2012, 19:55

bum_bum написа:Явно с колегата "дрифт" има някаква лична закачка, която бих помолил да не се пренася тук.

Колата несъмнено е супер. Все пак и Том е известен с работите, които е правил и за пореден път е сглобил нещо много добро.

За мойта е ясно. Отдавна знам, че дразня много хора с изказа и начина на излагане на мнението си ама кво да правя, такъв съм. На живо не съм лош човек, форума ме провокира :mhihi:

Чувах и от друго място за твоята машина.Трудно се оправям с ровенето,ако има мегдан,даи да прочета едно друго.Искам да открадна някои друга идея ,че с бензинките съм зле,а ме натискат двама трима с такива мАтори.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2012, 20:03

Тук е темата viewtopic.php?f=62&t=311005

Ама я заключих, че нещо не видях смисъл. Пък и не съм писал кое-как. Ако нещо те интересува конкретно питай на ЛС, не съм от тия със супер секретните проекти :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 22 Сеп 2012, 20:40

Идеята е колата да се кара само на писта,докато може ще се кара и стрийт ;)
Как да кача клип в ютуб ?
Изображение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 22 Сеп 2012, 22:50

bum_bum написа:Тук е темата viewtopic.php?f=62&t=311005

Ама я заключих, че нещо не видях смисъл. Пък и не съм писал кое-как. Ако нещо те интересува конкретно питай на ЛС, не съм от тия със супер секретните проекти :mhihi:

Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но защо не пуснеш 1 тема с обяснения как си го постигнал тоя резултат и не и удариш 1 ключ,за да няма излишни коментари.Иначе поздравления и за 25-цата. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2012, 23:42

Ще понапиша кое как е станало в блога в подписа ми като намеря време и муза ако има някой на който му е интересно да чете. :yes: Нямам нищо против коментарите, стига да са градивни. След като съм повишил заводската мощност с доста значителен процент се предполага, че не съм идиот и имам доста добра представа, че с много по-малко средства ако бях сложил турбо или компресор щеше да е двойно или тройно повече коне. Ама не всичко е в мощността :)

Но нека не отвличаме темата на колегата. Колата явно се е получила доста добре и си представям къв е кеф с тоя въртящ момент. :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 23 Сеп 2012, 8:58

Аз може ли да питам грубо колко е стъпил проекта само по двигателя. Не искам да ви затруднявам с разбивка ами колко е струвал като крайна цена. Питам, за да мога следващия път като разни разбирачи ме питат що не си сложа турбо да им кажа колко аджеба излиза един добре направен турбо мотор. Мнозинството си мислят, че забиваш там някакво турбо дето си го взел от Някъде "перфектно" за без пари. Прокарваш му тръбите,интеркулера и вече разбираш ли имаш кола 500кс дето е надеждна и можеш си я караш всеки ден :banghead: , а всъщност, за да се постигне това ти трябва не малка сума пари и най важното някой дето знае какво прави.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 23 Сеп 2012, 11:08

bum_bum написа:Ще понапиша кое как е станало в блога в подписа ми като намеря време и муза ако има някой на който му е интересно да чете. :yes: Нямам нищо против коментарите, стига да са градивни. След като съм повишил заводската мощност с доста значителен процент се предполага, че не съм идиот и имам доста добра представа, че с много по-малко средства ако бях сложил турбо или компресор щеше да е двойно или тройно повече коне. Ама не всичко е в мощността :)

Но нека не отвличаме темата на колегата. Колата явно се е получила доста добре и си представям къв е кеф с тоя въртящ момент. :driving:

С интерес ще чакам да прочета подробно как се е получил целия проект , идеи , поставяне на частите , характеристиките им , снимки , впечатления преди и след инсталирането на новите части/подобрения , че и ако е има видеота ще е супер :bchug:
maxpower написа:Аз може ли да питам грубо колко е стъпил проекта само по двигателя. Не искам да ви затруднявам с разбивка ами колко е струвал като крайна цена. Питам, за да мога следващия път като разни разбирачи ме питат що не си сложа турбо да им кажа колко аджеба излиза един добре направен турбо мотор. Мнозинството си мислят, че забиваш там някакво турбо дето си го взел от Някъде "перфектно" за без пари. Прокарваш му тръбите,интеркулера и вече разбираш ли имаш кола 500кс дето е надеждна и можеш си я караш всеки ден :banghead: , а всъщност, за да се постигне това ти трябва не малка сума пари и най важното някой дето знае какво прави.

Мен също ме интересува грубо/ориентировъчно цени на необходимите части и труд да каже Колегата или на общо целия проект , ако няма нищо против...
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Сеп 2012, 11:38

3500 за 316/318ис, 5500 за 325/328, до към 1 бар. Цените са от миналата зима части+труд.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 23 Сеп 2012, 12:30

Имахме уговорка с Том за определена сума пари колата да стане поне 350к.с.,следователно какво е закупувал и е правил си е негова работа.аз изброих какво е подменяно по мотора с ново и перформанс части.сумата не мисля че е от значение,понеже всичко е индивидуално и се прави според възможностите ;)
Можеше и да ми излезе по евтино но така ми е по-спокойно и уверено като съм заложил на оригинални части !
Колата ми струва на мен колкото скъпо М3 е36 и още малко :)
Пък те конете се оказаха +++ ...добре са ми дошли ;)
Изображение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Сеп 2012, 18:06

Всичко зависи от частите, които се влагат. Като гледам колегата с тоя колектор Спа (Спа Турбо е фирмата, а не моторспорт ;) ) само той с цена от над 700 долара без мита и такси ако и всички останали компоненти са такива ще му е излязла повечко.

Едно е с части "no name", друго с HKS, Spearco, Tial и т.н.. Цената е различна, но и надежността и резултата също. Това е и причината да има разлика от конете извадени от един човек на 1 бар и тези от друг.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36